Van Garderen spreekt doelstelling voor 2013 uit

woensdag 31 oktober 2012 om 15:54

Tejay van Garderen

foto: Sirotti

Ondanks dat ook volgend seizoen Cadel Evans de belangrijkste ronderenner van BMC zal zijn, verzekert Tejay van Garderen tegenover Velonews dat hij genoeg kansen gaat krijgen. De talentvolle Amerikaan zal in Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Amgen Tour of California en de Tour of Colorado als kopman uitgespeeld worden. Dit is mogelijk omdat Van Garderen een ander programma gaat rijden dan zijn Australische ploeggenoot.

Bovendien wil Van Garderen het in de Tour wederom goed doen. Het voorlopige plan is dat hij Evans moet bijstaan in La Grand Boucle. “Je weet echter nooit wat er kan gebeuren,” stelt de Amerikaan. “Het is in ieder geval goed om een andere optie achter de hand te houden.” In de voorbije Tour wist Van Garderen de witte trui te winnen. Dat is ook voor volgend seizoen de doelstelling van de BMC-coureur.

Daarnaast hoopt hij in de belangrijkste Amerikaanse koersen goed te zijn. Vooral de Tour of Colorado staat hoog op zijn lijstje. Na een derde plek vorig jaar, werd hij dit seizoen tweede in deze ronde. “Dat was echt de grootste teleurstelling van het seizoen,” aldus Van Garderen. “Ik miste maar net de eindoverwinning. Volgend jaar wil ik die eerste plaats behalen. De Tour of Colorado is voor mij de belangrijkste wedstrijd om te winnen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair