Fem van Empel pakt vierde wereldbekerzege op rij in Maasmechelen
foto: Cor Vos
zondag 30 oktober 2022 om 14:37

Fem van Empel pakt vierde wereldbekerzege op rij in Maasmechelen

Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de wereldbekercross in Maasmechelen gewonnen. De Nederlandse kwam solo over de streep. Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) en Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) eindigden kort daarachter als tweede en derde.

Met de Wereldbekermanche in Maasmechelen kregen de rensters een compleet nieuw parcours voor hun kiezen. Het was namelijk de eerste keer dat deze cross verreden werd. Vrijwel alle toppers waren aanwezig met uitzondering van de geblesseerde Lucinda Brand. Ook wereldkampioene Marianne Vos (Jumbo-Visma) maakte haar crossdebuut. Topfavoriet was ongetwijfeld Van Empel, die alle Wereldbekerracces op haar naam schreef.

Vanuit de start was het de Française Hélène Clauzel die als eerste het veld indook. In de eerste ronde wist Pieterse als eerste een klein gaatje te slaan. Kort daarachter zette Van Empel en Van Anrooij de achtervolging in. Bij het ingaan van de tweede ronde voegde ook Alvarado zich bij dit tweetal, die even later ook Pieterse zouden inrekenen.

Van Empel leidt de kopgroep – foto: Cor Vos

Van Empel blijkt de sterkste
Dit viertal begon aan de derde ronde met een flinke voorsprong op de rest. Alvarado kon het tempo echter niet aan en moest lossen. Denise Betsema had zich intussen knap naar voren gewerkt en leek op weg naar de kop van de koers, maar zag haar achterstand uiteindelijk toch weer groter worden.

Met Van Empel, Pieterse en Van Anrooij op kop werd de laatste ronde ingeluid. Er werden meerdere pogingen gedaan om los te raken, maar de drie bleken goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk was het Van Empel die met een tempoversnelling een gat wist te slaan en zo solo als eerste over de streep kwam. Pieterse en Van Anrooij moesten genoegen nemen met plek twee en drie.

Uitslag Wereldbekercross Maasmechelen
1. flag-nl Fem van Empel (Pauwels Sauzen-Bingoal) 54m39s
2. flag-nl Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) op 3s
3. flag-nl Shirin van Anrooij (Baloise Trek Lions) op 6s
4. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 44s
5. flag-hu Kata Blanka Vas (SD-Worx) op 1m5s
6. flag-nl Marianne Vos (Jumbo-Visma) op 1m13s
7. flag-nl Inge van der Heijden (777) op 1m23s
8. flag-us Clara Honsinger op 1m28s
9. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck) op 1m41s
10. flag-fr Line Burquier op 1m41s

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2022 15:04
Super mooie koers. Echt onder de indruk van deze 3. Van Empel de sterkste.

Maar Pieterse en Van Anrooij maken op mij enorme indruk. Verbaal in het Engels en Nederlands super sterk, zo volwassen voor hun leeftijd.

En de sfeer na de finish vond ik heel mooi. Ze genieten van het moment, gunnen elkaar duidelijk iets. Ik heb echt genoten. Eén van de mooiste uurtjes veldrijden die ik gezien heb.
30 oktober 2022 14:55
Enorm genoten van de prachtige strijd tussen deze drie meiden. Jammer dat voor de verandering Puck of Shirin niet heeft gewonnen maar voor beiden komt de overwinning er nog wel.
30 oktober 2022 15:10
Supertrio!
30 oktober 2022 20:29
Fenomenaal sterk van deze drie 20-jarigen! Bizar gewoon dat ze met hun drietjes de hele wedstrijd op kop (st)reden nadat al in de 3e ronde de 24-jarige Alvarado als laatste "ouderdomsdeken" moest passen.
30 oktober 2022 16:26
De youngsters hebben het overgenomen! Wat gaaf dit zeg!

Reacties zijn gesloten.