Van den Berg verdedigt leiderstrui in Poolse Carpathian Race

vrijdag 3 mei 2019 om 17:59
Van den Berg verdedigt leiderstrui in Poolse Carpathian Race

foto: Metec-TKH

Marijn van den Berg blijft ook na vandaag leider in de Poolse Carpathian Couriers Race (2.2U). In de etappe naar Jabłonka verdedigde hij met succes zijn koppositie in het klassement. De ritzege was voor de Pool Stanislaw Aniolkowski van de ontwikkelingsploeg van CCC.

Een serieuze test, zo kon het parcours wel worden samengevat. Tot half koers kreeg het peloton de gelegenheid om vast warm te draaien, want na de tussensprint in Maków Podhalański ging de route pas echt omhoog. Eerst wachtte namelijk de klim naar Grechynia met de top op zeshonderd meter hoogte, waarna de renners doorreden naar Przełⱸcz Krowiarki op 1015 meter hoogte. Daarna volgde de bijna twintig kilometer lange afzink naar finishplaats Jabłonka.

Tien renners, met daarbij ook David Dekker en Tim Marsman, scheidden zich al vroeg in de etappe af van het peloton, maar ze kregen niet veel ruimte. Daardoor schommelde de voorsprong van de kopgroep lange tijd rond de minuut. Op de tweede klim naar Grechynia werden de vluchters dan weer ingerekend. Op deze en de laatste klim naar Przełⱸcz Krowiarki werd het pak flink uiteengeslagen.

In de dichte mist werd het koren er van het kaf gescheiden. Enkele renners probeerden weg te rijden, maar alles kwam weer samen. Na de afzink naar aankomstplaats Jabłonka sprintte uiteindelijk een uitgedunde groep van zo’n dertig renners om de dagzege. Daarin was Stanislaw Aniolkowski, die ook al deel uitmaakte van de vroege vlucht, de beste voor Nicola Venchiarutti en Stefan Kolb. Marijn van den Berg bleef aan de leiding.

De zesdaagse rittenkoers door Polen duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone