Van Poppel na lead out voor Jakobsen: “Voor mij is dit ook gewoon een overwinning”

zondag 14 augustus 2022 om 15:38
Van Poppel na lead out voor Jakobsen: “Voor mij is dit ook gewoon een overwinning”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen zegevierde vandaag op de wegrit van het EK in München na voorbereidend werk van zijn ploeggenoten van de Nederlandse selectie. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor Danny van Poppel, die Jakobsen in perfecte positie afzette. “Dit is waar ik echt van gedroomd heb als lead out”, zegt een dolgelukkige Van Poppel na afloop tegen de NOS.

“Super mooi”, vervolgt de renner van BORA-hansgrohe, die zich recentelijk van sprinter heeft omgeschoold tot sprintaantrekker. “Het is niet alleen mijn werk, ook van de ploeg. Boy (broer Boy van Poppel, red.) zat voor me en coachte de andere jongens goed. We konden ook lekker Nederlands praten, dat is ook fijn.”

Van Poppel, die zelf nog vierde werd, nam de kijker mee naar de laatste kilometer. “In de laatste rechte lijn ging Merlier aan, maar veel te vroeg. Toen dacht ik: wat moet ik nu doen? Ik ging aan en opzij, zodat Fabio uit de slipstream kon komen. Super gaaf, heel gaaf. Dit was het doel en het is gelukt. Zeker als hij wint, is het perfect. Fabio is de verdiende Europees kampioen.”

Normaal gesproken – in zijn functie bij BORA-hansgrohe – trekt Van Poppel de sprint aan voor Sam Bennett. Nu moest hij dat opeens voor Jakobsen doen. “We hebben samen op de kamer gelegen. Daar hebben we wat dingen afgesproken, want het is toch even wennen. Sam Bennett blijft bijvoorbeeld in mijn wiel, terwijl Fabio zijn eigen weg kiest, waarna we elkaar vinden in de laatste lijn. Ik deed al goede lead outs dit jaar. Dan krijg je veel lof. Voor mij is het ook gewoon een overwinning.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

AustrianOak 14 augustus 2022 om 16:05

Goed gereden. Als ie z’n arm niet in de lucht had gestoken en had doorgetrapt dan had ie ook op het podium kunnen staan.

0
vanSpringel 14 augustus 2022 om 17:32

Moest ik direct aan denken. Dan had ie nog een medallie gehad.

0
snoep de hond 14 augustus 2022 om 16:17

Mooi, kreeg vooraf al het idee dat deze wedstrijd voor Danny misschien nog wel belangrijker was dan voor Fabio. Dit was namelijk Danny zijn kans om in een belangrijke wedstrijd een lead-out te kunnen doen voor een topsprinter. Ben blij voor hem dat hij het waar heeft kunnen maken.

0
De Zeboe van de Zoncolan 14 augustus 2022 om 16:30

Ik had eerst een beetje mijn twijfels, maar deze rol past hem als gegoten.

En dan kan ik me voorstellen dat het meer voldoening geeft om een A-leadout te zijn dan een C-sprinter.

0
Wildebert 14 augustus 2022 om 18:33

Klasse gedaan door Van Koppel. Mooi te zien hoe blij hij was.

0
vroege vlucht 14 augustus 2022 om 20:10

Mooi om te zien hoe Danny van sprinter naar lead out is gegaan en daar veel voldoening uithaalt. Gaat in de toekomst ws nog wel sprints aantrekken voor grote namen.

0
Luca Quasi 14 augustus 2022 om 20:21

2024 naar Jumbo dan maar!

0
snoep de hond 14 augustus 2022 om 20:27

Ik zou zeggen naar Quickstep en sprints aan gaan trekken voor Fabio (en Tim).

0
Pietspeed 14 augustus 2022 om 22:50

Teamplayer

0

Headlines

Populair

Materiaalzone