Van Aert klopt Van der Poel in de sprint in Hamme

Door , zondag 30 november 2014 om 16:08

Wout Van Aert heeft zijn de derde manche in de Bpost Bank Trofee gewonnen. De 20-jarige Belg was in Hamme sneller dan de één jaar jongere Mathieu van der Poel in de sprint. De derde podiumplaats werd opgeëist door Philipp Walsleben, terwijl Sven Nys met een vierde plaats zijn leidersplaats in het algemeen klassement behield.


Groot peloton in eerste wedstrijdhelft
Het contrast met de moddercross in Hamme-Zogge van de afgelopen jaren kon niet groter zijn. De nieuwe Flandriencross bleek een race op een razendsnelle omloop, waarin de renners met een snelle sprint in de benen hun gram konden halen. Dat had Wout Van Aert goed begrepen. Hij wilde er een harde koers van maken, en trok daarom meteen door. Een twintigtal renners konden echter aan zijn wiel blijven plakken, en dat zou ook het beeld van het vervolg van de wedstrijd zijn.

Renners nemen één voor één de leiding
Van Aert ging even later tegen de vlakte en kwam daardoor buiten de top 10 terecht. Daarvan profiteerde Mathieu van der Poel om het tempo op te trekken. Ook onder zijn commando scheurde het grote peloton echter niet. Pas toen Sven Nys met Van Aert, Tom Meeusen en Lars van der Haar doortrok, en zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout het gat liet vallen, kon een viertal zich afscheiden. Maar Kevin Pauwels liet niet begaan. Hij bracht een groot aantal renners weer naar de kop van de wedstrijd.

Adams en Walsleben plaatsen een aanval
Jens Adams was de volgende die het probeerde. Dit keer achtervolgde Nys. Toen ook Meeusen zich ermee kwam bemoeien, werd vlak voor aanvang van de slotronde deze kloof weer gedicht. Dat was het sein voor Philipp Walsleben om ervan door te gaan. Mathieu van der Poel liet perfect het gat vallen, waardoor Van Aert zich ten volle in de achtervolging moest geven. Van Aert kon ook terug naar Walsleben rijden, maar bracht Van der Poel mee. Dit drietal zou de finale kleuren.

Wout van Aert laat zich niet verrassen
Van der Poel leek bij het uitkomen van het bos gewonnen spel te hebben, maar Van Aert maakte in een lange sprint de kloof van twintig meter alsnog ongedaan. In de sprint met twee toonde de jonge Belg zich duidelijk de snelste.

Bpost Bank Trofee 2014-2015
Uitslag manche 3: Hamme

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice)
2. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)
3. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus)
4. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink Team)
5. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
6. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Shimano Dev)
7. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice)
8. flag-de Marcel Meisen (Correndon-Kwadro)
9. flag-be Sven Vanthourenhout (Crelan AA Drink)
10. flag-ch Julien Taramarcaz (Correndon-Kwadro)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.