Van der Hoorn boekt opnieuw gedenkwaardige zege: “Voelde me eigenlijk niet zo goed”

zondag 5 juni 2022 om 18:37
Van der Hoorn boekt opnieuw gedenkwaardige zege: “Voelde me eigenlijk niet zo goed”

foto: Cor Vos

Taco van der Hoorn boekte vandaag nog maar eens een gedenkwaardige overwinning. De hardrijder van Intermarché-Wanty-Gobert won na een bijzonder spannende finale de 102e editie van de Brussels Cycling Classic. En dat terwijl de Nederlander zich helemaal niet zo goed voelde in de finale.

Van der Hoorn maakte in de Brussels Cycling Classic deel uit van een vroege vlucht. Van der Hoorn en zijn vluchtkompanen wisten een maximale voorsprong bij elkaar te fietsen van om en nabij de acht minuten en dit bleek genoeg om uit de greep te blijven van een achtervolgende groep, met daarin enkele rappe mannen. Van der Hoorn wist in de finale uiteindelijk aan het langste eind te trekken, na een razendspannende en toch wel onorthodoxe ‘sprint’.

“Goh, ik heb afgezien. Ik moest echt van ver komen”, begon Van der Hoorn zijn relaas in het flashinterview. “Thimo Willems ging hard, hij was echt verdomd sterk. Het is mooi dat ik het kan afmaken, want ik was er eigenlijk niet zeker van. Ik voelde me in het begin van de koers heel goed, maar daarna voelde ik me niet meer heel erg goed. Ik wou op een gegeven moment tegen de ploeg zeggen dat ze niet op mij moesten rekenen, maar mijn communicatie deed het niet.”

Van der Hoorn is doodop, maar ook erg blij met zijn zege – foto: Cor Vos

“Maar de situatie achter ons was ook niet super, ik moest het dus toch maar proberen. Ik wilde voor de laatste bocht gewoon vol aangaan, anders rijd ik Bram Welten naar de overwinning en dat wilde ik ook niet. Mijn plan was om alles te geven en te gokken. Ik moest iets proberen en dat deed ik in de laatste bocht. Die ging ik vol door, met de gedachte dat sommige jongens daar door de regen misschien iets zachter doorheen zouden gaan.”

Het bleek een goede move, want Van der Hoorn en de Oostenrijker Tobias Bayer hadden plots een gaatje. “Vervolgens was het een zeer zware sprint tegen Willems, en ook die pakte goed uit. Waar ik deze zege plaats? Mijn overwinning in de Giro d’Italia is natuurlijk de mooiste. Ik probeer het vaak en soms lukt het ook. Het is leuk dat ik opnieuw kan bevestigen. Het is echt een speciaal seizoen en de sfeer binnen de ploeg is geweldig”, besluit de winnaar van de Brussels Cycling Classic.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Wheely 5 juni 2022 om 18:51

Wat een heerlijke baas is dit toch, zie hem graag dit kunstje herhalen op het NK en dan vervolgens in de driekleur in de Tour.

Silent Hill 5 juni 2022 om 19:07

Nu je het zegt, kan ik me niet onmiddellijk voorstellen wie nu die trui draagt. Onzichtbaarheid in het kwadraat. Taco als nationaal kampioen daarentegen …

Go Taco !

Jeszon 5 juni 2022 om 22:26

Timo Roosen draagt die trui, won na een Jumbo-overtal op de VAM-berg

TheBigShow 5 juni 2022 om 19:26

Nu wordt het toch wel heel erg. Zelfs als ze niet goed zijn, winnen ze.

Waar gaat dit heen?

OpdeTop 5 juni 2022 om 19:51

De beste Belgische ploeg dit jaar, wie had dat verwacht?

Beer 5 juni 2022 om 22:35

Jij houdt toch van renners die winnen ook al zijn ze ‘niet goed’, BigShow?

TheBigShow 5 juni 2022 om 22:51

Nee Beer.

Alleen als ze 'nie goe' waren

OpdeTop 5 juni 2022 om 19:53

De overwinningen van Taco zijn misschien niet de mooiste, wel zeer fraai! Dat stoempen, de wilskracht en het geloof in een vroege vlucht, super!

OpdeTop 5 juni 2022 om 19:53

De overwinningen van Taco zijn misschien niet de mooiste, wel zeer fraai! Dat stoempen, de wilskracht en het geloof in een vroege vlucht, super!

Tuubke 5 juni 2022 om 20:34

Waar moet dat heen als hij zich wél goed voelt?

the student 5 juni 2022 om 22:40

Een tour de france etappe natuurlijk

Jean Dumas 6 juni 2022 om 09:45

Hij is goed op weg.

Mamil 5 juni 2022 om 22:52

Blijf dit alsjeblieft lekker doen Taco. Niet denken dat je trucje nu niet meer lukt. Je bent een voorbeeld hoe wielrennen moet zijn, gewoon de sterkste zijn!

Japiejo 6 juni 2022 om 12:29

Wauw wat mooi dat je je tot Taco richt. Hij was anders het geloof kwijt geraakt, maar als hij jouw berichtje leest zal die er weer moed uit putten. En spookt er door zijn hoofd – “Denk aan wat Mamil zei, Taco! Niet opgeven!” – de volgende keer dat hij in de kopgroep zit.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone