Van Moer vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Lotto Soudal

dinsdag 4 juni 2019 om 12:52
Van Moer vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Lotto Soudal

Brent van Moer - foto: Cor Vos

Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland maakt de 21-jarige Brent Van Moer de overstap van de beloftenploeg van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Hij zal in de Hammer Series Limburg zijn eerste wedstrijdkilometers maken voor zijn nieuwe ploeg.

“Uiteraard is het spannend om prof te worden”, zegt Van Moer in het communiqué van de ploeg over zijn overstap. “Maar Lotto Soudal is inmiddels een vertrouwde omgeving en ik zal er heel wat Belgische renners tegenkomen. Ook ken ik al wat jongens waarmee ik samenwerkte binnen de belofteploeg.”

Komend weekend is de Hammer Series Limburg de eerste wedstrijd van Van Moer als profrenner. “Ik weet niet heel goed wat ik moet verwachten maar het komt er op vooral op neer om zoveel mogelijk te leren van de grote jongens”, zegt hij daarover. Een eerste doel voor de jonge Belg wordt de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. “Daarin wordt het interessant om me al eens te meten met toppers zoals Victor Campenaerts. Dan zal ik al snel weten hoeveel werk ik voor de boeg heb.”

De vice-wereldkampioen tijdrijden bij de beloften wil zich bij de Belgische formatie vooral verder bekwamen in het tijdrijden en het klassiekerwerk. “Lotto Soudal is de perfecte omgeving om mezelf daarin verder te ontwikkelen”, stelt Van Moer, die een contract voor twee jaar tekende.

Begin juli maakt ook Gerben Thijssen de overstap naar de WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

04398 4 juni 2019 om 13:19

Daar heb je echt geen moer aan

west 4 juni 2019 om 13:25

Hij zegt zich te willen bekwamen in het tijdrijden en het klassieke werk, maar zijn echte doel is uiteraard ooit drie grote rondes in een jaar te rijden.

Vinyakke 4 juni 2019 om 13:59

Zo negatief!? Heeft helemaal geen slechte adelbrieven hoor. Laat op het WK tijdrijden beloften onder meer Affini achter zich, die heeft net gewonnen tussen de grote jongens in Noorwegen. Verder was Schachmann de jaren voor hem tweede op het WK tijdrijden voor beloften en die is toch aan een uitstekend jaar bezig bij BORA! Ik zie hem gezien zijn postuur wel de nieuwe Backstedt/Burchardt/Vandenbergh worden.

Stablinksy 4 juni 2019 om 17:59

Ik heb Van Moer toch U23 wereldkampioen Mikkel Bjerg zien kloppen in de ITT van Le Tryptique des Monts et Châteaux. Op het WK vorig jaar was Van Moer nog 2e.

België is toch stilaan een tijdritland aan het worden. Wellens en Campenaerts hebben dit jaar al een ITT gewonnen. Campenaerts is werelduurrecordhouder. In de afsluitende TT van de Giro plek 2+3. En vorig jaar zowel bij de junioren, de beloften én de profs een medaille in het tijdrijden. Geen enkel land deed beter.

Bij de junioren en de beloften zit ook een pak tijdittalent. Vorige week was de belgische ploeg 3e in de TTT in Polen (Nations Cup) met een bijzonder sterke ilan van Wilder (vorig jaar ’s werelds beste junior, na Evenepoel). Jasper De Plus, jongere broer van Laurens zat ook in de ploeg én kan ook aardig tegen de klok rijden.

Helmut 5 juni 2019 om 08:15

Dit is het type renner dat Lotto kansen moet geven, hij is nu in vorm dus het moment is prima. Ik heb, met alle respect voor de renner, meer vragen bij transfers als die van Bryan Van Goethem naar Lotto. Breakaway Bryan raakt niet in een ontsnapping omdat hij voor een Pro Tourploeg rijdt, zo is het voor hem haast onmogelijk om zich te laten opmerken want in de finale komt hij te kort. Een jonge Belgische topper uit zijn generatie moet toch na enige aanpassing hetzelfde kunnen en heeft nog wel wat marge, zowel als tijdrijder als klassiek renner.

Headlines

Materiaalzone

Populair