Van der Haar: “Fysiek gaat het wel”

Van der Haar: “Fysiek gaat het wel”

foto: Gauthier

donderdag 29 december 2016 om 11:15

Lars van der Haar maakte maandag zijn rentree in het veld, nadat een spierscheuring in zijn bovenbeen een groot deel van zijn seizoen om zeep hielp. Donderdagmiddag start hij in Loenhout. “Hopelijk gaat het elke keer iets beter”, vertelt hij aan WielerFlits.

Val op de trappen
Van der Haar finishte tijdens de Wereldbeker in Heusden-Zolder als 31ste, op net iets meer dan vijf minuten van winnaar Wout van Aert. “Fysiek ging het wel. Ik had even een dipje na de val op de trappen. Ik ging daar onderuit en verloor ineens veel plekken, waardoor ik terugviel van de twintigste plaats naar de dertigste plek. Maar ik ben gefinisht en dat was het belangrijkste. Hopelijk gaat het elke keer iets beter.”

Opgezwollen enkel
Door zijn tuimeling op de trappen, liep Van der Haar wel een nieuwe kwetsuur op. Op een foto die hij stuurde, is duidelijk een dikke enkel te zien. “Niets bijzonders”, zegt hij daarover. “Het is gewoon een zwelling, dat gaat vanzelf weg. Voor de rest voelde ik me na de cross wat stram, maar verder was het oké. Na Loenhout rijd ik ook in Surhuisterveen en op het Nederlands kampioenschap.”

‘Eind januari hopelijk weer op niveau’
Van een tegenvaller na zijn optreden in Heusden-Zolder is dus geen sprake. Wel waarschuwt Van der Haar dat hij minstens nog een dikke maand nodig heeft om weer aan een uitslag te kunnen denken. “Ik heb geen idee wat reëel is voor de komende weken. We hopen eind januari weer op mijn normale niveau uit te komen. De periode die nu aanbreekt moet uitwijzen wat er mogelijk is.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 29 december 2016 om 11:27

Dus mentaal niet ?

HoofdIsVrij 29 december 2016 om 11:41

Sterkte Lars. Mis hem wel in de cross dit jaar.

LutsenkoFan 29 december 2016 om 12:23

Samen met Poels trainen.

Thijs E 29 december 2016 om 12:33

Hij wil graag een mooi afscheid van Giant-A;pecin en dat blijkt nog teveel gevraagd op dit moment. Hij pakt nog wel een uitslag in februari, maar al met al is dit toch een verloren seizoen naar zijn maatstaven.

Peerke buitenblad 29 december 2016 om 21:34

Toch géén problemen gehad met recente blessure waar iedereen zo bang voor was.

Headlines

Materiaalzone

Populair