Van der Poel voelde zich afgelopen dagen niet goed: “Werd gisteren pijnlijk duidelijk”

woensdag 6 juli 2022 om 13:48
Van der Poel voelde zich afgelopen dagen niet goed: “Werd gisteren pijnlijk duidelijk”

Mathieu van der Poel staat vijfde in het algemeen klassement van de Tour de France, maar kon voorlopig nog niet echt imponeren. Het goede gevoel ontbrak de eerste dagen van de ronde, geeft hij in gesprek met de NOS toe. “Ik voel me eigenlijk al een paar dagen niet heel goed.”

“Ook de tijdrit was onder mijn niveau, zoals ik toen al aangaf. Gisteren werd pijnlijk duidelijk dat ik niet de benen heb waarop ik gehoopt had”, aldus MVDP, die zich de afgelopen dagen in dienst stelde van Jasper Philipsen. Die werd tweede in de vierde etappe naar Calais. “Hij was beter dan ik mee over dat heuveltje.”

“Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar ik hoop gewoon dat het beter wordt de komende dagen”, aldus Van der Poel, die op dag vijf mogelijk een nieuwe kans krijgt. Woensdag staat een Roubaix-rit op het programma over elf kasseienstroken. “Het zal een stuk beter moeten dan gisteren om mee te doen om de overwinning”, blikt de Nederlander vooruit.

Frustrerend
In het verleden deed Van der Poel dat al meermaals, daags na een minder optreden weer op zijn allerbest zijn. “Dat is in het verleden al eens zo geweest, maar ik weet het niet. Het is voor mij ook een vraagteken. Gisteren was gewoon echt onder mijn niveau”, zegt hij. Het hangt af van de benen. Ik ben altijd iemand die heel aanvallend koerst, maar ik heb er ook altijd bij gezegd dat je daar wel de benen voor moet hebben. Die heb ik momenteel gewoon niet, dat is voor mij ook frustrerend.”

“Dat had ik ook niet echt zien aankomen. Ik denk dat ik een redelijk goede voorbereiding had gehad. Ik was niet supergoed, maar de week voor de Tour begon ik wel weer lekker te rijden. Maar het komt er nog niet echt uit. Ik kan er nu ook niks meer aan veranderen. Ik probeer rustig te blijven, het is nog lang en ik hoop nog dat er op een of andere manier toch nog een ommekeer komt.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

13 Reacties

F4L 6 juli 2022 om 13:56

Het was de afgelopen dagen al duidelijk dat hij zich niet goed voelde. De eerste etappe zat hij continue achteraan. Gek genoeg heeft hij onderweg nog geen tijd verloren. Voor hem is het ook wennen door twee grote rondes in een jaar te rijden. Ik hoop vooral dat hij geen last heeft van zijn rug.

Anton van Valouwe 6 juli 2022 om 13:57

Zoals ik gisteren al schreef “hij glimt niet”, een uitdrukking van een haptonoom waar ik vroeger kwam.

Gelei 6 juli 2022 om 13:59

hier zeggen we “hij blinkt (niet) in zijn vel”.

De Capybara van de Conradkade 6 juli 2022 om 13:59

Jammer. Hopelijk komt hij er nog wat doorheen.

Alto de angliru 6 juli 2022 om 14:02

Wat ik al zei je kan niet een hele ronde met krachten smijten en denken dat je dan de volgende ronde in topvorm aan de start verschijnt wat velen hier wel hadden verwacht…

Sjaak P 6 juli 2022 om 14:22

Ik snap niet dat vdPoel z’n tijdrit matig vond, terwijl hij op seconden van het podium finishte. Was’ie in goede doen dan 20 seconden van iedereen weggereden?

YannickGoat 6 juli 2022 om 14:43

Uiteraard had mvdp de tijdrijt dan met 1 minuut verschil gewonnen. Nu moest ie de lijst delen met de normale mens

meqadon 6 juli 2022 om 15:00

Hij had betere weersomstandigheden als de toppers. Anders was het geen top 10 notering geworden.

Team Spaak 6 juli 2022 om 14:26

Dus toch…
Heeft natuurlijk een slechte winter gehad en daarmee het voorjaar niet helemaal afgewerkt zoals hij wilde en waar bij in Roubaix ook al niet meer de conditie had die hij wilde. Daarna rijdt hij een Giro waarin hij met z’n krachten smijt. Daarbij een aantal mooie overwinningen gepakt met ddv, de ronde, etappe en roze in de Giro en dan nog wat overige ereplaatsen en mooie prestaties.

MVDP is dus toch een mens van vlees en bloed!
Maar hij heeft het tot nog toe altijd doen overkomen alsof het normaal is wat hij altijd presteerde. Maar zelfs een MVDP die niet helemaal in vorm is kan winnen! Ook duurt de Tour nog 2,5 week, dus hij kan ook nog verbeteren.

martini151 6 juli 2022 om 14:28

Precies dit, ik verwacht hem alsnog bij de eerste 10 vandaag ook

Voorgeborchte 6 juli 2022 om 14:45

De tijdrit vond ik toch echt wel op het niveau dat je van een goede VdP zou verwachten. Dit is een tijdrit in de Tour he, dat is toch tegen andere renners dan in de Giro.

Maar dat hij gisteren niet te zien was, is dan wel mogelijks een teken aan de wand. Al kon de situatie al hopeloos zijn puur door slechte positionering.

Wildebert 6 juli 2022 om 15:14

Al vaker geschreven de afgelopen dagen, lijkt wel of hij iets onder de leden heeft. Is in elk geval on-Poeliaans.

oscarito1908 6 juli 2022 om 15:18

Niet zo heel vreemd natuurlijk. Eerlijk gezegd best logisch.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone