Van Emden is blij voor Roglic: “Maar had graag de tijdrit gewonnen”

dinsdag 19 maart 2019 om 19:52
Van Emden is blij voor Roglic: “Maar had graag de tijdrit gewonnen”

foto: Cor Vos

Voor Jos van Emden was het een slottijdrit met twee gezichten. De Nederlander zag zijn Sloveense ploeggenoot Primož Roglič namelijk Tirreno-Adriatico winnen, maar zelf greep Van Emden nét naast de dagzege. “Deze tijdrit was mijn grote hoofddoel dit voorjaar”, zo vertelde hij na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Van Emden heeft inmiddels een abonnement op een podiumplaats in San Benedetto del Tronto, want in 2017 en 2018 eindigde hij als runner-up. Dit keer waren Europees kampioen Victor Campenaerts en Alberto Bettiol te snel voor de 34-jarige Schiedammer. “Soms kan het gevoel bedriegen”, aldus Van Emden.

“Ik had namelijk niet het gevoel dat mijn tijdrit goed genoeg was voor winst. Uiteindelijk was het geen slechte tijdrit. Ik bewijs dat ik tot de wereldtop behoor in deze discipline.” Toch wist de renner van Jumbo-Visma opnieuw niet te winnen. “Ik wil deze tijdrit graag op mijn erelijst hebben, dus ik ga het volgend seizoen opnieuw proberen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 19 maart 2019 om 20:06

Tja, zijn belangrijkste taak was de afgelopen dagen natuurlijk toch Roglic. Door het afhaken van Bouwman en door de val van Martin en De Plus zal hem dat meer zweet hebben gekost dan de bedoeling was.

peervaneynthoven 19 maart 2019 om 20:42

Zeker, de winnaar eindigde iedere dag bij de laatste 20 (TTT uitgezonderd). Geen trap te veel dus en dan nog maar 4sec voorsprong. Maar wie het hardst fietst wint natuurlijk, zeker in een tijdrit. Jammer voor Jos, had het hem zeer gegund!

Peetvader 20 maart 2019 om 09:12

“En dan nog maar 4 seconden”… Dat meen je toch niet :)

vanSpringel 19 maart 2019 om 21:15

Wanneer Jos de hele ronde geen overbodige energie had hoeven geven…. dan wint ie de tijdrit met 2 vingers in zijn neus.

Mwielerfan 19 maart 2019 om 23:19

Ja daarom won ie hem de afgelopen jaren en wint Jos regelmatig vergelijkbare tijdritten

Vincent Lacressonniere 19 maart 2019 om 21:59

Mooi artwork op de fiets van Jos. Weet iemand daar meer van?