Van der Poel voor Dwars door Vlaanderen: “Parcours om koers te maken”

woensdag 30 maart 2022 om 13:44
Van der Poel voor Dwars door Vlaanderen: “Parcours om koers te maken”

foto: Cor Vos

Nadat hij een tijd lang uit de roulatie was met een rugblessure, heeft Mathieu van der Poel alweer enkele wedstrijddagen in de benen, maar op Vlaamse wegen koerste hij in 2022 nog niet. Daar komt vandaag – in Dwars door Vlaanderen – verandering in. “Dit is de laatste grote test voor mij voor de Ronde”, zei de winnaar van DDV 2019 voor de start in Roeselare tegen Eurosport/GCN.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dit is een beetje dezelfde koers als de Ronde, maar met minder kasseiklimmen”, vergelijkt MVDP Dwars door Vlaanderen met de Ronde van Vlaanderen. “Ik denk dat het parcours zich leent om koers te maken, het is niet zo lang en er zijn veel opeenvolgende hellingen. Vrij smalle wegen ook, dus het zou wel eens vroeg kunnen beginnen. We zien een beetje een trend dat renners van ver proberen en ik denk dat het vandaag hetzelfde zal zijn.”

Van der Poel heeft er in ieder geval zin in. “Het is leuk om nog eens een klassieker op een klassiek parcours te rijden met klassieke renners. Ik probeer altijd te oogsten, maar ik koers het liefste op mijn manier”, vertelt de renner van Alpecin-Fenix tegen Sporza. “Als ik er de benen voor heb, ben ik van plan om dat ook te doen. In de Coppi e Bartali heb ik vorige week het gevoel gekregen dat de benen in orde zijn. Meer dan in Milaan-Sanremo, want dat is gewoon een aparte koers. Ik heb hard gewerkt om hier te zijn en ik ben beter in vorm dan ik had gedacht dat ik zou zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Adorni 30 maart 2022 om 13:53

7u45 interview met mvdp
13u44 interview met mvdp

Misschien wat groeperen?

0
Ekimov 30 maart 2022 om 14:01

2 verschillende interviews.. altijd dat gezeur; begin anders je eigen site *zucht*

0
Adorni 30 maart 2022 om 14:24

Is maar een suggestie om de overzichtelijkheid te behouden.
Ik was aan het denken: is dit hetzelfde interview of een ander interview?
Daarbovenop herpubliceert WF soms nog eens interviews van de vorige dag.

0
Kopinkas 30 maart 2022 om 14:56

Ik kijk vooral uit naar het interview met MVDP rond 17u15

0
André Hilgersom 30 maart 2022 om 14:01

Adorni: Je zou het ook gewoon kunnen overslaan. Mensen doen gewoon hun best!

0
Romāns Vainšteins 30 maart 2022 om 14:11

Aan die foto te zien heeft hij zin om zich te gaan amuseren vandaag, een soort van omgekeerd verstoppertje. Heeft hij een witte broek aan?

0
jimmen 30 maart 2022 om 14:11

het kan eigenlijk alleen nog maar tegenvallen maar ik heb er onwijs veel zin in

0

Headlines

Populair

Materiaalzone