Wout van Aert ‘herstelt’ met rit van 230 kilometer, spectaculaire val Cypriotische belofte

maandag 20 september 2021 om 19:00
Wout van Aert ‘herstelt’ met rit van 230 kilometer, spectaculaire val Cypriotische belofte
Wielerflits Kort

In WielerFlits Kort bundelen we kleine berichtjes die te klein zijn voor het tafellaken, maar te groot voor het servet. In deze editie de trainingsrit van Wout van Aert daags na het WK tijdrijden en een spectaculaire val bij de beloften tijdrit.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Wout van Aert fietst zeven uur uit

Wout van Aert heeft zichzelf daags na zijn zoveelste zilveren medaille op grote kampioenschappen van maandag (tweede op het WK tijdrijden), getrakteerd op een duurtraining van zeven uur. Vanuit Leuven trok hij voor bijna 230 kilometer door Vlaanderen, met een gemiddelde van 32,5 kilometer per uur. Op Strava deelde hij zijn rit, met de volgende illustere woorden: “’t Zuur eruit zweten.”


Onfortuinlijke tuimelperte van Cypriotische belofte

Pechvogel van de dag was Alexandros Matsangos. De 21-jarige Cyprioot gaf namelijk op tijdens het WK tijdrijden. Dat was niet zonder reden, want de jongeling kwam zwaar ten val. Hij raakte op een gegeven met zijn stuur de nadars en vloog daar toen even spectaculair als pijnlijk overheen. Hij kon zijn weg niet meer vervolgen. Bekijk op Sporza de beelden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 20 september 2021 om 19:31

‘Bijtrainen’ wordt over het algemeen gebruikt als term voor extra inspanningen ná een wedstrijd. Niet op een gewone trainingsdag.

Ik dacht dusheel even dat ie gisteren namiddag nog even 230 km…. Dát was overigens een apart nieuwsbericht waard geweest ;)

Kopinkas 20 september 2021 om 20:13

Klopt helemaal, klinkt erg vreemd zo.
Overigens lijkt het me ook al erg sterk dat hij vanuit Leuven zou zijn vertrokken en niet vanuit woonplaats Herentals (bovenaan op het kaartje) voor een rit naar en rond Leuven en weer terug – maar ik zit niet op Strava en kan het niet checken..,

Turtlehead 20 september 2021 om 22:03

Edit: titeltje aangepast. Hersteltraining is fijndubbelzinnig in dit geval, mooi!

rahimns 20 september 2021 om 23:48

Hij is inderdaad gestart en geëindigd in Herentals

Dikke Vrouw 20 september 2021 om 19:37

Jemig de cypriot :(

Thijs E 20 september 2021 om 21:06

230km om te herstellen? Klinkt als veel, wat is er mis met de schone kunst van het nietsdoen?

André Hilgersom 21 september 2021 om 09:17

Zeven uur op de fiets. De ‘gewone’ mens maakt werkdagen van acht uur. Heb Van Aert als sportman hoog zitten, maar heb moeite dit bijzonder te vinden en zo wordt het item toch gebracht.

Headlines

Materiaalzone

Populair