Van Houwelingen: “Gesink boven verwachting”

zaterdag 9 april 2011 om 19:49

Met zijn zevende plaats in de afsluitende tijdrit van de Ronde van het Baskenland bewees Robert Gesink vandaag dat hij afgelopen winter grote progressie heeft gemaakt in het tijden tegen de klok. Adri van Houwelingen, de ploegleider van dienst bij Rabobank, is dan ook heel tevreden met Gesinks prestatie van vandaag, net als met zijn derde plaats in het eindklassement.

“In het tijdrijden is het vorig seizoen vaak misgegaan, maar daar is dit seizoen geen enkele sprake meer van. Integendeel zelfs”, aldus Van Houwelingen op RaboSport. “Het eindpodium hier is boven verwachting. Gezien de bezetting hier en de probleempjes die Robert kende op de explosieve klimmetjes, is dit een geweldige kentering. Hij is heel goed in orde.”

Ook Gesink zelf was volgens Van Houwelingen tevreden. “Maar na de finish had hij iets van: ‘Dit had nog beter gekund’ (Gesink zou onderweg zelfs even ongelukkig van de weg geraakt zijn en zo tijd verloren hebben, red.). Dat is dan een goede wetenschap voor de toekomst. Er zit kennelijk nog rek in die tijdrit. Deze ronde biedt veel houvast voor ons en voor Robert.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone