Van der Poel wil ‘zo zuinig mogelijk’ binnenkomen: “Tijdrit van zondag moet ik aankunnen”

donderdag 26 mei 2022 om 16:16
Van der Poel wil ‘zo zuinig mogelijk’ binnenkomen: “Tijdrit van zondag moet ik aankunnen”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft zich in deze Giro d’Italia al erg vaak laten zien in de aanval, maar vandaag zal de Nederlander van Alpecin-Fenix ‘zo zuinig mogelijk’ koersen. Dat liet Van der Poel voor de start van de achttiende etappe weten aan Eurosport.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel is bezig aan een zeer opvallende Giro en was woensdag, in de bergetappe naar Lavarone, nog maar eens in de aanval. De winnaar van de openingsetappe naar Visegrád leek zelfs even op weg naar een stunt van jewelste, maar moest op de steile slotklim toch passen. “Het ging gisteren sowieso wel lekker bergop. Tactisch was het natuurlijk ook ideaal dat ik twee keer kon anticiperen. Ik voelde me bergop best ‘OK’, maar de laatste klim was toch net iets te lastig.”

Spaarstand
De renner van Alpecin-Fenix kijkt echter wel met tevredenheid terug op zijn optreden van woensdag. “Het was alles of niks, maar ik was eigenlijk wel verrast dat ik nog zo ver kon komen. Ik ben tevreden, ook met hoe ik me voel. Ik heb ook de indruk dat ik vandaag weer vrij goed hersteld ben.”

Van der Poel zal zich vandaag, in de rit naar Treviso, wat meer wegstoppen. “Ik zal proberen om zo zuinig mogelijk binnen te komen. De tijdrit van zondag (in en rond Verona, red.) is denk ik wel iets wat ik moet aankunnen. Dan moet ik nu niet veel energie meer vergooien. Morgen ga ik misschien nog wel in de aanval, mocht er een goede groep wegrijden, maar dat zal ik de dag voor de tijdrit niet meer doen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

jooprioolpijp 26 mei 2022 om 17:31

Zuinig op z’n vdP’s: “Ik zal proberen om zo zuinig mogelijk binnen te komen. … Morgen ga ik misschien nog wel in de aanval…”. Heerlijk.

0
Kartouche 26 mei 2022 om 19:48

Als tegenstander moet je daar een beetje kierewiet van worden. Om jouw woorden te gebruiken ‘Heerlijk’!

0
Jean Dumas 26 mei 2022 om 17:42

Schitterend, wat een moral.

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 26 mei 2022 om 18:13

zuinigBETEKENIS & DEFINITIE
bn. en bw. (-er, -st),

1. spaarzaam, karig: leven, niet veel geld uitgeven; hij is met zijn woorden, hij spreekt weinig; — met iets omgaan, zijn, er niet meer dan nodig is van gebruiken; op iets zijn, (ook) het in waarde houden of het goed besteden; — op zichzelf zijn, zich ontzien;
2. niet meer dan nodig: een zuinige auto, —, gebruikt weinig brandstof;
3. — kijken, een weinig toeschietelijk gezicht zetten;
4. niet —, in hoge mate.
5. Als een malloot over bergen heen fietsen met de snelste renners van het moment.

0
Luc La 26 mei 2022 om 19:02

Ik zie weinig TT specialisten, zou toch moeten kunnen winnen.

0
Kartouche 26 mei 2022 om 19:57

Het herstelvermogen is na ruim twee weken koersen evident. Winnen of hoog eindigen in de tijdrit zie ik hem wel doen. Als de afdaling lekker bochtig en technisch is, dan geef ik hem helemaal een kans.

0
sooike 26 mei 2022 om 23:28

Genieten van deze topsportman !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone