Van Baarle hoeft niet per se voor eigen kansen te rijden in Roubaix-rit: “Daar ben ik hier niet voor”

woensdag 6 juli 2022 om 10:53
Video

In april won Dylan van Baarle Parijs-Roubaix, vandaag koerst hij opnieuw op de Noord-Franse kasseien. Ditmaal in de Tour de France, waar INEOS Grenadiers vooral klassementsambities koestert. Wat wordt de rol van Van Baarle? “We hebben het daar nog niet echt over gehad, we bekijken het echt van dag tot dag”, zei hij voorafgaande aan de vierde rit naar Calais tegen WielerFlits.

“Maar wat mijn eigen kansen zijn in die rit, zullen we wel zien. Ik denk dat het het belangrijkste is dat we die mannen zo goed mogelijk aan alle stroken laten beginnen. Dan zal de koers wel uitwijzen hoe het zal lopen”, aldus Van Baarle, die zegt dat het voor hem geen must is om voor eigen kansen te rijden. “Daar ben ik hier niet voor.”

“Ik denk dat het vrij hectisch gaat worden. De kasseienrit in de Tour is altijd hectisch, dus dat zal dit jaar ook zo zijn”, kijkt Van Baarle vooruit. In die chaos zal hij zijn drie klassementskopmannen bij staan: Daniel Felipe Martínez, Adam Yates en Geraint Thomas. Laatstgenoemde toonde zich in het verleden al vaak in de kasseiklassiekers. “Hij weet in ieder geval hoe hij over de kasseien moet rijden.”

Genieten
De renners van INEOS weten ook hoe de kasseienstroken erbij liggen, vertelt Van Baarle. “We hebben de maandag na Zwitserland verkend. Ik ken alle stroken. Er zitten er drie in die we ook in Roubaix doen en eentje is tegenovergesteld, de laatste. Dus het is anders dan Roubaix”, zegt de laatste winnaar van de Helleklassieker. “Het is natuurlijk heel speciaal dat er precies dit jaar weer een etappe in de Tour over kasseien is. Ik ga er ook zeker van genieten.”

In Parijs-Roubaix eindigde Van Baarle voor Wout van Aert, de huidige geletruidrager. Gaat de Belg zich ook in een knechtenrol voegen, zoals hijzelf beweerde? “Dat gaan we morgen (woensdag, red.) wel zien. Zijn knie houdt het tot nu toe ook vrij goed”, knipoogt Van Baarle, die doelt op de blessure van Van Aert in aanloop naar de Tour.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

reusjen 6 juli 2022 om 11:30

Met 3 kopmannen die beschermt moeten worden lijkt de kans om voor eigen rekening te rijden mij niet heel groot.

Ook jammer dat steekje onder water over die knie. Hij suggereert hiermee dat die blessure een verzinsel was(net als een mogelijke knechtenrol voor Wout).

Aart van Woud 6 juli 2022 om 12:23

Ineos zou vandaag best wel eens een goede slag kunnen slaan met Pidcock, Thomas en Van Baarle.

Headlines

Populair

Materiaalzone