Van Keirsbulck: “Ik had gedacht dat Niki hier ging winnen”

donderdag 3 april 2014 om 17:32
Guillaume Van Keirsbulck

foto: Sirotti

Guillaume Van Keirsbulck werd vanmiddag de verrassende winnaar van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Na de afsluitende tijdrit stond de 23-jarige renner van Omega Pharma-Quick Step verrassend aan kop van de eindrangschikking. De West-Vlaming bekent dat hij vooraf dacht dat zijn ploeggenoten meer kans maakten.

De overwinning komt voor hem als een verrassing. “Ik had het niet gedacht eigenlijk”, vertelde hij na afloop voor de tv-camera. “Ik heb al redelijk veel wedstrijden gereden. Nadat ik zondag ook voor Gent-Wevelgem werd opgeroepen, had ik niet verwacht dat ik hier supergoed ging zijn. Ik ben echt content,” geeft hij aan.

Omega Pharma-Quick Step had vooraf goede papieren om de eindoverwinning binnen te halen. “Het ging in de ploeg blijven”, dacht ook Van Keirsbulck. “Gert of Niki zouden hier winnen. Niki is normaal gesproken ook een goede tijdrijder. Ik had gedacht dat hij hier het eindklassement ging winnen.”

De tijdrit lag hem wel. “Het was zo hard mogelijk duwen tegen de wind. Dat is wel een van mijn specialiteiten. Tegen de wind in knallen.” Hij is dolblij met de eindzege.
“Dit is supermooi. Ook omdat ik nog altijd vrij jong ben. Dat doet deugd,” geeft hij aan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone