Van Aert: “Spijtig van die eerste ronde, maar ik ben tevreden”

zondag 25 november 2018 om 16:44
Van Aert: “Spijtig van die eerste ronde, maar ik ben tevreden”

Foto: Photopress.be

Wout van Aert kwam vanmiddag in Koksijde maar moeilijk op gang. Na de eerste ronde was de wereldkampioen in zevende positie verzeild geraakt, op veertig seconden van Mathieu van der Poel. In het tweede deel van de cross hield hij wél gelijke tred, en dat geeft hem blijkbaar vertrouwen.

“Spijtig van die eerste ronde”, reageerde Van Aert voor de camera van Sporza. “Ik was niet echt bij de zaak. Ik miste de pedalen bij de start en was niet zo goed weg. Daarna maakte ik een drie à viertal fouten kort na elkaar, en ging ik ook tegen de grond. Zo liep ik direct veel achterstand op Mathieu op.”

Van Aert bleef in het tweede deel van de cross wel gelijke tred houden met Van der Poel en kan dus met een goed gevoel op trainingsstage naar Spanje. “Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken op dit weekend. Gisteren had ik voor het eerst terug een beter gevoel en vandaag bevestigde ik met een goede uitslag. Ik kan met een goed gevoel naar Spanje, waar ik veel lange ritten ga doen. Dat is nodig om de winter goed door te komen en natuurlijk de basis gaaf te houden met het oog op het voorjaar.”

Mogen we dan een herboren Van Aert verwachten bij zijn terugkeer? “Ik kom altijd goed van stage. Bergop kan je de juiste intensiteit in je trainingen leggen en ik reageer daar altijd goed op”, aldus Van Aert.

Dit artikel delen:

51 Reacties

limburgia 25 november 2018 om 16:58

Omdat Mathieu zijn tempo aanpaste op zijn voorsprong op van Aert gaf
hem waarschijnlijk moed dat hij beter was .

boenk 25 november 2018 om 23:20

Toen Van Aert zijn achtervolging kon inzetten, had hij al 40 seconden achterstand op van der Poel. Dit was nog in de eerste ronde als ik me niet vergis. Op dat moment zaten er nog twee telenet renners bij van der Poel in het wiel, en moest die dus nog beginnen aan zijn solo. Vanaf dat moment, tot de maximum voorsprong die van der Poel in ronde 6 had uitgebouwd, heeft Van Aert slechts 4 seconden verloren. En dat terwijl hij 15 man in het zand moest inhalen. Op het moment dat Van Aert tweede reed, op 44 seconden, heeft van der Poel het laten varen. De drie laatste ronden kon Van Aert dan nog 20 seconden van de voorsprong knabbelen, omdat het voor Mathieu niet meer uitmaakte.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Van Aert al echt in de buurt is gekomen van het niveau van van der Poel. Vermoedelijk dat het nog niet voldoende zou geweest zijn om ervan te winnen, maar volgens mij veruit zijn beste prestatie sinds het WK. Dat was ook duidelijk dat hij opnieuw sinds lang, ook twee niveau’s beter was dan de rest van de top 10.

ah-ja 25 november 2018 om 17:03

Pas bij Jumbo, hij is tevreden

FDJ 25 november 2018 om 17:28

Haha precies mijn gedachte.

tendam 25 november 2018 om 17:15

Dit was best goed, hij komt weer in de buurt van zijn niveau.

DeGroteMolen 25 november 2018 om 17:32

Beetje heel erg sneu voor een ‘wereldkampioen’ deze gelatenheid. Wout Van Aert is die trui zo niet waard. Die dikke nek van een paar jaar geleden is bij hem (en de rest van België) ver te zoeken. Een ‘goed gevoel’ hierover? Een zeldzaam pak slaag was het.

Jeff 25 november 2018 om 18:31

Van Aert is deze trui dubbel en dik waard want hij heeft ze gewonnen in de enige wedstrijd waarin die wordt uitgedeeld. Voor de 3e keer op rij wat hem sowieso één van de groten uit de geschiedenis van het veldrijden maakt. Een dikke nek heeft hij nooit gehad, zijn niveau vandaag was mooi, maar niet genoeg im MVDP te verslaan. En wat jij gelatenheid noemt, is enkel terechte erkenning van de situatie zoals die nu is: MVDP is beter. Maar wees maar zeker dat hij kei hard blijft w erken om op zijn beste niveau te komen.

Rendo 25 november 2018 om 19:06

Kan je ook zeggen waarom?

boenk 25 november 2018 om 23:57

Een zeldzaam pak slaag? Heb jij naar de wedstrijd gekeken? Van Aert moest al beginnen met 40 seconden achterstand. Dat hij natuurlijk zo lomp is om uit zijn pedaal te schieten en met zijn smoel in het zand te bijten (letterlijk), dat is zijn eigen domme schuld, maar qua niveau zat hij behoorlijk goed.

En jij moet je dan toch ook gefrustreerd gevoeld hebben dat Nys slechts 2x wereldkampioen is geworden? Heeft 15 jaar aan de absolute top gestaan, heeft elke generatie overleeft en gedomineerd (A. van der Poel/Groenendael/ De Clercq/Vervecken/Wellens/Stybar/Boom/Pauwels/Albert/Van Der Haar/…). Of had Nys de verkeerde nationaliteit misschien?

Samlambeej 25 november 2018 om 17:47

Ik vond Van Aert heel goed vandaag. Gemiste aanzet en daardoor in al z'n gedrevenheid een paar zeeperds gemaakt in de eerste ronde. Maar hij was goed, heel goed zelfs. Hij rolde de concurrentie één voor één op en reed dan nog Aerts uit het wiel. Hij kwam enorm vlot doorheen het hele parcours. Getuige de rondetijden.
Mathieu was weer hors catégorie, niks aan te doen. Maar Wout was ook indrukwekkend in het zand van Koksijde.

tvm 25 november 2018 om 19:00

WvA komt langzaam terug in vorm. Vermoedelijk staat hij er gewoon weer als het moet in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Zal het 4-1 worden?

ah-ja 25 november 2018 om 19:40

Misschien, maar ik heb toch liever een verdiende wereldkampioen, waarmee ik de beste rijder van het hele seizoen bedoel

Jeff 25 november 2018 om 20:06

Ik heb liever de winnaar van het wereldkampioenschap, zoals het al decennia lang het geval is. Ook lekker verdiend, gewoon volgens de spelregels van het wielrennen.

Romāns Vainšteins 25 november 2018 om 20:23

Het mooiste WK was natuurlijk die met de groene banden. Voor mij liever een verhaal dat andere tijden sport kan halen dan ‘mooie sportieve sport met de beste als winnaar’. Any day.

Samlambeej 25 november 2018 om 20:47

-de traktorbanden uit de kelder van Albert.

Sandervs76 25 november 2018 om 20:56

Was sowieso een WK voor de geschiedenisboeken. Niels Albert werd wereldkampioen en Wout mocht het hele jaar de trui dragen (voor de .be gebruikers; dit was een soort grapje).

bloemist 25 november 2018 om 20:58

Wout is wel vier keer wereldkampioen in vijf seizoenen, en dat met Mathieu als tegenstander . Wie doet het hem na ?????

stoempen op de pedalen 25 november 2018 om 21:59

Niemand want hij is geen 4x wereldkampioen, wel 3x dat is in belgie misschien gelijk aan 4

boenk 25 november 2018 om 23:23

Dan moet je leren tellen, Stoempen op de Pedalen. De laatste 5 jaar staat het 4-1 voor Van Aert. De eerste keer daarvan was hun laatste duel bij de beloften.

ah-ja 25 november 2018 om 21:13

Het WK is inderdaad een eendagskoers, met een trui. Maar verder beter niet teveel belang aan hechten

tendam 25 november 2018 om 21:19

Het is ook een kwaliteit, om te presteren op die ene dag dat het écht moet, en er heel veel druk op staat. Van Aert is daar blijkbaar goed in.

ah-ja 25 november 2018 om 21:49

Of die andere net niet

Jeff 25 november 2018 om 22:19

Maak je zelf maar wijs dat het niet belangrijk is. De waarheid is anders.

Col du Bramont 25 november 2018 om 21:56

Wat issie goed hè die van Aert, stelselmatig door vd Poel worden verslagen, alle regelmatigheidscriterium klassementen gaan naar de absolute zegekeizer vd Poel, maar de van Aert fans hebben steeds weer die ene strohalm, op het WK had van Aert vaak het geluk aan zijn kant.

Of hoe je als je de mindere bent, vaak geen deuk in een pakje boter rijdt toch nog met een kulverhaal er een leuke draai aan kunt geven.
Bij iedere nederlaag van van Aert horen we dat verhaal, elk weekend dus cq iedere keer als vd Poel weer bewijst dat ie veel beter is .

Het is bijna aandoenlijk, net als de verering van Stoffel de Schildpad in de Vlaamse media :). Geen kruid tegen gewassen.

Jeff 25 november 2018 om 22:21

Ene strohalm? In de wereldbeker is het 3-1 en in de DVV 2-1. En Van Aert zijn WK-zeges zijn niet aan geluk te wijten, dat weet je zelf ook wel. De enige die hier dus een kulverhaal ophangt ben jij.

G99prblms 25 november 2018 om 22:41

Ene strohalm ja. Hoe goed zouden we een wegrenner vinden die alleen het WK wel eens wint (met overmacht) en verder niks? Een kneus met een vaag verhaal zouden we dan zeggen. Hoe dan ook hoop ik altijd dat hij hem wint, gewoon voor het verhaal en die ene wedstrijd per jaar die meer dan 1 potentiële winnaar heeft. De Koppenberg daar gelaten, dat is een heel raar rondje.

tendam 25 november 2018 om 23:04

@col du bramont
Van der Poel is ook beter. Maar als het er écht om gaat moet je ook kunnen leveren.

boenk 25 november 2018 om 23:43

Lekker wat trollen. Flink zo. Van Aert was vandaag even snel als van der Poel in’t zand. Misschien de eerste keer dit seizoen dat hij (qua niveau) zo dicht komt. Dat hij in de eerste ronde al 40 seconden verliest is dan jammer. Het zou niet genoeg geweest zijn om te winnen vermoed ik, maar dat het een opsteker is, lijkt evident.

En stoffel de schildpad. Ik stel voor dat je eerst eens je huiswerk doet voordat je jezelf belachelijk maakt. Die auto was geen reet waard, en Stoffel de schildpad moest dan ’s vrijdags tijdens de oefensessies de nieuwe onderdelen en instellingen testen. Indien dat een succes was, werden die onderdelen en settings dan voor de kwalificaties op de auto van Alonso gemonteerd en toegepast. En moest Stoffel de kwalificaties rijden met een wagen die anders reageerde dan diegene waarmee hij de oefensessies kon afwerken. Dat heeft Stoffel zelf bevestigd. Je zag vaak dat hij tijdens de oefensessies beter was dan Alonso en tijdens de kwalificaties op een halve seconde gereden werd. Stoffel de schildpad reed in de lagere reeksen een heel hoop jongens die nu voor betere teams rijden en voor hem eindigen, op ruime achterstand.
Maar bon, je troll is geslaagd, je hebt je reacties gekregen. Proficiat.

Col du Bramont 25 november 2018 om 23:44

Om nu weer te gaan herhalen wat de reden is dat vd Poel een paar maal de WB niet won lijkt me wat overbodig.
Maar ik gun de van Aert fans de opmerking dat zijn palmares als "Wereldkampioen" er niet extreem bleek uitziet maar gewoon zeer bleekjes :).
Wat van Aert als WK presteert is een WK onwaardig, dat gezegd hebbende hij presteert maximaal, hij kan niet beter simpel omdat VDP twee klassen beter is en dat ook keer op keer bewijst.

Oja, net als bij Stoffel de Schildpad gold ook voor van Aert dat als het weer eens niet liep de schuld aan zijn materiaal werd gegeven, hilarisch!
Stoffel gaat nu Formule E rijden en wie weet zou dat voor van Aert ook wel iets zijn :)!

boenk 26 november 2018 om 00:01

Bedankt voor het bevestigen dat je 1/ een troll bent en 2/ niet weet waarover je spreekt.

Col du Bramont 26 november 2018 om 00:30

Opmerkelijk dat als sommige Vlamingen inhoudelijk geen argumenten meer hebben ze gaan schelden en beledigen :).
MvdP scoort 13 op 15, duidelijke cijfers van zijn suprematie.
QED.

Rendo 26 november 2018 om 10:07

@boenk, boenk er op!!

Jeff 26 november 2018 om 11:11

Quote Trol du B.: “alle regelmatigheidscriterium klassementen gaan naar de absolute zegekeizer vd Poel”
-> Haha, zoek het gewoon eens op op één of andere wielersite. Wereldbeker 2-1; de kans dat het 3-1 wordt zit er nog dik in. DVV 3-1. Enkel in de Superprestige is de zegekeizer ook de King.

Quote Trol du B.: “Om nu weer te gaan herhalen wat de reden is dat vd Poel een paar maal de WB niet won lijkt me wat overbodig.”
-> simpel, Van Aert had meer punten :-)

MVDP heerst nu, met een 13 op 15 als teken van zijn huidige suprematie. Van Aert wil echter echt top zijn van het BK Veldrijden tot Parijs-Roubaix. Dat is vorig jaar mooi gelukt, hopelijk dit jaar weer, maar dan in strijd met (oa) MVDP. Wel mooi dat MVDP de aanpak van Van Aert begint te copiëren met stages en wedstrijden overslaan. Mooie blijk van respect. Een jaar geleden kreeg Van Aert daar nog bakken kritiek voor.

kielabokki 26 november 2018 om 12:04

Jeff.. Wat je hier allemaal bazelt over Wout kopiëren, moet niet gekker worden. Dat heeft toch geen enkel verband met VDP? Dat is gewoon de manier waarop een wegrenner zich voorbereidt, wordt al jaren zo gedaan. Get real man, zet je WvA petje af en toe af. Jij hebt er duidelijk wel een gekregen.

Als er een de ander zou moeten kopiëren dan is het wel andersom, mocht het een zich tot het ander verhouden. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo.

Taliesin 26 november 2018 om 12:13

Van Aert fans weten heus wel dat twee jaar geleden Mathieu de eigenlijke wereldkampioen was en alleen door maar liefst 5 keer platte band de titel niet won.
Wout weet dat ook, en bij Matheiu was er niet voor niks ongekend verdriet. Het is daarom dat het me altijd zo irriteert dat van Aert fans (die echt helemaal niks hebben om op te teren dit jaar) steeds maar blijven refereren aan 3-1. Ja, feitelijk is het zo, maar we weten ook dat het "eigenlijk" 2-2 is. En hopelijk dit jaar maakt Mathieu weer gehakt van de tegenstand in Bogense en zijn we van dat Wereldkampioen gezeik af. Het is echt de allerlaatste strohalm die sommigen nog tegen MvP willen gebruiken.

Ook Wuys die hem steeds maar de Wereldkampioen blijft noemen, dat is ook het erom doen gewoon. Het is echt het enige. Als je vervolgens als wereldkampioen week in week uit slaag krijgt dan voel je je echt geen kampioen, ga daar maar vanuit.

Jeff 26 november 2018 om 13:22

@Kielabokki,

vorig jaar skipte Van Aert een aantal crossen om meer stages te doen in functie van het wegseizoen. Bakken kritiek. Mathieu doet nu precies hetzelfde en deze keer is het kot niet te klein. Dus zet je zotskap maar af, dan snap je het misschien.

@ Taliesin

Hier is ie weer, die goeie ouwe grijsgedraaide Biesles-plaat. Wat dacht je, ik leg 'em nog eens op? Wel, get your facts straight: MVDP had 4 lekke banden waarvan 3 vlak voor de materiaalpost. Van Aert reed ook één keer lek vlak voor de materiaalpost. Die 2 extra lekke banden voor MVDP leverden Van Aert hoogstens 10 seconden tijdswinst op. Ondertussen reed Van Aert wel met een veel zwaarder profiel rond wat meer krachten kostte om door de modder te ploeteren en waardoor hij extra tijd verloor in de bochten. Die 4e, fatale, lekke band van MVDP vlak voor de finish en ver van de materiaalpost had MVDP enkel en alleen aan zichzelf te wijten door als een gek naar beneden te duiken recht in een plas met daaronder van die vlijmscherpe stenen. Van Aert reed die afdaling behoedzaam en doordacht én met de juiste materiaalkeuze. Kijk er de beelden maar eens op na. Als je verder in rekening brengt dat Van Aert dwars door de kniepijn heen reed, niet na 45 minuten de koers opgaf zoals MVDP én zich niks aantrok van de mentale oorlogsvoering in aanloop naar dat WK (je weet wel, die sympathiek Mathieu die Van Aert opriep tot 'transparantie', als in een onrechtstreekse dopingsbeschuldiging) dan kan je enkel stellen dat Van Aert ook in Biesles oververdiend wereldkampioen werd. Jammer trouwens dat er van die transparantie in het weekend van Gieten weinig sprake was. Als je er de andere toe oproept, was dat het ideale moment geweest om zelf ook nog eens transparant te zijn.

Taliesin 26 november 2018 om 13:48

Wat een kletspraat Jeff. Misschien toch eens terugkijken dat WK.
Mathieu was er duidelijk veel beter, dit wordt ook erkend.
Wout was veel minder en wint enkel door 5 lekke banden van Mathieu.
Steeds als Mathieu weer een nieuwe band had zag je dat ie Wout de baas was.
Je kunt niet redelijkerwijs volhouden dat het anders was.

Kortom, eigenlijk is het 2-2. En dan hopelijk in Bogense nog eens winnen zodat figuren zoals jij ook die allerlaatste verwijtende strohalm moeten loslaten. Als ik ergens een hekel aan heb is het niet erkennen van wat er gebeurde in zo’n wedstrijd omdat je zo nodig Woutje moet ophemelen. Kom op zeg, de man krijgt alleen maar slaag en dat nu al heel lang. Op dat wk was ie ook al flink de mindere.

Jeff 26 november 2018 om 14:12

@ Taliesin,

ik zweer het je, ik heb de wedstrijd herbekeken, recent nog. Doe aub hetzelfde en nogmaals: get your facts straight. Het waren 4 lekke banden om te beginnen, niet 5. En Van Aert had er ook één. Als je het met z’n allen vaak en lang genoeg roept dat MVDP de terechte wereldkampioen was in Biesles, dan kan ik er in komen dat je het ook gaat geloven. Het is allemaal genuanceerder dan je schrijft. In het begin van de wedstrijd reed MVDP na elke lekke band idd weg van Van Aert. Maar zoals ik zei, dat had ook te maken met het zwaardere profiel waarmee Van Aert rond reed. Het kostte gewoon meer krachten om die groene banden door die steengroeve te duwen. Ook dat wordt erkent door insiders. Zie er de reportages rond dat WK maar eens op na. Als ik ergens een hekel aan heb is het het niet erkennen van wat er gebeurde in zo’n wedstrijd omdat je zo nodig met de hele MVDP-fanclub moet blijven geloven dat hij die dag enkel verloor door pech. Het spijt me, hij verloor die dag door een verkeerde materiaalkeuze, iets te roekeloos rijden, een gebrek aan doorzettingsvermogen en de kracht in de benen en het hoofd van Van Aert.

Laat me iets weten als je de beelden hebt herbekeken!

tendam 26 november 2018 om 14:22

@jeff
Ik kan me vergissen, maar volgens mij zei zelfs Van Aert zelf dat hij die dag niet de sterkste was…

Taliesin 26 november 2018 om 15:33

Hoi Jeff,

Ok, ik neem van je aan dat Mathieu 4 lekke banden en niet 5.
Ik geloof niet dat er een scenario te bedenken is waarin dat verschil ook maar enigszins relevant is in een hoge snelheids wedstijd van een uur. 1 lekke band doet je vaak al de das om; als je er 4 hebt ben je totaal kansloos ook al ben je op de dag de betere. En dat was voor iedereen ook wel duidelijk.

Kijk, op de Cauberg was het hele andere koek en daar zul je mij niet horen zeggen dat Wout de onverdiende winnaar was. Maar come on, het jaar ervoor was ie zonder 4 plattes van Mathieu op forse achterstand tweede geworden, en zoals Ten dam zegt gaf Wout dat toentertijd al toe dat Mathieu op de dag sterker was. Beetje fair blijven.

Jeff 26 november 2018 om 15:40

@tendam

Idd, ik meen me ook zoiets te herinneren. Maar dat betekent niet dat zijn zege geluk was, enkel te wijten aan pech van MVDP. Dat is de karikatuur die men er steeds van wil maken. Van Aert heeft zijn overwinning zelf afgedwongen en op die manier dubbel en dik verdiend. Hij heeft zelf op de trappers geduwd om die traktor-banden door het veld te krijgen. Hij heeft zn kop niet laten hangen toen z’n knie gekwetst was of toen zn concurrenten hem van doping beschuldigden. Hij is beheerst en geconcentreerd blijven door fietsen toen MVDP in het begin licht van hem wegfietste.

