Van Aert kan op voorstel Crelan-Vastgoedservice rekenen

Van Aert kan op voorstel Crelan-Vastgoedservice rekenen

foto: Marcel Koch (archief)

vrijdag 27 mei 2016 om 09:47

Het is Crelan-Vastgoedservice er alles aan gelegen om Wout van Aert voor de ploeg te behouden. Hun pareltje stal de show tijdens de proloog in de Baloise Belgium Tour door deze te winnen, waarna Etixx-Quick-Step-manager Patrick Lefevere zei dat hij Van Aert graag naar zijn ploeg ziet komen. “We willen zijn contact openbreken en verlengen”, zegt Luc Versele, hoofdsponsor van de ploeg, tegen Het Nieuwsblad.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Contract tot 2018
De huidige wereldkampioen veldrijden heeft nog een contract tot en met 2018, maar Crelan-Vastgoedservice wil dat nu dus openbreken en verlengen. “Wout voelt zich gelukkig bij zijn huidige ploeg en zij krijgen voorrang”, bevestigt zijn management. Van Aert kan echter te allen tijde overstappen naar een WorldTour-of ProContinental-formatie, omdat Crelan-Vastgoedservice van het Continental-niveau is. Zo’n ploeg is door de UCI contractueel verplicht om haar renner te laten gaan als hij een verbintenis bij een ploeg op een hoger niveau kan aangaan. Een promotie naar een ProContinental-status om zo wildcards te kunnen aanvragen voor koersen als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, ziet Crelan-Vastgoedservice dan niet zitten: “De meerkost ervan willen we niet betalen. We zijn een cross-ploeg, zoals Wout in de eerste plaats een crosser is.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

RefleX 27 mei 2016 om 13:46

Wat is het nut om een contract tot 2018 open te breken als hij in de tussentijd alsnog naar een pro-continentale ploeg of Worldtour ploeg kan? Buiten eventueel het stukje waardering met een hoger salaris is het contract voor de ploeg niks waard. Nu zie ik Wout in 2018 niet naar een concurrerende continentale ploeg gaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone