Van Poppel komt net tekort in Ruta del Sol: “Baal hier wel van”

donderdag 21 februari 2019 om 18:57
Van Poppel komt net tekort in Ruta del Sol: “Baal hier wel van”

foto: Cor Vos

Danny van Poppel wist vandaag bijna zijn eerste zege van het seizoen te boeken. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma werd in de tweede etappe van de Ruta del Sol echter nipt geklopt door Europees kampioen Matteo Trentin. “Ik baal hier wel van, want je wilt winnen”, zo was zijn reactie na afloop.

Van Poppel zag net als Trentin een chaotische finale. “Het was vandaag een erg lange etappe met veel tegenwind. De finale was ook lastig en hectisch, maar het ging wel erg goed.” Van Poppels ploeggenoten probeerden hem in de finale te piloteren. “We hebben hier niet echt een team voor de lead-out, maar we hebben het toch geprobeerd.”

“Steven (Kruijswijk) en Pascal (Eenkhoorn) hebben mij in het wiel van Trentin afgezet. In een sprint van stervende zwanen kwam ik nog sterk opzetten.” Helaas voor Van Poppel kwam de finish een paar meter te vroeg. “Ik kan niet ontevreden zijn met deze tweede plaats, maar ik baal hier wel van.”

“Op schema voor de klassiekers” 
“Je wilt als sprinter natuurlijk winnen. Aan de andere kant lig ik op schema voor de voorjaarsklassiekers”, zo concludeert Van Poppel. Ploegleider Sierk-Jan de Haan vult aan. “De ploeg heeft vandaag prima werk geleverd. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar verliezen van een renner van het kaliber Trentin is geen schande”, is zijn conclusie.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Domestique 21 februari 2019 om 20:01

Edit: Thx, aangepast

kelderfan 21 februari 2019 om 21:18

Jammer Trentin was helaas te sterk. Eenkhoorn en Kruijswijk hebben hem keurig afgezet in ’t wiel van Trentin.

Die_Rooie 22 februari 2019 om 11:45

Het tweede deel van de titel (vanaf ‘in’) kan je hier net zo goed weglaten…

Headlines

Materiaalzone

Populair