Van Avermaet: “Goed gedraaid, meer dan de vijfde plek zat er niet in”
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2019 om 18:36

Van Avermaet: “Goed gedraaid, meer dan de vijfde plek zat er niet in”

Greg Van Avermaet besloot de Touretappe naar Colmar uiteindelijk op de vijfde plaats. In aanloop naar de rit liet hij weten te willen meestrijden om de winst, maar meer dan een ereplaats zat er in deze Vogezenrit niet in.

“Het was een snelle sprint met wind op kop”, reageerde Van Avermaet na afloop. “Het was zaak om goed te positioneren. Ik heb goed gedraaid, er zat niet veel meer in dan die vijfde plaats: ik kon er niet veel meer uithalen.” Op de route door het middengebergte van de Vogezen vond de Belg van CCC het lastig overleven.

“Er werd snel geklommen, het was echt niet makkelijk. Ik wist wel dat toen ik die klim van tweede categorie over was, dat ik die van derde categorie kon overkomen.” Als de Tour morgen finisht op La Planche des Belles Filles, houdt Van Avermaet zich alvast gedeisd. “Dat zal mijn petje te boven gaan. Ik ga wat recupereren en niet te veel krachten verspelen. Het zijn toch zware ritten.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2019 18:53
Inmiddels overvleugeld door
Wout.
    10 juli 2019 19:43
    Wout van Aert is dan ook een enorm talent terwijl Van Avermaet door hard werken pas op latere leeftijd tot zijn recht kwam.
    10 juli 2019 20:12
    Mwa. Wout heeft wat meer pure klasse. Maar juist Greg is een renner naar mijn hart. Hard werken, doelen stellen, vrijwel altijd van de partij zijn en af en toe eens iets winnen of een trui oprapen
10 juli 2019 22:51
Sterke Tour tot nu toe, beter dan zijn voorjaar. Week 2 of 3 vanuit een kopgroep voor een rit.

Reacties zijn gesloten.