Van der Burg en Swinkels blij met podiumplaats op NK

zaterdag 19 juni 2021 om 16:28
Van der Burg en Swinkels blij met podiumplaats op NK

foto: Cor Vos

Nancy van der Burg en Karlijn Swinkels waren zaterdag niet bij machte om te reageren op de versnelling van Amy Pieters, maar sleepten uiteindelijk nog wel de tweede en derde plaats uit het vuur op het NK voor vrouwen. Op de site van hun ploeg Jumbo-Visma geven ze aan blij te zijn met het resultaat.

“Ik ben ontzettend trots op de ploeg en hoe we vandaag als team hebben gereden”, vertelt de 29-jarige Van der Burg. “We hebben ons vanaf de start laten zien zoals van tevoren het plan was. Wanneer dat lukt, geeft dat extra zoveel motivatie. Het is mooi dat we het zo af hebben kunnen maken.”

“Ons enige doel vandaag was om het podium te halen. Ik voelde me heel goed vandaag en uiteindelijk konden Karlijn en ik meegaan in de ontsnapping. Helaas lukte het niet om de aanval van Amy te pareren, maar het is super dat we op het podium staan.”

Swinkels gaat mee in de woorden van haar ploeggenoot: “Het is mooi dat we het met zijn tweeën af hebben kunnen maken. Op een gegeven moment werd duidelijk dat we met drie rensters om de tweede en derde plek gingen strijden. Ik heb nog een paar keer geprobeerd om weg te rijden, maar het was uiteindelijk gewoon op. Ik had dit echt niet verwacht, omdat ik eerder deze week ben gevallen tijdens de tijdrit.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Savojor 19 juni 2021 om 16:38
Quote:
“Ons enige doel vandaag was om het podium te halen."

Sorry hoor, maar wat is dit nou weer voor instelling om een NK mee aan te vangen. Je hebt nota bene het grootste blok en (een van de) topfavorieten in je ploeg.

En dan nog dit:

Quote:
"Het is mooi dat we het met zijn tweeën af hebben kunnen maken".

Uhm, jullie hebben niet gewonnen heh dames, wat een ontzettend bizarre uitspraak. Maar het past wel weer mooi bij de eerste quote.

0
harryjohan71 19 juni 2021 om 17:08

@Savojor JV heeft niet het grootste blok. Ze hebben er voor gekozen om met deze rensters de strijd aan te gaan met Amy Pieters. Deze was helaas te sterk, waarna ze gingen voor een podium plek met 2 rensters. Hier is niets mis mee. Vos kan het echt niet bolwerken tegen Anna van der Breggen en SD Worx is met hun rensters heus wel in staat om altijd 1 van de 3 toprensters mee te hebben bij de eersten. Prima resultaat van JV en terecht dat deze dames blij zijn met het resultaat.

0
Sunny W 19 juni 2021 om 17:04

Geweldig resultaat voor Nancy! Klasse!

0
assen 19 juni 2021 om 17:48

Inderdaad FANTASTISCH dit resultaat, ongekend. Wie had dit kunnen denken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone