zondag 24 maart 2019 om 17:02

Van der Poel na zege in GP Denain: “Gemotiveerd om hier iets goed te maken”

Video Mathieu van der Poel wilde na zijn valpartij in Nokere Koerse iets goedmaken. Dat vertelde de winnaar van de GP de Denain na afloop. Van der Poel won de Franse koers solo, nadat hij afgelopen week nog hard viel op de kasseien van Nokere. “In het begin had ik wat last van de heup, maar eens in de koers dan vergeet je dat”, zegt hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Les geleerd uit Nokere
Corendon-Circus stuurde twee man mee in de vroege vlucht en Van der Poel opende zelf de aanval al op veertig kilometer van de eindstreep. “We hadden afgesproken om de koers hard te maken met de ploeg. Dat hadden we geleerd van Nokere”, verklaart Van der Poel, die veel hulp kreeg van Lasse Norman Hansen en Jimmy Janssens. “Vandaag hebben we gezien hoe sterk de ploeg onder mij is. Hun werk was ongelooflijk, zij reden enorm hard. Ik had door dat de groep achter ons niet dichter ging komen. Het was heel straf van die twee om het peloton zo af te houden voor mij.”

Nadat Van der Poel zijn eerste demarrage plaatste, moest hij het alleen oplossen. “Het was te verwachten dat zij eraf moesten”, zegt hij. “Ik was gemotiveerd, enerzijds na de val van Nokere, om hier iets goed te maken. Maar vooral als de ploeg zo goed werk doet voor mij, dan geeft dat altijd extra moraal.”

Niet omkijken
In de finale moest Van der Poel het tien kilometer alleen rooien tegen het peloton. “Zeker tegen een grote groep is het ver. Ik had eerst niet door dat ik een gaatje kreeg op de kasseien”, legt hij uit. Zijn vluchtgezellen Alex Kirsch en Mihkel Räim loste Van der Poel op de laatste kasseienstrook. “Ik denk dat dit voor mij de beste manier was om voor mij te winnen. Ik heb geen een keer omgekeken, want als ik ze zag dan wist ik dat de moraal ging zakken. Op 500 meter heb ik pas achterom gekeken.”

Trots
“Dit is een van de eerste keren dat ik op dit niveau solo binnen kom”, blikt Van der Poel terug. Het is voor de regerend Nederlands kampioen op de weg, in het veld en op de mountainbike ook zijn eerste zege in een 1.HC-wedstrijd. “De rest was allemaal in de sprint. Daar ben ik wel trots op. Dit was een van de lastigste overwinningen. Ik was heel blij om de meet te zien.”

“Ik merkte in Nokere dat ik goed in vorm was. Vandaag was het afwachten hoe het ging met de kwetsuren”, aldus de Nederlandse kampioen, die van de week ook nog het parcours en de kasseien heeft getest van de Ronde van Vlaanderen. “Ik had donderdag liever niet op de kasseien gereden, vlak na die val. Maar ik wilde wel die verkenning doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2019 17:14
CC verrast ook als ploeg. Verschil met Roompot is schrikbarend.
    24 maart 2019 17:16
    Zijn 2 ploegmaats waren zeker sterk, maar ik vond dat Roompot in de breedte prima met veel renners voorin, die het gat klein hielden. Ik had vooral meer van Boom verwacht, die vandaag minder leek dan in Samyn.
    24 maart 2019 17:20
    Na jaren van teleurstelling verwacht ik niets meer van Boom.
24 maart 2019 17:20
Jammer dat hij roubaix dit jaar niet gaat rijden. Maar goed, deze vorm is niet eindig natuurlijk (of misschien ook wel..)
24 maart 2019 17:23
Toch eens de programma's van Wout van Aert en Mathieu van der Poel naast elkaar gelegd. De eerste keer dat ze in dezelfde koers rijden is pas Gent-Wevelgem. Daarna nog RVV en AGR. Slechts 3 keer dus en nog 1 week geduld.
    24 maart 2019 17:37
    Helaas zijn G-W en de AGR niet meteen de interessantste koersen uit het voorjaar.
    24 maart 2019 19:08
    @Gebruikersnaam, nu dus wel een pak interessanter
    25 maart 2019 08:51
    Wildcard voor Roubaix was door de ASO al aangeboden tijdens de Artic Race augustus 2018, maar paste niet in de planning Vlaanderen, Brabant, Amstel.
24 maart 2019 17:26
Klasse solo, wat een baas!
24 maart 2019 18:01
Iemand vloeiend in Frans? Hij zei in het flash interview nog iets over Roubaix.
    24 maart 2019 20:36
    Heb je een link naar dat flash interview?
24 maart 2019 20:28
Deze man is een groot kampioen. Geloof nu wel in top 10 RVV.
25 maart 2019 10:46
Ik geloof zelfs in top5 voor RVV en met wat geluk kan hij die koers ook winnen.

Reacties zijn gesloten.