Van Emden: “Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”

woensdag 13 maart 2019 om 18:33
Van Emden: “Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”

foto: Cor Vos

Lange tijd had het er alle schijn van dat Jumbo-Visma de openingsploegentijdrit van Tirreno-Adriatico zou winnen en Jos van Emden de eerste leiderstrui mocht aantrekken. Mitchelton-Scott verbeterde echter in extremis de toptijd van de Nederlandse ploeg en dus heette de eerste leider niet van Emden, maar Michael Hepburn. “Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur.”

Gespannen gezichten bij de zeven renners van Jumbo-Visma in de slotfase van de ploegentijdrit van Tirreno-Adriatico. Even daarvoor hadden zij de snelste tijd gerealiseerd op het ruim twintig kilometer lange parcours en daarom mochten zij plaatsnemen op de zogenoemde hot-seat. Sky met Geraint Thomas en Wout Poels was de eerste ploeg die tekort kwam en ook Gazprom-Rusvelo, Katusha-Alpecin en Lotto Soudal (Tim Wellens) kwamen niet aan de snelle tijd.

Mitchelton-Scott hadden zij toen al, als laatste, van het startpodium zien vertrekken. De ploeg met Adam Yates klokte de tweede tussentijd achter Deceuninck-Quick Step, maar was daarmee wel al zes seconden sneller dan Jumbo-Visma. Yates en zijn ploegmaats verzwakten in het tweede deel niet en verwezen de Nederlandse formatie daarmee naar de tweede plek. Het verschil was uiteindelijk zeven seconden.

Zuur
“Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”, reageerde Jos van Emden na afloop. “Zeker als je lange tijd de snelste tijd hebt en de laatste ploeg dan sneller is. Die spanning was intens. Het neemt niet weg dat we toch een goede ploegentijdrit gereden hebben. Wij waren heel snel en hadden ook goede hoop. Helaas was er een ploeg sneller.

Volgens Van Emden geeft dit aan dat de ploeg goed bezig is en flinke stappen vooruit heeft gezet in deze discipline. “Daar plukken we nu de vruchten van. Nu is het even balen en dan de knop omzetten, want we zijn hier gekomen om met Roglič een goed klassement te rijden. We hebben op de meeste concurrenten tijd gewonnen. In dat opzicht was het een prima dag.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Covadonga 13 maart 2019 om 19:49

Hoe is de startvolgorde eigenlijk bepaald?

peervaneynthoven 13 maart 2019 om 20:11

Op basis van voorgaande resultaten, denk ik.

peervaneynthoven 13 maart 2019 om 20:11

Maar wel minutenlang als ploeg in beeld.Goed voor de sponsor!

chasse patat 13 maart 2019 om 20:17

Op die ene dag in Rome na, lijkt de carrière van Jos op die van een topknecht en toptijdrijder die telkens de pech heeft dat er net één sneller is. Overigens vind ik Jos een topper en dat bewijst hij elke keer maar weer. Dan maar dit jaar de rode trui in de Vuelta!

Slayer772004 13 maart 2019 om 20:19

Sinds zijn laffe overwinning tegen Dillier heb ik het niet zo meer voor hem. Die 2de plaatsen stapelen zich intussen mooi op. Karma, Jos.

nickdt 13 maart 2019 om 20:27

Laffe winst. hahahahahaahha.

Enige laffe winsten die er zijn, zijn massaspurten omdat de sprinter niet in de aanviel gaat.

Merlinappa 13 maart 2019 om 21:17

Geweldige overwinning was dat. Wielrennen zoals wielrennen bedoeld is. Bluffen, bordje leegeten en stalen zenuwen. Heer-lijk.

Laatste man 13 maart 2019 om 21:17

Karma zelfs. Overdreven..

assen 13 maart 2019 om 20:30

Roglic voor mij toch de topfavoriet dit rondje te winnen.

Van Emden is een klasbak, maar gewoon net niet goed genoeg om regelmatig te winnen. Niks mis mee.

Headlines

Materiaalzone