Van Garderen over ploegmaat Urán: “Hij kan nog altijd de Tour winnen”

vrijdag 11 september 2020 om 13:35
Van Garderen over ploegmaat Urán: “Hij kan nog altijd de Tour winnen”

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán is bezig aan een geruisloze maar wel goede Tour de France, de Colombiaan staat na twaalf etappes zesde in het klassement. “Ik denk nog altijd dat Rigo de Tour kan winnen”, zo vertelt zijn ploeggenoot Tejay van Garderen aan Velonews.

Uran, de kopman van EF Pro Cycling, werd drie jaar geleden al eens tweede in de Ronde van Frankrijk en staat er ook dit jaar weer uitstekend voor. “Hij is zo ontzettend rustig, hij laat zich door niks meer gek maken”, zo vertelt Van Garderen. “Dat is echt ideaal voor een kopman. Hij raakt niet in paniek als hij in een stressvolle situatie zit.”

De Amerikaanse WorldTour-ploeg begon aan de Tour met drie renners voor het algemeen klassement, maar Sergio Higuita en Daniel Felipe Martínez staan inmiddels al op ruime achterstand. En dus moet Urán het weer doen voor de formatie van manager Jonathan Vaughters. De vraag is alleen of hij Jumbo-Visma kan verontrusten in de bergen.

Over Jumbo-Visma: “Laat ze maar het vuile werk opknappen” 
Van Garderen over de ploeg van geletruidrager Primož Roglič. “Ze mogen gerust het vuile werk opknappen en in de wind rijden. Wij kunnen dan profiteren. In de slotweek is het belangrijker wie de sterkste renner heeft. De ploeg zal dan minder belangrijk worden. We zien Jumbo-Visma veel op kop rijden, maar dertig seconden voorsprong is niet veel.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

molovin 11 september 2020 om 13:42

Had het in de Pyreneen erg moeilijk, zie hem vandaag en zeker zondag wel tijd verliezen.

Chris Van Uden 11 september 2020 om 13:47

Natuurlijk gaat Uran nooit meer de Tour winnen.

Polleke 11 september 2020 om 13:58

Dat heeft TJ goed gezien dacht ik direct… nu blijkt hij zelfs mee te fietsen in de Tour….

Romāns Vainšteins 11 september 2020 om 14:07

Ja, je hebt meer renners dan kopmannen.

Scott Sunderland 11 september 2020 om 14:07

In theorie wel. Hij heeft relatief weinig tijd verloren nog. Maar in de praktijk is het zeer onwaarschijnlijk. Hij gaat het verschil niet maken. Hij gaat de anderen niet op achterstand rijden. Hij haakt zijn karretje zo lang mogelijk aan. En toegegeven, dat kan hij vrij lang. Genoeg om weer top tien te eindigen of zelfs top vijf. Maar winnen zal hij niet hoor.

osca freire gomez 11 september 2020 om 14:11

Ja ik denk dat hij wel top 5 kan rijden. Zeker als hij weer een goede tijdrit kan rijden. Dat heeft hij al vaker bewezen in het verleden. En dan kan hij na de Slovenen de beste tijdrijder in de top 10 zijn.

Dario Koelkast 11 september 2020 om 14:15

Ik denk niet dat hij gaat winnen nee, maar ik zie hem toch wel hoger eindigen dan Bardet en Martin. Zeker dankzij de tijdrit. Maar echt een slechte dag zal die niet gaan hebben.

jappe666 11 september 2020 om 14:56

Hij is weer einde contract, dan stijgt hij altijd boven zichzelf uit.
Was de eerste die ik genoteerd had voor mijn Tourploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair