Van Avermaet tweede in Tour du Var: “Mollema was erg sterk”

vrijdag 19 februari 2021 om 17:39
Van Avermaet tweede in Tour du Var: “Mollema was erg sterk”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet heeft in aanloop naar het Vlaamse openingsweekend laten zien dat hij in een goede vorm verkeert. In de openingsetappe van de Tour des Alpes Maritimes et du Var moest hij na een lastige aankomst alleen Bauke Mollema voor zich dulden.

“Het was een moeilijke aankomst, iets voor klimmers en puncheurs”, vertelde Van Avermaet na de etappe. “De ploeg heeft goed gewerkt en hield me goed voorin. Bauke Mollema opende van ver, waardoor er een gaatje was. Ik bleef een beetje bij Giulio Ciccone voor de sprint, maar er was dus een gat. Jammer, maar dat is koers. Mollema is natuurlijk ook een sterke renner.”

“Ik ben wel tevreden met mijn tweede plaats, al had ik vanzelfsprekend liever gewonnen. Het is zoals het is.Het was een moeilijke etappe met veel hoogtemeters, maar ik ben tevreden met mijn conditie. Bovendien staan Ben O’Connor en Clément Champoussin (de klassementsrenners bij AG2R Citroën, red) er nog goed voor. Dat is belangrijk voor het weekend.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gilberto 20 februari 2021 om 01:21

Voor de zoveelste keer, ik gun hem De Hoogmis zo erg!

platteprijs 20 februari 2021 om 08:38

Ik wist niet dat Mollema Vlaanderen rijdt.

lauran 20 februari 2021 om 23:31

Greg moet echt eens leren periodiseren. Je ziet hem het hele jaar meesprinten voor de ere plaatsen maar schiet maar zelden raak. Als je wil scoren in de voorjaarsklassiekers moet je je in februari koest houden.

simplex 20 februari 2021 om 23:54

Een renner als Van Avermaet, net als een Alaphilippe of een Van der Poel, Stuyven, Naessen en Mollema zo af en toe en nog wat diverse andere mooie en goede renners koersen naar hun talent en aard van koersen en vooral vanuit hun emotie gecombineerd met bijzondere klasse.
Als hierop soms wat kritiek (vooral naar de Belgen) hier wordt geuit dan heeft dat minder te maken met toegeëigende theoretische kennis op basis van uitslagen van het wielrennen, maar een gemis aan het medevol passie beleven van en aan dit soort wielrenners.
Greg gun ik als ook vele anderen een echte mooie vette overwinning en dan liefst in een (belgische) en allround mooiste koers die er is.
Hoewel ik hem ook die Roubaix aankomst erg gun.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair