Van Houwelingen: “Een enorme domper”

vrijdag 8 april 2011 om 18:54

Rabobank leek meteen na afloop van de etappe in de Ronde van het Baskenland een perfecte dag achter de rug te hebben. De bankiersploeg drukte zijn stempel op het koersverloop en loodste Oscar Freire naar de zege, maar blijft na de diskwalificatie van Freire met lege handen achter. Ploegleider Adri van Houwelingen doet het verhaal op RaboSport.

“Er gingen in de slotkilometer twee dingen fout. Ten eerste maakte Oscar Freire met zijn hand ruimte omdat hij ingesloten raakte. Vervolgens ging loods Luis Leon Sanchez te ver naar rechts. Hij sloot Oscar bijna in en gaf hem bij het passeren een duwtje in de rug. Dat was de tweede fout en voor de jury aanleiding om Oscar de ritwinst te ontnemen. Een enorme domper.”

Het onbegrip over de beslissing van de jury is groot. “Als een voetballer een overtreding zou maken, dan wordt toch ook niet zijn ploeggenoot gestraft?” aldus Van Houwelingen. “Volgens mij zou Sanchez dus gestraft moeten worden. Maar in plaats van de diskwalificatie terug te draaien, haalde de jury de manoeuvre van Oscar erbij, die met zijn hand ruimte maakte.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone