Van Aert over nieuws Dumoulin: “Hoop dat dit een beslissing is om sterker terug te komen”

zaterdag 23 januari 2021 om 16:39
Van Aert over nieuws Dumoulin: “Hoop dat dit een beslissing is om sterker terug te komen”

foto: Cor Vos

Ook voor Wout van Aert kwam het nieuws over het tijdelijke stoppen van Tom Dumoulin als een verrassing. “Maar wel een mindere verrassing dan voor de buitenwereld. Hij heeft een moeilijk jaar achter de rug en heeft er lang tussenuit gelegen. Het ging vorig jaar met ups en downs”, zo vertelt de Belgisch kampioen in het flashinterview.

Vanochtend hoorde Van Aert pas over de keuze van zijn ploeggenoot. “Toen heeft hij de knoop doorgehakt. Ik denk dat het een weloverwogen beslissing is geweest. Het zou jammer zijn als zo een grote renner via de achterdeur vertrekt.”

“Ik hoop voor hem dat dit een beslissing is om sterker terug te komen”, gaat Van Aert verder. “Het is een moeilijke vraag of ik zijn stoppen kan begrijpen, omdat ik zelf goed in mijn vel zit. Ik fiets graag, dan kan ik moeilijk begrijpen dat iemand zijn plezier kwijtraakt. Iedereen heeft moeilijke periodes. Daar moeten we respect voor hebben. Ik hoop voor hem dat dit geen einde is in ieder geval.”

Tevreden met de cross
In de Flandriencross kwam Van Aert goed voor de dag. Op een parcours dat naar eigen zeggen niet voor hem op maat was eindigde hij als tweede achter Mathieu van der Poel. “Ik ben tevreden, want ik heb het maximale eruitgehaald.”

“Ik maakte veel fouten en reed tegen de limiet. Op dit parcours kon ik mijn capaciteiten niet echt kwijt. In de eerste anderhalve ronde heb ik het laten liggen, denk ik. Ik probeerde mee te zijn, maar dat lukte niet en is mijn eigen schuld. Ik was verrast door de agressiviteit van mijn collega’s.”

“Toen Van der Poel ging lag ik in vijfde positie. Dat was te ver. Ik heb het kloofje niet meer kunnen dichten, al was het zaak voor mij om de goede lijnen te rijden en de druk hoog te houden. Ik kwam net niet dicht genoeg om erin te geloven, Mathieu is beter op dit soort parcoursen”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

9 Reacties

A.M.M. Jonkers 23 januari 2021 om 16:46

Eerlijke antwoorden zoals Wout altijd geeft.
Respect voor deze klasbak!

0
Murcia 23 januari 2021 om 16:48

Geen speld tussen te krijgen zowel zijn verhaal over Tom als deze wedstrijd. In de inmiddels beroemde Tour documentaire zag je ook goed hoe lastig collega’s en staf het vonden om met Tom zijn twijfels om te gaan. Voor iemand als Tony Martin bv ben je dan een miepert maar dat is inherent aan de situatie. Die renners hebben een heel ander gevoel op dat moment. Maar na die docu zei ik al dat Tom moeite had om zijn plek te vinden en dat lag niet aan zijn collega’s maar zijn eigen gemoedstoestand.

0
kelderfan 23 januari 2021 om 16:56

Ik hoop met Wout mee, dat Tom sterker terugkomt na een pauze.
Want anders is ’t voor alle partijen een slechte zaak.

0
tetedelacourse 23 januari 2021 om 17:21

Wat een super sympathieke gast is van Aert toch ook. Hij krijgt het voor elkaar zinnig te reageren zonder er verder over te oordelen. Zouden meer mensen moeten doen.

En daarbij zo’n klasbak op de fiets. Eerslijke analyse over de cross van vandaag ook denk ik.

0
SnellePelle 23 januari 2021 om 20:31

Wout realiseerde zich vanmorgen dat hij dagelijks in de Tour een kilometertje extra bergop moet doen.

0
-Stijn- 23 januari 2021 om 20:43

Ik denk eerder nog meer vrijheid omdat er een knecht extra bijkomt

0
harryjohan71 23 januari 2021 om 20:48

Als Vingegaard erbij komt, krijgt Van Aert alleen maar extra ruimte. Voor Van Aert is het wat betreft de Tour niet nadelig.

0
Beer 23 januari 2021 om 20:48

Als hij de kopbeurten van Dumoulin uit de vorige tour moet overpakken, zal het nogal meevallen.

Edit: Oomen is misschien ook wel een goede optie.

0
Westfalen 23 januari 2021 om 22:17

Sterke reactie van Van Aert. Ik denk ook dat veel mensen Dumoulin niet begrijpen, maar hem toch het allerbeste wensen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone