Van Keirsbulck zegeviert in regenachtige GP Le Samyn

woensdag 1 maart 2017 om 17:28
Van Keirsbulck zegeviert in regenachtige GP Le Samyn

foto: Kramon

Guillaume Van Keirsbulck heeft in het Belgische Dour de Grand Prix Le Samyn gewonnen. De renner van Wanty-Groupe Gobert klopte tijdens de eerste wedstrijd om de Napoleon Games Cup zijn medevluchter Alex Kirsch in een sprint-a-deux. Hij volgt op de erelijst Niki Terpstra op.

Vijf vroege vluchters
De opener van het Waalse wielerseizoen werd gekleurd door een vlucht van vijf renners. Op initiatief van Kévin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert) werd een ontsnapping op touw gezet met daarin naast de Fransman Erwann Corbel (Fortuneo-Vital Concept) ook de Belgen Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise), Joeri Stallaert (Cibel-Cebon) en Gordon De Winter (AGO-Aqua Service). De aanvallers kregen echter weinig ruimte, de maximale voorsprong bedroeg slechts drie minuten. De vlucht zou al vroeg worden beëindigd, Van Melsen werd als laatste vluchter op tachtig kilometer van de finish ingelopen.

Asselman in de aanval
In het tweede gedeelte van de wedstrijd moesten er vier lokale rondes van 25 kilometer met elk vier kasseistroken verreden worden. Het peloton brokkelde in verschillende groepen uiteen en er ontstond een nieuwe kopgroep van vijf renners. De Nederlander Jesper Asselman (Roompot-Nederlandse Loterij) trok samen met de Belgen Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert), Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo), Kenneth Vanbilsen (Cofidis) en Roy Jans (WB Veranclassic Aqua Protect) ten aanval. De voorsprong bleef hangen rond ongeveer twintig seconden. Met name Quick-Step Floors maakte werk van de achtervolging en op vijftig kilometer van het einde was deze poging ten einde.

Op twee ronden van de aankomst ontstond er een nieuwe groep van twaalf renners met onder meer opnieuw Van Keirsbulck en Wynants. Ook Etixx-Quick Step (Iljo Keisse) en Lotto Soudal (Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst) waren nu vertegenwoordigd. Door het hoge tempo vooraan werd de groep gaandeweg uitgedund naar zeven man. Cofidis leidde de achtervolging. Op 22 kilometer van het einde zorgde een versnelling van Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect) voor een reactie bij Van Keirsbulck en Van der Sande. De drie gingen gezamenlijk verder, al zou Van der Sande in de finale afhaken.

Loon naar werken voor Van Keirsbulck
Een groep van zeven renners (met onder meer Jos van Emden) ging in de slotfase op jacht naar de koplopers, maar Kirsch en Van Keirsbulck slaagden erin om de achtervolgers voor te blijven. In de finale probeerde Van Keirsbulck zijn Luxemburgse medevluchter te lossen, maar de taaie Kirsch gaf zich in het man-tegen-mangevecht niet gewonnen. De twee mochten sprinten om de overwinning, en in dit duel toonde Van Keirsbulck over de snelste benen bleek te beschikken.

Gutiérrez klopt Pieters
Ook de vrouwen reden vandaag Le Samyn. De Spaanse Sheyla Gutiérrez van Cylance versloeg in Le Samyn des Dames (1.2) de Nederlandse Amy Pieters (Boels – Dolmans).

Dit artikel delen:

54 Reacties

Romāns Vainšteins 1 maart 2017 om 21:19

Al had ie met zijn handen 2 flaporen gemaakt en een wortelkauwend konijntje uitgebeeld, dit zijn de koersen waar je later, en dan zowel de liefhebber als de renner zelf, mijmerend op terugkijkt.

0
GreenDay 1 maart 2017 om 21:44

Van Keirsbulck heeft zich dus herpakt, fantastisch! Hopelijk blijft hij op hetzelfde elan voortgaan en haalt hij uit deze overwinning nog meer motivatie. Het was dit voorjaar alles of niets voor hem, mooi dat hij zijn talent dan toch nog bevestigt. Go Guillaume :).

0
assen 1 maart 2017 om 21:55

Ik had een Quickstep demonstratie verwacht, gelukkig is die niet uitgekomen.
De baas van Wanty voorspelde minder succes voor zijn ploeg dit jaar, laat m ook maar ongelijk krijgen. ;-)

0
peervaneynthoven 2 maart 2017 om 00:09

Heerlijk die politiek getinte reactie van Been nadat collega Traksel van Goethem en van Ginneken door elkaar haalde: “ach joh dat gebeurt Henk Krol ook vaak” . Grappig voor iemand die alleen maar Tiesj, Tim en Tosh in de koers herkent. OT Wat een prachtige en harde koers heb ik gezien met een fantastisch rijdende van Keirsbulck en ook Kirsch.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone