Van Baarle wijst Slagter aan als voornaamste kopman BinckBank Tour

dinsdag 8 augustus 2017 om 12:11
Van Baarle wijst Slagter aan als voornaamste kopman BinckBank Tour

Dylan van Baarle - foto: Marcel Koch

Cannondale-Drapac wil in de BinckBank Tour op meerdere paarden wedden. Dat verklapt Dylan van Baarle voor de camera van WielerFlits. “Het plan is om met Tom-Jelte (Slagter), Sep (Vanmarcke) en mijzelf een klassement proberen te rijden”, stelt hij. “Daarnaast hebben we ook twee sprinters bij ons, dus we proberen ook voor een etappezege te gaan, maar ik denk dat Tom-Jelte de grootste kopman is bij ons in de ploeg.”

Van Baarle verwacht namelijk dat Slagter de Ardennenrit het beste aankan. “Die etappe gaat beslissend zijn. Of ik die aankan? Tegen mannen als Dumoulin en Wellens wordt het natuurlijk vrij lastig, maar het blijft een wedstrijd, dus je weet nooit wat er gaat gebeuren. We hebben een hele sterke ploeg. Er is van alles mogelijk.”

Aflopend contract
Het contract van Van Baarle loopt af aan het einde van het seizoen. De kans is groot dat hij bij Cannondale-Drapac blijft. “Normaal gesproken ziet het er goed uit met mijn huidige ploeg”, aldus Van Baarle. “Ik wil in ieder geval blijven. Ik denk wel dat het goed gaat komen.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Pubsted 8 augustus 2017 om 12:15

Mooie nuchtere renner. Wel zou ik hem liever bij een andere ploeg zien

RaketVuist 8 augustus 2017 om 12:19

Die kerel moet naar Sunweb, daar weten ze wel raad met hem.

ghostwriter 8 augustus 2017 om 12:32

Ik vind het jammer dat Van Baarle bij Cannondale blijft aangezien dat een ploeg is waar talenten zich gemiddeld slecht verder ontwikkelen. Van Baarle ontwikkeld zich daar goed maar ik verwacht dat er andere ploegen zijn waar hij zich beter zou ontwikkelen. Bij LottoNL of Sunweb zou hij bijvoorbeeld direct de kopman zijn in de klassiekers.

Kraken 8 augustus 2017 om 12:33

Van Baarle, maar ook Slagter, zouden zeer goede aanwinsten voor LottoNLjumbo zijn. Met slagter hebben zij ook een subtopper voor het Ardenne werk en ik verwacht dat ook volgend jaar van Baarle het beter gaat doen dan boom op de kasseien. Daarnaast zouden ze allebei ook meer vrijheid gaan krijgen bij LottoNLJumbo en kunnen ze beide nog groeien.

Sunweb zou natuurlijk ook een mooie optie zijn ;)

Tutu888 8 augustus 2017 om 12:43

Vreemd dat iedereen van Baarle weg wil hebben bij Cannondale. Met Langeveld, VanMarcke en VanAsbroeck hebben ze daar juist één van de sterkere blokken voor de voorjaarsklassiekers. Afgelopen april bewees in ieder geval dat van Baarle zich daar goed kan ontplooien.

Stablinksy 8 augustus 2017 om 12:44

Ik weet niet goed wat te denken van Slagter, zijn beste jaren waren 2013 en 2014. Sindsdien lijkt hij steeds verder weg te zakken. In de 3e rit van de Ronde van Polen stak hij zijn neus aan het venster, maar daarna was het over. Van Baarle lijkt elk jaar een stapje hogerop te zetten, hij kan in 2018 een podium rijden in de voorjaarsklassiekers (of er eentje winnen).

Mwielerfan 8 augustus 2017 om 12:55

Een goede vanmarcke rijdt ook wel top5 in ardennenrit toch. Heeft hij al eerder gedaan

assen 8 augustus 2017 om 12:58

Als bewonderaar van Cannondale hoop ik op een volgend voorjaarsklassiekerjaar waarin ze schitteren met meerdere aansprekende zeges in de klassiekers.

TeamNL 8 augustus 2017 om 13:08

Eens met Ghostwriter. Welke renner is eigenlijk beter geworden bij Cannondale?

Ook een rittenkoers rijden met feitelijk 3 kopmannen is niet verstandig. Bij Cannondale ontbreekt het aan visie.

Marszzz 8 augustus 2017 om 13:12

@TeamNL
Nee, ze hebben een andere visie

MatthiasVDH 8 augustus 2017 om 13:44

@teamNL
Van Baarle zelf, Uran is minstens even goed als in zijn topperiode bij QS; Talansky heeft er de Dauphiné gewonnen, P-N bijna, top vijf in de Vuelta; Mullen pakt dit jaar al de dubbel in Ierland, top 3 EK tijdrijden, top 5 WK tijdrijden en nog maar pas 23; Langeveld heeft er zijn beste resultaat gereden; Formolo hebben ze op korte tijd omgevormd van iemand die top 10 AK reed bij de beloften naar iemand die top 10 AK rijdt bij de profs, en die als 24-jarige enkel maar beter zal worden; Bettiol is er een goudklompje geworden; voor D. Martin was het bijna tien jaar zijn enige ploeg, hij won er ritten in de Tour en de Vuelta, LBL en Lombardije; een zekere P. Sagan werd er op 19-jarige leeftijd ontdekt door voorloper Liquigas, en bleef er tot 2014, heeft toen amper 65 profzeges gehaald. Hesjedal heeft er zijn enige grote ronde gewonnen; voor Rohan Dennis was het zijn eerste WT-ploeg en won er in zijn eerste jaar meteen de jongerentrui in de Dauphiné en de eindzege in de Tour of Alberta.

Je ziet het, Cannondale is een grap.

Sebas 8 augustus 2017 om 15:19

Al vind ik de connectie met Sagan wat ver gezocht, @Matthias heeft gelijk. Prachtige ploeg waarvan het jammer is dat sommige deze gelijk zien aan een omgeving waar het talent van (Nederlandse) jongeren verpietert. Voor Nederlanders ook al jaren een ploeg waar ze welkom zijn. Dat alleen al is een zegen.

MatthiasVDH 8 augustus 2017 om 15:43

@sebas
De connectie Sagan -Cannondale is niet eens zo ver gezocht.

Sebas 8 augustus 2017 om 15:47

Sagan heeft niet voor Vaughters gereden, niet voor Slipstream en haar opvolgers is wat ik bedoel.

vlek 8 augustus 2017 om 15:56
Quote:
D. Martin was het bijna tien jaar zijn enige ploeg
Quote:
P. Sagan werd er op 19-jarige leeftijd ontdekt door voorloper Liquigas

Dit gaat inderdaad niet samen.

Headlines

Materiaalzone

Populair