Mathieu van der Poel nog een dag in het geel: “We gaan er morgen weer tegenaan”

donderdag 1 juli 2021 om 18:05
Mathieu van der Poel nog een dag in het geel: “We gaan er morgen weer tegenaan”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel mag ook morgen weer rondfietsen in die felbegeerde gele trui. De Nederlander wist de finale van de zesde etappe zonder kleerscheuren door te komen en maakte in de laatste kilometers weer deel uit van de sprinttrein van Jasper Philipsen.

Van der Poel had het na afloop in het flashinterview over een pittige start. “Het was een zware start, aangezien er een gevaarlijke groep wegreed. Na het inrekenen van deze groep verliep het allemaal ‘OK’ richting de finish. In de finale deed ik wat ik kon doen, maar we raakten elkaar kwijt net voor de laatste bocht. Ik moest even wachten en daarna reden we weer naar voren.”

“We slaagden er vervolgens in om een goede lead-out op poten te zetten, maar Cavendish is momenteel de beste sprinter”, aldus Van der Poel, die morgen weer een mooie kans krijgt om een etappe te winnen. In de finale van de zevende etappe naar Le Creusot trekken de renners namelijk over meerdere korte klimmetjes, waaronder de zeer pittige Signal d’Uchon met stroken tot 18%.

“De etappe van morgen? Het zal een zware dag worden. Sommige renners zullen ongetwijfeld iets proberen voor het klassement. We gaan het morgen zien. Het is leuk om de gele trui te behouden en we gaan er morgen weer tegenaan”, klinkt het strijdvaardig.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Franco Ballerini 1 juli 2021 om 18:11

Morgen winnen, zaterdag voor de vorm nog even meedoen en zondag met maagklachten de Tour voor gezien houden.

Renaissance 1 juli 2021 om 18:53

Ik vind het er toch meer op lijken dat hij er echt plezier in heeft. Zou mij niet verbazen mocht hij er in etappe 14 pas uitgaan. Maakt plezier, rijdt goed rond en anders zou die toch ook moeten trainen? Een betere training dan de Tour gaat deze man niet krijgen, hij kan precies zelf bepalen waar hij diep gaat en wanneer hij kiest voor een rustdagje. Hij rijdt grandioos rond en kan nog best een paar etappes lol maken. Morgen nog voor de overwinning gaan, nog een bergetappe in de aanval, dan etappe 14 nog proberen te winnen en daarna heb je nog 16 dagen voor Tokio, daarin heb je genoeg tijd om te acclimatiseren en nog even aan te passen aan de MTB.

Franco Ballerini 1 juli 2021 om 19:17

Dat lijkt me een zeer mooi scenario.

Huubi 1 juli 2021 om 18:11

Die gaat er van de start vandoor

WoutMathieu 1 juli 2021 om 18:42

Van Pogi mag z’n Mattie wel. En als ie Wout meeneemt mag het van Jumbo ook. Flip ook mee en DCQ gaat akkoord.
Klinkt als een plan?

Turtlehead 1 juli 2021 om 20:46

Zoiets verwacht ik ook. Een ‘VanAevermaetje’: die hield toen ook het geel tegen alle verwachtingen in. Met een beetje doorzetten verliest hij geel pas op weg naar Tignes en pakt hij daarna nog een etappe voor hij afzwaait.

zietemgaan 1 juli 2021 om 18:32

Ja, hij kan niet anders dan aanvallen morgen, en Van Aert gaat dan meegaan, Alaphilippe misschien ook wel. Zou toch moeten.

Natte spons 1 juli 2021 om 18:44

Ben alleen een beetje bang dat ze Alaphillipe niet laten rijden na zijn 5de plaats van vorig jaar.

Soit 1 juli 2021 om 18:58

Cavendish de beste sprinter? Of Merlier als die z’n kans mag gaan?

WoutMathieu 1 juli 2021 om 21:18

Volgens mij was Cav Merlier niet voorbij gekomen.

Jean Dumas 1 juli 2021 om 18:59

Van Aert verwacht Bora morgen, omdat er niet zoveel kansen zijn voor Sagan om de sprinters eraf te rijden.

Zenon J. 1 juli 2021 om 19:27

Samen met Bahrein waarschijnlijk, Colbrelli zal de echte sprinters er ook graag af hebben

Titaantje 1 juli 2021 om 19:34

MOrgen 250km. Vroege vlucht toch?

Blackcanyon 1 juli 2021 om 19:45

Ik zie in de beschrijving van de etappe van morgen dat ze over Signal d’Uchon dat getypeerd wordt als een bospaadje …. laat Mathieu nou net bospaadjes als specialisme hebben. Als hij daar gas geeft is Pocadgar in geen velden of wegen meer te bekennen … en daarna blijft Mattie er tot de finish gewoon exact evenveel seconden voor rijden als hij op het bospaadje heeft gepakt … 31 seconden.
Gisteren nog op geoefend om exact dezelfde tijd te rijden als degene die daar als de gedoodverfde favoriet werd geduid, WvA, met uiteindelijk een afrondingsverschilletje van 1 seconde.

Barry Batsbak 1 juli 2021 om 19:53

Pogacar was in de Strade ook heel behoorlijk. Die is gewoon behendig op bospaadjes hoor, maak je geen zorgen.

Beer 1 juli 2021 om 20:05

Ondertussen moeten we het doen zonder reacties van Philipsen en Merlier. Typisch Alpecin toch, de media ontvluchten wanneer het misgaat. Zie ook VDP vorig jaar na de Strade en MSR. Vind ik een beetje klein, zeker wanneer je anders opportunistisch de media zoekt en graag de felicitaties van de concurrentie in ontvangst neemt. Zoiets werkt toch in 2 richtingen lijkt me.

notriple 1 juli 2021 om 22:44

Ach beer jij maakt altijd een sneer, als het met vdP te maken heeft.

Beer 1 juli 2021 om 23:32

Een correcte vaststelling wordt geen sneer omdat het over VDP gaat.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair