Van Avermaet: “Topniveau laat nog even op zich wachten”

woensdag 15 februari 2017 om 11:05

Foto: foto: ©QCF/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad (archief)

Greg Van Avermaet hoopt op tijd in vorm te raken voor Omloop Het Nieuwsblad. De Vlaamse openingsklassieker – die over anderhalve week wordt verreden – is het eerste doel voor de BMC-renner, die terugkomt van een blessure. “Slecht ben ik niet. Maar ik koers voorlopig zonder overschot”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.


In november liep hij tijdens een mountainbiketochtje een breukje van zijn linkerenkel op. Van Avermaet hervatte in Valencia zijn seizoen en is nu actief in Oman. “Mijn gevoel stelt me op dit moment tevreden,” geeft hij aan. Desondanks heeft hij het niet makkelijk gehad. “Ik heb écht wel afgezien. Meer dan de voorbije jaren in deze fase van het seizoen. Toen ging alles net iets vlotter. Abnormaal is dat natuurlijk niet. Ik ben pas een maand later kunnen beginnen na die blessure. Dat wreekt zich onvermijdelijk nog een beetje. Ik zit óp schema. Loop niet achter, maar zeker ook niet voor. Precies zoals ik had verwacht: goed, maar het topniveau laat nog even op zich wachten. Dat is voor later.”

Van Avermaet hoopt zijn overwinning in Omloop Het Nieuwsblad te kunnen prolongeren. “Ik wil wel goed zijn. Vanaf dán telt het. En al wat je op zak steekt in de aanloop naar ‘De Ronde’ en Parijs-Roubaix is bonus, leerde ik in 2016.”

De Olympisch kampioen van Rio heeft nog niet beslist of hij daags na de Omloop ook Kuurne-Brussel-Kuurne gaat rijden. “Maar de kans bestaat wel dat ik Kuurne laat voor wat het is. Méér dan het resultaat in de Omloop zal vooral het weer zondag een allesbepalende rol spelen in mijn beslissing. Kuurne ligt me niet echt, in principe is die wedstrijd niet mijn ding. Maar als de wind hard blaast kan ik er wel mee koers maken en een massaspurt vermijden. Dat zou perspectieven openen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

de nijs 15 februari 2017 om 11:53

“Alles wat je voor de ronde en roubaix wint is bonus”, terwijl er zo veel renners zijn waar een overwinning in bijvoorbeeld de omloop of gent wevelgem hun carrière zou doen slagen…

glenn485 15 februari 2017 om 12:09

Als je zo eens ziet in wat voor groepje hij vandaag eindigt vraag ik me af wat dat zal zijn als hij wel zijn topniveau bereikt.

Puffin87 15 februari 2017 om 12:14

@glenn485
Maar bij zo’n uitslag is het ook maar de vraag in hoeverre de rest wel in de buurt van hun topniveau zit hè ;)

lemmens 15 februari 2017 om 16:40

Morgen wint hij!

nederbelg 15 februari 2017 om 19:34

@Lemmens
Als je het juist hebt, roep ik je uit tot instituut!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll

Simon Yates is in mijn ogen de terechte winnaar van de UCI WorldTour 2018.

Stand