Jeff 26 november 2018 om 15:43

@ taliesin

Slechts 1 lekke band heeft VDP veel tij gekost in biesles en dat was de laatste. Met een juiste bandenkeuze en een beheerste afdaling had hij die kunnen vermijden. Ook dat is veldrijden.

Romāns Vainšteins 26 november 2018 om 22:48

van Aert wondat (heerlijke) WK natuurlijk omdat ze zo snugger waren om er van die gare dingen op te leggen terwijl de rest zich als hondsdolle lemmingen op de ondergrond te pletter reed.

Fantastisch toch als je dat zo kunt flikken ? Uiteraard ben je dan terecht kampioen tov een betere tegenstander bij wie dat lichtje niet is wezen branden. Genuil van ‘ja maar eigenlijk..’ ten spijt.

Taliesin 27 november 2018 om 12:02

Jeff,

Ik denk niet dat iemand beweert dat Wout geen goede race reeds die dag, of dat ie niet zijn best deed, of niet zijn kop liet hangen. Hij was gewoon duidelijk second best en wint door 4 platte banden van Mathieu. En zelfs als je gelijk zou hebben dat Mathieu 1 van die plattes zlf schuld was door te hard af te dalen , dan blijven er nog 3 plattes over ten opzicht van Wout die hem overduidelijk fors terug gooiden in de strijd. Hij was de beste, en voor mij telt dat wel.

Martino87 25 november 2018 om 22:53

Er wordt veel te veel waarde gehecht aan het wk. Waarom zou dat het belangrijkste zijn? Dat is toch ook maar een mening? Ik zou liever het hele seizoen juichend over de streep komen en die ene dag niet, dan andersom. En dat iedereen zich het wk herinnert vind ik geen valide argument. De mensen die de wereldkampioenen veldrijden kennen weten ook wie in die seizoenen alle wedstrijden won. Zelfde geldt voor die klassementen, zou ze graag winnen maar uiteindelijk ondergeschikt aan de wedstrijden zelf.

tendam 25 november 2018 om 23:05

Boom werd wereldkampioen veldrijden. Wie won dat seizoen de meeste veldritten? Ik gok Nys, maar ik zou het eigenlijk niet weten.

boenk 25 november 2018 om 23:31

Tendam, het jaar dat Boom wereldkampioen werd was, net als het jaar erop, echt wel van de leukste seizoenen om te volgen, gewoon omdat er aan de top meer kwaliteit was dan nu (lees “breder”). Of het Nys was durf ik niet te zeggen, dat waren de jaren dat het echt enorm spannend was tussen Nys, Stybar, Albert en Boom. Af en toe een Pauwels die zich kon in de strijd werpen, een Vervecken die nog eens kon pieken… Wellens was toen te druk bezig met zijn televisie programma denk ik.

Nu weet je dat het van der Poel is, en is de vraag of Van Aert goed is of niet. Is Van Aert goed wordt die 2. Indien niet dan zijn er een 5-tal die tweede kunnen worden, en doorgaans op een klein minuutje. Dat was toen echt wel anders. Daardoor ook echt duels op het scherpst van de snee, hetgeen je nu wel een beetje mist.

Nys presteerde ook niet op WK’s, slechts 2x gewonnen. De vloek van St Michiels Gestel is hem blijven achtervolgen.

bloemist 26 november 2018 om 09:16

Wout zijn omschakeling naar de weg heeft een invloed op zijn prestaties in het veld. Zijn lichaamsgewicht is een bijkomend nadeel geworden in de cross. Misschien is Wout zijn lichaam wel meer geschikt voor de weg. Het is nog lang niet zeker of Mathieu in de echt zware wedstrijden het beter gaat doen dan Wout.

VerstandOpNul 26 november 2018 om 13:20

Ja, daar ben ik het wel mee eens..
Wegwedstrijden zijn bovendien een stuk langer over het algemeen..
MvdP heeft een fabelachtige techniek.. Zou interessant zijn om hem in een uitdagende afdaling te zien!

Anketieletje 26 november 2018 om 16:58

Ik heb álles gelezen hierboven…… en ik word er werkelijk niet goed van. Als ik de frustratieprijs moest uitdelen, dan zou ik wel weten aan wie!

ah-ja 26 november 2018 om 22:32

Aan Jeff?

Headlines

Materiaalzone

Populair