Van Poppel dichtbij Kittel in Picardië: “Zege zat er niet in”

maandag 13 mei 2013 om 17:52

Danny van Poppel

foto: Sirotti

Danny van Poppel behaalde zondag in de Ronde van Picardië zijn – tot dusver – hoogste klassering van het seizoen door als derde over de streep te komen in de slotrit. Volgens de 19-jarige sprinter van Vacansoleil-DCM zat de zege er echter niet in. “Daarvoor was Marcel Kittel veel te sterk”, weet Van Poppel, die uit deze prestatie wel veel vertrouwen put voor de toekomst. WielerFlits sprak met hem.

“De ploegleider had op voorhand al gezegd dat ik mijn eigen kans zou mogen gaan”, aldus de neoprof. “Het was de taak van Bjorn Leukemans om me te helpen, en die vervulde zijn opdracht bijna perfect. Bij het ingaan van de laatste kilometer zat ik aan het wiel van de latere winnaar Marcel Kittel. Er werd nog meermaals geprobeerd om me uit het wiel van Kittel te krijgen, maar ik won het gevecht. Toen Kittel echter aanzette, kon ik niet volgen. De zege zat er niet in.”

Naast Kittel moest de Nederlander ook zijn ploegmaat Kenny van Hummel laten voorgaan. Volgens Van Poppel zijn er nog nooit problemen tussen de twee geweest. “Zondag mocht ik pas voor het eerst dit jaar mijn eigen kans gaan, dus veel problemen konden zich nog niet hebben voorgedaan. In Handzame stonden we ook samen op het podium, maar toen trok ik de spurt aan. Ik sloeg een gat met Kenny achter mij, en bleef doorspurten, met een derde plaats als gevolg.”

De volgende koers die de renner uit Poppel gaat betwisten, is de Ronde van België. “Ik kijk er erg naar uit”, meldt de renner van Vacansoleil-DCM. “Het nadeel van die koers is dat waarschijnlijk maar twee van de vijf ritten in een sprint zullen uitmonden.” Van Poppel weet nog niet of hij voor zijn eigen kans zal mogen gaan in de sprints. “Het team neemt ook Kris Boeckmans mee, hij krijgt misschien de voorkeur. Toch hoop ik om er een mooie prestatie neer te zetten.”

“Ik denk echter nog niet meteen aan winnen”, verrast Van Poppel. “Met een eerste profzege ben ik echt niet vaak bezig, al kreeg ik zondag in Picardië wel een mooie kans. In mijn eerste jaar is het vooral belangrijk om veel te leren, dan komt het winnen later misschien wel”, aldus de jonge Nederlander die naar eigen zeggen veel vertrouwen krijgt van zijn ploeg. “Het vertrouwen vanuit het team is groot, maar er is zeker geen druk. Dat maakt het veel makkelijker voor mij.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair