Van Avermaet sluit voorjaar af met valpartij: “Matthews viel recht voor mij”

zondag 28 april 2019 om 19:11
Van Avermaet sluit voorjaar af met valpartij: “Matthews viel recht voor mij”

foto: Cor Vos

Michael Matthews en Greg Van Avermaet zijn niet ongeschonden uit Luik-Bastenaken-Luik gekomen. De kopman van Team Sunweb ging onderuit en nam zijn concurrent van CCC mee in een valpartij. “Er was niets aan te doen”, legt Van Avermaet uit.

“We waren hard aan het werk om terug te keren bij de grote groep voor ons, maar helaas viel Michael Matthews recht voor mij in de laatste bocht. Ik kon hem niet meer ontwijken”, aldus de Belgische kopman van CCC. Het incident gebeurde op het deel waar ook de latere winnaar Jakob Fuglsang bijna ten val kwam. Ploegleider Valerio Piva wist dat daar opgelet moest worden: “Maar helaas gingen drie, vier renners met Greg tegen de grond in die bocht.”

“Er was niets aan te doen en voor mij was de koers toen ook klaar”, vervolgt Van Avermaet. “Eerst dacht ik dat de val erger was, maar na een paar minuten stapte ik weer op mijn fiets om te kijken hoe ik mij voelde. Toen ging de eerste stijfheid weg, dat was goed.” Uiteindelijk werd de Belg 52ste in Luik.

Hogere verwachtingen
Van Avermaet baalt dat hij zo zijn voorjaar moet afsluiten. “Ik verwachtte meer van deze koers en ik was blij met hoe ik mij voelde, maar uiteindelijk kregen we niet het resultaat dat het team verdiende. De jongens waren geweldig om De Marchi en mij in positie te brengen. We waren in staat om bijna elke aanval te volgen, dus ik denk dat we daar positieve punten uit kunnen halen. Het is gewoon jammer van die val”, sluit Van Avermaet af.

Ernstige blessures heeft Van Avermaet niet overgehouden aan de crash. Dokter Michel Cerfontaine laat weten dat het vooral schaafwonden zijn aan zijn rechterheup, -knie en -elleboog.

Dit artikel delen:

8 Reacties

koos verrek 28 april 2019 om 19:30

Ja Greg…

guyremgabdel 28 april 2019 om 20:57

Misschien toch maar volgend jaar weer focussen op het vlaamse voorjaar ? En alle kansen deze keer meepakken ipv Kuurne en DDV te skippen ?
Fuglsang wint LBL en is 2e en 3e in WP en AGR. Alaphilippe wint MSR, SB en WP, VDP wint DDV, BP en AGR, Stybar OHN en E3, Kristoff wint GW, Gilbert PR en Bettiol de RVV, Jacobsen ten slotte SP.
VA dus niks, Sagan doet nog beter. Maar ze worden wel betaald om klassiekers te winnen, niet om er maar gewoon in mee te rijden.

elander 28 april 2019 om 21:56

Toch straf, van de omloop tot Luik in de voorste gelederen. Niemand deed dit hem na. Zonder val sprintte hij vandaag voor plek 10.

ChefSpijker 29 april 2019 om 01:34

Hij zat op de Valkenrots bij Molard, Herrada en Impey. Lijkt me sterk dat ie nog meegedaan had voor p10 dan.

elander 29 april 2019 om 09:29

Ze stonden blijkbaar op het punt om aansluiting te vinden met de groep Wellens, die voor plaats 10 sprintte. Maar door die val lukte dat niet meer en evenmin voor de andere renners in de groep. Matthews reed immers op kop toen ie viel waardoor een aantal renners tegen de vlakte ging en de groep Wellens definitief weg was.

KennyKlimmen 28 april 2019 om 22:41

mooie coureur. Veel van deze mannen kunnen wel gewoon op hun bek gaan zonder al te veel erg…

Scott Sunderland 28 april 2019 om 23:47

Ik heb best bewondering voor de renner Van Avermaet. Dit was niet zijn voorjaar. Ik denk dat leeftijd toch ook wel een rol begint te spelen hoor. Hij was net niet goed genoeg en dan win je niet. Hij was ook wel de absolute kopman van deze ploeg. Veel druk. Maar dat wist hij toen hij tekende.

SoloSlim 29 april 2019 om 09:43

De reactie op sporza op die val was ook leuk: “Had ik nog energie gehad, ik had Matthews nog een mep verkocht. Het was echt onbezonnen om zo die bocht af te snijden voor ons”

Headlines

Materiaalzone

Populair