Van Aert versus Van der Poel in zevenkamp: “Geen toeval”

vrijdag 1 mei 2020 om 14:38
Van Aert versus Van der Poel in zevenkamp: “Geen toeval”

© Cor Vos

De Vlaamse tv-zender VIER pakt uit met de Container Cup, een programma waarin topsporters het in ‘coronamodus’ tegen elkaar opnemen in een unieke zevenkamp. De progammamakers zetten daarin Wout van Aert tegenover Mathieu van der Poel. “Dat is geen toeval, denk ik”, lacht de Jumbo-Vismarenner.

Wout van Aert was gisteravond te gast in Gert Late Night, een luchtig praatprogramma op VIER dat vanop een boot in Antwerpen wordt gepresenteerd door Gert Verhulst en James Cooke. Van Aert kwam er onder meer terug op zijn val in de Tour, zijn revalidatie en de coronacrisis.  “Ik vermijd net als iedereen contact met anderen. Er is mijn vrouw natuurlijk. En mijn trainingsmaten”,  vertelt Van Aert.

“Al zijn dat er niet zoveel. Of de ploeg mij controleert? Iedereen zit in z’n eigen quarantaine dus veel fout doen, kan je niet. In het begin dacht je nog dat je jezelf niet veel zorgen moest maken als je jong en fit was, maar dat blijkt nu toch wel het geval. Naar verluidt kan er zelfs blijvende longschade optreden. Ik wil niet mijn carrière op het spel zetten.”

Zevenkamp
Van Aert doet ook mee aan de Container Cup, een nieuw programma van dezelfde zender waarin een 30-tal topsporters het tegen elkaar opnemen in een zevenkamp: lopen, klimmen, roeien, schieten, golfen, gewichtheffen en fietsen. Bij de 30 onder meer Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Victor Campenaerts, Toon Aerts, Yves Lampaert, Thomas De Gendt, Oliver Naesen en Jolien D’hoore, maar dus ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Elke avond komen twee atleten tegen elkaar uit en de programmamakers zetten Van Aert en Van der Poel tegenover elkaar in een en dezelfde uitzending. “Dat is ook niet toevallig, denk ik”, lacht hij. “Of Mathieu en ik vrienden zijn? Nee. Rivalen? Dat is zo’n negatief woord… Als je altijd dezelfde tegenstander hebt die je moet proberen kloppen, dan kan je vijf minuten later geen vrienden zijn.”

Afzien
De opnames van het duo zijn reeds achter de rug, maar wanneer de twee op het scherm te zien zullen zijn, weten we voorlopig nog niet. Dat het lang geleden was dat hij zo had afgezien, vertelde Van Aert er nog bij. “Vooral tijdens het roeien en het fietsen ging mijn hartslag zwaar de hoogte in.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

SteelHorseCowboy 1 mei 2020 om 15:53

De Nederlander van middelbare leeftijd moet dan meteen denken aan Joop Zoetemelk in Sterrenslag. Waar hij een modderfiguur sloeg. ‘Ouderwetse’ wielrenners zijn stijve planken die echt niks anders kunnen. Bij moderne wielrenners, en zeker veldrijders, zal dat anders liggen. Maar dan moet je ze eigenlijk wel tegenover andere sporters zetten.

josi 1 mei 2020 om 16:25

Haha, ja, arme Joop, dat kan ik me nog wel herinneren.

girardengo 1 mei 2020 om 16:49

Bij Hennie Kuiper daarentegen lag dat wel anders. Maar veel huidige renners zijn completere atleten.

Turtlehead 1 mei 2020 om 17:10

1980, voorjaar. Het was alleen in AVRO's 'Superstars' en er waren verzachtende omstandigheden. Maar die houterige uitstraling deed hem natuurlijk de das om.
https://wielersport.slogblog.nl/post/1/3411

Jacco van Stierop 1 mei 2020 om 20:04

Zoetemelk was bij de junioren een zeer verdienstelijk veldrijder, werd in 1965 zelfs nationaal kampioen in die categorie.
Enkele maanden na de superstars-opnamen werd hij Nederlands kampioen 15 km langlaufen (bij de B-heren).
Net als streekgenoot Karstens was Zoetemelk aanvankelijk schaatser; won op 9-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd op de korte baan.
Zoetemelk was in zijn jonge jaren één van de eerste wielrenners die aan krachttraining deed, maar toegegeven, dat kwam niet bepaald tot uiting op de turnbrug bij superstars.

SteelHorseCowboy 2 mei 2020 om 09:58

Turtlehead, Jacco van Stierop

Dank voor de correcties en aanvullingen.
Ik lees in die tekst ook dat hij 2 weken daarvoor gevallen was.
En dat anderen gericht getraind hadden.
Dat plaatst het toch wel een beetje in een ander perspectief.

Maillot à Pois 2 mei 2020 om 08:30

Voor de geïnteresseerden, hier wat meer info over die ‘container cup’:
https://www.vier.be/de-container-cup/bekijk-hier-het-klassement-van-de-container-cup

Aan de leiding voorlopig judoka Dirk van Tichelt, vooral dankzij goede prestaties in de krachtonderdelen uiteraard.
Snelste tijd op de 3km fietsen is voor veldrijder Toon Aerts, zes seconden sneller dan Remco en Victor Campenaerts.

Rawolf 2 mei 2020 om 09:56

Wel bijzonder dat Aerts 2 specialisten klopt op de fiets 3km

Domestique 2 mei 2020 om 10:45

Is maar 3 kilometer en Evenepoel en Campenaerts hebben in de container ook niet het aerodynamica-voordeel dat ze anders wel hebben.

Leuk programma trouwens, kan me meer boeien dan al die virtuele koersen bij elkaar.

Arie den Blanken 2 mei 2020 om 11:29

Rawolf, dat verbaast mij geenszins. Toon is een enorme klasbak die het veldrijden de voorkeur geeft maar op de weg ook een grote mogelijkheden heeft en qua talent nauwelijks voor Van Aert onder doet. Maar een wegcarrière ambieert hij niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair