Van Emden heeft vertrouwen in tijdrit Dumoulin: “Maar niet de eerste naam die ik op zou schrijven”

zaterdag 7 mei 2022 om 15:41
Van Emden heeft vertrouwen in tijdrit Dumoulin: “Maar niet de eerste naam die ik op zou schrijven”

foto: Cor Vos

Jos van Emden, die zelf kort aan de leiding stond tijdens de eerste individuele tijdrit in de Ronde van Italië, is ingegaan op de winstkansen van zijn ploeggenoot Tom Dumoulin. “Tom moet eerst laten zien hoe goed hij is”, zei de Nederlander na afloop van zijn rit tegen de klok.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het is niet dat hij de afgelopen jaren heeft bewezen dat hij zo goed is. Maar hij maakt een goede indruk. Ik denk dat het hem wel past, maar hij is ook niet echt van het draaien en keren”, stelt Van Emden, om zijn eerdere uitspraak vervolgens te nuanceren: “Ik zeg het misschien verkeerd. Ik heb vertrouwen in Tom, maar hij is niet de eerste naam die ik op zou schrijven.”

Van Emden had nog wel wat tips voor Dumoulin, al kon hij niet veel zeggen over de precieze vermogens die geleverd moeten worden. “Vanaf het begin moet je rammen. Niet indelen. Ik heb ervan genoten, want mijn wattagemeter deed het niet. Oldschool. Op dat gebied kan ik hem niet niks meegeven. Alleen dat de klim best snel voorbij is. Zelfs voor mij, dus zeker voor hem.”

Parcours voor Mathieu van der Poel
“Het is eigenlijk een best wel een lastige tijdrit”, zegt Van Emden over het parcours van de chronoproef in Boedapest. “Het deed vanaf de eerste brug al pijn, dus na een kilometer of twee. Twee bruggen, dan een klimmetje, tempowisselingen, die dingen. Het is moeilijk om in een ritme te komen, daarom is het ook gemaakt voor de crossers onder ons. Het is op maat gemaakt voor Mathieu van der Poel.”

Zelf stond Van Emden op het moment van het interview nog aan de leiding. “Het was niet mijn parcours, maar je moet het toch maar proberen hè”, zegt hij over zijn tijdrit.  “Er zijn weinig tijdritkilometers, te weinig. Dus ik heb van de volledige 9,2 kilometer intens genoten.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

fietsvriend 7 mei 2022 om 17:12

Van Emden snapt hoe je druk wegneemt bij de kopman.

0
Turtlehead 7 mei 2022 om 17:48

Hij had het goed gezien.

0
xistnc 7 mei 2022 om 18:51

Wat een heerlijk nuchter interview was dat zeg. Zo’n buddy kan Tom de komende weken goed gebruiken.

0
Blackcanyon 7 mei 2022 om 22:33

We hebben eerder al kunnen zien dat de Vamberg niet de grootste vriend van Jos is … maar nu begint hij al te klagen als hij 2 bruggen over moet. Dan begint zelfs het vlakke Nederland een probleem te worden voor Jos.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone