‘Van der Poel en Van Aert starten veldritseizoen eind deze maand al, mét Pidcock’

vrijdag 4 november 2022 om 14:52
‘Van der Poel en Van Aert starten veldritseizoen eind deze maand al, mét Pidcock’

Het podium in 2020 - foto: Cor Vos

Volgens de organisator van de cross in Hulst, Kurt Vernimmen, zullen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock samen aan de start staan van de Wereldbeker in Hulst. Die veldrit staat op 27 november op het programma.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Dat de drie samen de Vestingcross in Hulst afwerken, is geen unicum. Twee jaar geleden reden de drie tenoren van het veldrijden de wedstrijd ook. Met succes: Van der Poel won, Van Aert en Pidcock klommen mee op het podium. Vorig jaar was Pidcock zelf nog de beste in Hulst.

“Ik heb de managers van Mathieu en Wout gesproken en die hebben gezegd dat ze komen, maar je weet het nooit zeker. Ze kunnen zomaar opeens andere verplichtingen hebben, maar we gaan ervan uit dat ze aan de start zullen verschijnen”, vertelde Vernimmen aan Omroep Zeeland.

Cross om 12 uur: “Dat is besloten door wielerbonden en Sporza”
De Wereldbeker in Hulst zal niet op het normale uur afgewerkt worden. Door het WK voetbal verschuift de cross voor mannen van 15 uur naar 12 uur. “Normaal heb je eerst de jeugd en dan aan het eind van de middag de profs bij de vrouwen en mannen, maar de wielerbonden en de Belgische tv-zender Sporza hebben dit zo besloten”, aldus Vernimmen.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Koers 4 november 2022 om 18:26

Ai, idd dat kut voetbal. Daar zullen sommige crossen toch wel wat last van ondervinden qua bezoekers. Sommige mensen blijven dan maar thuis, en vervolgens slaan hun vrindjes ook maar over.

2
bswinkelss 4 november 2022 om 19:29

Kom op zeg, in Belgie stelt dat voetbal toch niks voor in verhouding tot het veldrijden

1
FDJ 4 november 2022 om 20:48

De Rode Duivels zijn anders enorm populair. Daarnaast zal het samen voetbal kijken ook een deel van de Cross weghouden zo simpel is het nu eenmaal. En als dat her zuipende deel dat anders toch al weinig van de Cross ziet waardoor de echte liefhebbers over blijven is dat geen nadeel.

0
Koers 5 november 2022 om 08:34

Dat zuipende deel betaald wel gewoon entree en een knaak per pils. Dat tikt toch behoorlijk aan als die wegblijven. Als ze daar nu al rekening mee houden betalen die echte fans dus extra.

0
Mooie Sjors 4 november 2022 om 16:38

Benieuwd wat we van Van Aert moeten verwachten. Rustige trainingsritjes momenteel, zijn hoofddoel deze winter is duidelijk het WK Fifa op 15/12.

0
Jean Dumas 5 november 2022 om 11:25

Wordt dit de traditionele Vestingcross in de stad of nog steeds op parcours Perkpolder?

0
Wieler-Joke 6 november 2022 om 07:53

Ik denk niet dat Wout hier al start die is nog niet hard aan het trainen tenzij hij bepaalde trainingen niet op strava zet. Ofwel is die al tevreden met een top 5 plaats bij zijn intreden, dat zullen we bij Mathieu nooit zien als die ergens start is dat omdat hij denkt dat hij kan en zal winnen.

0
Staf V 7 november 2022 om 16:35

Bedrieglijke titel?

0
Grote Plateau 4 november 2022 om 15:40

HARDDZDIKKE MWOOOii !!

-1
Lo squalo del lago di confine 4 november 2022 om 15:28

Ben benieuwd of MvdP zijn dramatische tweede seizoenshelft al te boven is… Als het al niet lekker gaat en je wordt vervolgens gelijk op minuten gereden door die andere koekenbakkers die wel lekker in hun vel zitten… Kan me voorstellen dat dat niet meehelpt.
Ook vooral voor de trainers en coaches. Die bij Alpecin sowieso af en toe het programma van dag tot dag lijken te bepalen. Dan moet je hopen voor Matthieu dat er niet een belangrijk iemand gelijk in de paniekmodus vliegt…

-2
Het Luipaard van Lent 4 november 2022 om 16:19

Wat een hoop geraaskal, hij heeft nog geen meter in het veld gereden joh. Matje kan puur op talent al crossen winnen, heeft ie meermaals bewezen. En als je de RVV met minimale voorbereiding kan winnen zal het in het veld heus wel goed komen. Ik heb er in ieder geval zin in!

1
Michiel 4 november 2022 om 18:03

Nou, dat vinden we fijn te horen.

1
Romāns Vainšteins 4 november 2022 om 16:21

Starten MvdP en van Aert nu met een Pidcock of staat ook Pidcock aan dezelfde start?

-8
Alfred Issendorf 4 november 2022 om 19:06

Jij verveelt je echt hè, gedurende de periode dat er geen wielerwedstrijden zijn. Dan maar hier zoveel mogelijk afgeven op de cross.

2
Jan 4 november 2022 om 19:50

Eerlijk.
Ik lees de comments om te zien of er nieuwtjes tussen staan of verrassende invals hoeken
Maar eeuwig en altijd reageert RV op van alles en nog wat, liefst als eerste.
Sneu.

5
Mooie Sjors 4 november 2022 om 20:06

Zo van die users die op van alles en nog wat reageren, oeh nee moeten we niet willen. :D

1
Romāns Vainšteins 4 november 2022 om 23:00

Shit, nu zijn Alfred en Jan boos.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone