Van Avermaet: “Dit is een heel mooi moment”

zaterdag 6 augustus 2016 om 21:39

Greg Van Avermaet wist vandaag in Rio de Janeiro de gouden medaille te veroveren. Vooraf werd hij niet tot de favorieten gerekend, maar in de finale wist hij de overwinning naar zich toe te trekken. “Ik wist dat het niet beste parcours was voor mij. Het moest allemaal meezitten om hier te winnen. Uiteindelijk liep het perfect op het einde en had ik de benen die ik moest hebben”, vertelde hij na afloop aan Sporza.

In een spannende finale wist hij de koers in zijn voordeel te beslechten. “Het was een hectische finale waarbij ik moest aanklampen bij de sterke mannen. Ik heb een goeie afdaling gereden zonder te vallen en heb daar niet al te veel risico genomen. Door de vele valpartijen wist ik niet hoe de situatie was na de afdaling. Ik ben beginnen tellen en kwam tot het besef dat er niet heel veel renners meer voorop konden zijn. Toen ik samen met Fuglsang de achtervolging inzette op Majka, voelde ik dat we er naartoe konden. Toen we er ook bijkwamen was het eigenlijk de ideale situatie”, blikt hij terug.

Van Avermaet is overrompeld door de zege. “Uiteraard is dit een heel mooi moment. Ik draag mijn zege graag op aan iedereen die me heeft gesteund. Vaak ben ik er dicht bij geweest, maar dit maakt alles goed. Hier heb ik geen woorden voor. Het is ongelooflijk”, aldus Van Avermaet.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Tpinotfan 6 augustus 2016 om 21:48

Prachtige winst voor hem. Het is hem gegund!

alsjewint 6 augustus 2016 om 21:49

Dit zal niet zijn laatste huzarenstukje zijn. Altijd was hij een strijder met een leeuwenhart, maar misschien niet altijd met gevoel voor het juiste moment. Dit seizoen kiest hij wel de goede momenten en laat de hele wielerwereld versteld staan van zijn prestaties op terrein wat niet specifiek zijn terrein is. De Tour moet hem mentaal weer een enorme boost gegeven hebben. Lombardije komt zo ook binnen zijn bereik. Klasbak!

fietsvriend 6 augustus 2016 om 22:07

Dit is zeker een heel mooi moment, GVA! Gefeliciteerd!

Vic413 6 augustus 2016 om 22:24

Dit is gewoon fantastisch! Proficiat, je bent een echte beer! Niet te vergeten dat hij hier allemaal stuk voor stuk sterke klimmers klopt. Vanaf nu supporter ik ook een beetje voor Fulgsang, die heeft een knappe koers gereden zeg!

HerrVdV 6 augustus 2016 om 22:31

Nog niet qua palmares, maar in kunnen een van de beste renners van de afgelopen jaren. Samen met Sagan de enige echte veelzijdige renner…

Misschien moet iemand de Nederlandse ploeg vertellen dat de koers erop zit, ze staan daar nog steeds op de finale te wachten op de Copacabana

romano1611 6 augustus 2016 om 22:43

super mooie overwinning van onze gregg. wel een wanvertoning van sommige landen meer van verwacht vooral van de Nederlanders . denk dat sagan ze haren uit ze hoofd trekt als die ziet dat gregg wint . denk dat hij op een goede dag net zo goed kan klimmen als gregg

Theokik 6 augustus 2016 om 22:50

Prachtig!! Wat een heerlijke koers! Kijk nu al uit naar GvA vs Sagan 2017

Turtlehead 6 augustus 2016 om 22:52

Mooi, mooi. Prachtig ook: ‘ik ben begonnen te tellen…’. Rodriguez was ook al aan het wijzen ‘er is er nog eentje voorop’. Gaat dus prima zonder oortjes.

LutsenkoFan 6 augustus 2016 om 23:14

Zonder oortjes is het ook allemaal wat mooier vind ik.. Helaas verdwijnt dit. De renners moeten echt zelf met strategieën komen in plaats van ploegleiders.

oscarito1908 6 augustus 2016 om 23:32

Wel mooi dat hij hem wint. Zijn manier van koersen is geweldig.

In ieder geval wel een mooie finale gezien.
Lijkt me prima om volgend jaar eens te gaan testen met 6 renners ipv 8 of 9.

SoloSlim 6 augustus 2016 om 23:58

Nooit wanhopen Greg, een topper zoals jij krijgt ook zijn mooie momenten.
En er zullen er nog veel volgen.

Frits des Jeux 7 augustus 2016 om 00:28

@Vic413 Je bedoelt dat Fuglsang een ideale locomotief was voor van Avermaet en reed om niet te winnen? Heeft bijna alleen t gat naar Majka dicht gereden en vervolgens toen ze er bij kwamen alleen maar op kop gereden en na afloop een welverdiend schouderklopje van Greg gekregen. Die reed puur voor een podiumplaata en niet om te winnen in de finale.

aeroventiel 7 augustus 2016 om 01:24

@fdj
Wat is er mis met hoe fuglsang gereden heeft?? Hij is nu 2e geworden en als hij niet met Greg naar majka rijdt maar voor de achtervolgers blijft is die 3e, als ze worden terug gepakt door dat groepje komt hij niet op het podium. Dus lijkt me niet zo slecht gedaan.

klootje kriekeljon 7 augustus 2016 om 02:53

Nibali een gebroken sleutelbeen en Porte een gebroken schouderblad. Poels ook gevallen.

grootverzet 7 augustus 2016 om 04:12

Gelukkig heeft hij het woord zelf al gezegd…aanklampen….dat is het enige wat hij vandaag gedaan heeft. Anderen waren echt wel beter en zonder Fuglsang komt hij niet terug en zonder val van nibali is zijn kans op een medaille verkeken. Alles zat mee, meer niet….

RRobson 7 augustus 2016 om 08:51

@grootverzet: het is niet omdat er iemand wint aan wie je het duidelijk niet gunt, dat je diens prestatie tot in het belachelijke moet minimaliseren. Hij is meegegaan in een vroege vlucht en heeft op het vlakke meer dan zijn deel gedaan. Dat hij op die berg moest aanklampen lijkt me maar normaal maar toch was hij degene die op het einde van de klim tempo reed waardoor het gat beperkt bleef. Eenmaal op het vlakke demarreerde hij maar reden ze op zijn wiel. Dan heeft hij even de kat uit de boom gekeken en gereageerd op de juiste aanval, om dan samen met Fuglsang dat gat te dichten en het af te maken. Tactisch perfect gereden en ook gewoon een oersterke prestatie. De koersomstandigheden zaten niet tegen maar hij had dus wel het inzicht en de kracht om er gebruik van te maken. Een prachtige en verdiende winnaar dus, hoe jammer je dat ook mag vinden.

Rondo 7 augustus 2016 om 08:56

Zes uur lang de mooiste momenten van de O.S, geweldige koers en geweldig gereden. En als eerste over de finish, dus goud.
Great van Avermaet !

ShutUp 7 augustus 2016 om 23:42

@grootverzet: een renner die op een parcours het zijne niet is een “plakker” f “aanklamper” noemen is je reinste onzin. Je frustraties zitten hoog precies. Schandalige reacties van jou, over meerdere topics heen over de OS wegrit, je kent er niks van.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair