Van Avermaet mikt in 2018 op Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche
foto: Sirotti
maandag 4 december 2017 om 12:33

Van Avermaet mikt in 2018 op Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche

Greg Van Avermaet heeft zijn doelstellingen voor 2018 bekendgemaakt. Volgend jaar wil Van Avermaet de koersen winnen waarin hij het voorbije seizoen tweede werd: de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. Dat zegt hij in een interview met Procycling.

Over zijn mogelijkheden in Vlaanderens Mooiste is de Belg duidelijk. “Ik kan hem winnen. Als ik dit jaar niet gevallen was, had ik waarschijnlijk gewonnen”, aldus de regerend Olympisch kampioen. In de Ronde van Vlaanderen van het voorbije jaar was Van Avermaet betrokken bij de valpartij die op ongelukkige wijze werd veroorzaakt door Peter Sagan. De Slowaak bleef met zijn stuur achter een jas hangen en zelfs hij kon niet voorkomen dat hij tegen de vlakte ging. In zijn val nam Sagan de overige twee leden van zijn groep, Van Avermaet en Naesen, mee naar de grond. “Ik ben niet boos op Peter. Hij deed de inspanning. Zo is wielrennen”, blikt Van Avermaet terug op het incident. Na zijn val kon Van Avermaet snel weer de koers vervolgen. Uiteindelijk eindigde hij als tweede achter voormalig ploeggenoot Philippe Gilbert.

Het vertrek van diezelfde Gilbert komt het koersplezier van de Belg van BMC ten goede. In het verleden was Van Avermaet veroordeeld tot afwachten wanneer Gilbert ten aanval trok. “Ik ben blij dat Phil nu bij Quick-Step Floors rijdt. Wanneer je in hetzelfde team zit moet je stilzitten en afwachten. Hij is een goede vent en buiten de koers om hebben we nooit enige ruzie gehad. Maar in koers was hij soms de verkeerde persoon op de verkeerde plaats, en dat kan tot conflicten leiden.”

In de Strade Bianche had Van Avermaet in de finale geen reactie op de aanval van uiteindelijke winnaar Kwiatkowski. Aan de streep moest de Belg op een vijftiental seconden genoegen nemen met de tweede plaats. Volgend seizoen wil hij deze prestatie dus verbeteren.

 
21 Reacties
Sorteer op:
4 december 2017
“Ik kan hem winnen. Als ik dit jaar niet gevallen was, had ik waarschijnlijk gewonnen”. Ik had dat nog moeten zien persoonlijk met Gilbert en ook Sagan in topvorm. Maar goed, kijken of Greg het volgend jaar waarmaakt in de RVV. Zou mooi zijn op zijn palmares.
4 december 2017
Ik geloof er totaal niks van dat dat de woorden van Greg waren.
4 december 2017
Haha "waarschijnlijk gewonnen". Beetje voorbarig Greg, er waren er nog 2 bij (al was je wel degene die veruit het minste werk deed, zoals wel vaker dit voorjaar).
4 december 2017
Hou toch eens op met die comments hier op wielerflits dat die geen werk doet voor anderen, profiteert van anderen maar zelf lekker wint. Tot twee jaar geleden was DAT juist hier bij elke koers DE kritiek op Greg van Avermaet. Als ik alle comments moet geloven van twee jaar geleden zou iedereen hier deze man moeten bewierrooken nu, hij wint potjandorie ineens.
4 december 2017
@stenalic kan je dit onderbouwen aan de hand van een aantal concrete voorbeelden? ik heb namelijk al een aantal tegenargumenten klaar, want ik heb ook niets beters te doen. mag ik je nog wat huiswerk geven, tenzij je natuurlijk al sommetjes moet maken vandaag. welke wedstrijd werd dit jaar gewonnen door sagan, waarin ie zoals vaak (niet altijd: wk bijvoorbeeld) met zijn krachten woekerde.
4 december 2017
@maximumniels, Ik kan me best vinden in een deel van je opmerkingen, maar op het eind ontspoor je wat mij betreft volledig. Een vreselijke ziekte als Alzheimer erbij halen om je punt te maken en constateren dat anderen blijkbaar een miserabel leven hebben omdat ze toevallig een andere mening hebben dan jij... dat soort opmerkingen heeft op dit forum naar mijn mening geen plaats.
4 december 2017
@josi laatste deel heb je gelijk in. Ik heb het aangepast. Andere mening is helemaal prima. Alleen lijkt het erop dat vaak veel mensen kritiek geven om het kritiek geven, het is nooit goed en vaak is het alleen goed als iemand in een underdog positie zit maar zodra diegene er uit komt is er altijd steevast kritiek. Bijv. Alberto Contador, in zijn topjaren was er vaak genoeg kritiek op Alberto: doping / niet altijd even sportief. Is die gestopt: oh wat missen we zijn attractief koersen toch.
4 december 2017
Lol @ maximumniels. Wat laat jij je kennen zeg haha. Vrij duidelijk dat Greg van tactiek is veranderd dit jaar. @moa: Kuurne.
4 december 2017
Bij Strade Bianchi zal hij wel met Tom Dumoulin rekening mee moeten houden, want dat is klassieker die hem heel goed ligt.
4 december 2017
Op een of andere manier verlopen Gregtopics nooit echt helemaal lekker hiero.
4 december 2017
@maximumniels, Bedankt voor de aanpassing. Kritiek wordt inderdaad vaak makkelijk gegeven. Van Avermaet heeft zichzelf omgeturnd van een net-niet-renner in een winnaar door zijn manier van rijden aan te passen; gezien zijn resultaten kan ik hem geen ongelijk geven.
4 december 2017
@marehoek misschien heb je wel gelijk maar Van Avermaet heeft ook al bewezen dat hij die koers goed moet aankunnen.
4 december 2017
Dat is toch de bedoeling? Zo min mogelijk werken en dan winnen?
4 december 2017
West, hoop dat het sarcastisch bedoelt is?
4 december 2017
edit wf: laat onzin achterwege
4 december 2017
edit wf: laat onzin achterwege
4 december 2017
Als Avermaetje met pensioen gaat zonder de Ronde te hebben gewonnen is dat toch een gemis. Ik gun het hem wel.
4 december 2017
Ik twijfel nog wie de "Boogerd" van België gaat worden: v Avermaet of Gilbert. De ander zal waarschijnlijk de "Erik Dekker" worden. Is er trouwens al meer duidelijkheid over het toestaan van TUE's voor cortisonen? Dat ging misschien afgeschaft worden toch?
4 december 2017
Boogerd en Dekker, nooit een monument gewonnen, slechts zilver op de Olympische Spelen en samen nog maar de helft zoveel zege's in de Amstel als Gilbert alleen. En zolang jij geen TUE's hebt voorgeschreven voor één van de 2, heeft u bijdrage in dit topic evenveel nut als een sneeuwruimer in Afrika.
5 december 2017
Hij heeft een manier gevonden om te winnen die werkt, daar kan je hem alleen maar voor prijzen. Attractief koersen én winnen is nu eenmaal niet voor iedereen. Ik heb een hekel aan koersen waar Greg wint dit voorjaar, want dat betekende automatisch dat degene die de koers maakte niet won. Zoals ik het in de reacties meekreeg gunde iedereen het hem vanwege zijn verleden, dat betekent dat de frustraties volgend voorjaar alleen maar groter zullen zijn. Áls hij nog wat wint, want ik moet het nog zien.
5 december 2017
Volgens mij maakte greg de koers wel in de e3 en gent-wevelgem (en P-R?)... hij is niet sagan maar daarna

Reacties zijn gesloten.