Van Aert: “Doet deugd om te winnen in regenboogtrui”

zondag 14 februari 2016 om 18:43
Van Aert: “Doet deugd om te winnen in regenboogtrui”

Foto: Marcel Koch

Al een aantal keer was Wout van Aert er dichtbij, maar zondag was het dan eindelijk raak. In de GP Stad Eeklo boekte de Belg zijn eerste overwinning in zijn regenboogtrui. “Het deed deugd om eens in mijn regenboogtrui te winnen”, vertelde hij na afloop aan Belga. “Het seizoen loopt nu toch echt wel naar zijn einde toe.”

Van Aert, die zich gisteren verzekerde van de eindzege in de Superprestige, heeft in ieder geval nog twee crossen in zijn agenda staan. “Die van volgende week zondag in Oostmalle en dan nog de Mastercross in Waregem. Misschien start ik zaterdag nog in Lebbeke, maar dat is nog niet zeker.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

DeGroteMolen 14 februari 2016 om 19:20

Geniet ervan Wout….ben bang dat je volgend seizoen vaak ‘ best of the rest’ zult zijn, in de regenboogtrui of niet.

zipp404 14 februari 2016 om 19:42

@DGM ik hoop het ook van harte. MVP is een veel mooiere renner om naar te kijken

Smuckinho 14 februari 2016 om 19:45

Laten we vooral niet overdrijven, Wout en Mathieu zijn goed aan elkaar gewaagd. Mathieu is alleen de laatste weken frisser.

Gebruikersnaam 14 februari 2016 om 20:23

Ach, het zal altijd wel wat zijn. Als je alle klassementen wint, maar geen WK, dan sta je er niet op die enige dag wanneer het eigenlijk echt telt. Win je het WK en geen klassementen, dan is 't ook niet goed, want dan ben je een pieker die er geen heel seizoen kan staan. En oh wee als je beiden wint, want dan is 't blijkbaar nóg duidelijker dat een andere renner ontzettend veel beter is.

Quintenri 14 februari 2016 om 21:10

@ Gebruikersnaam
+10

Velominatus 14 februari 2016 om 21:32

@Gebruikersnaam, Quintenri,
Ik snap niet waar de lange tenen vandaan komen. Niemand ontkent hier dat WvA dit seizoen de sterkste was.
Iemand voorspelt dat MvdP volgend seizoen sterker is. Iemand anders vindt MvdP een mooiere renner. Een kwestie van smaak resp. een gevalletje glazenbolcup. Get over it.
En dat MvdP de laatste weken frisser lijkt doet toch niets af aan de prestaties van Wout?

rahimns 14 februari 2016 om 21:38

Volgend jaar gaan we hopelijk een echt duel zien tussen Mathieu en Wout voor alle klassementen. Dit jaar had Van der Poel een valse start.

Leukefans 14 februari 2016 om 21:44

Wel benieuwd of dat wel gaat lukken als MVDP nu zijn vorm nog wil aanhouden om zich te kwalificeren voor de Spelen, dan daar wil gaan pieken en dan een volledige winter wil gaan rijden. Niemand lijkt hier lijkt zich daar zorgen over te maken, maar ik vraag me af in hoeverre dat geen probleem zou kunnen worden…

carlieman 14 februari 2016 om 22:24

Ik denk ook dat het mtben een invloed kan hebben op vdp’s winter. Waar de meeste crossers in de zomer mtben of op de weg rijden als voorbereiding op het winterseizoen zal vdp al een eerste maal moeten pieken op het EK mtb en indien hij gekwalificeerd raakt, opnieuw in augustus voor Rio. Ik denk dat het moeilijk ka. Zijn om dan vanuit augustus die conditie een hele winter vol te houden

Har77 15 februari 2016 om 08:25

Carlieman: door op de mtb te stappen denk ik juist dat VDP de manier van koersen van VA beter gaat kunnen opvangen. Van Aert rijdt hard van start tot finish. VDP heeft juist daar weleens moeite mee. Moet het meer hebben van 1 of 2 zeer explosieve aanvallen. Door XC wedstrijden te rijden gaat ie juist datgene aanpakken wat ie in de cross nu soms nog mist: intrinsieke vermogen om een uur lang rondom omslagpunt te rijden op hoge snelheid. Dat gekoppeld aan zn techniek en explosief vermogen (dat je op de weg in een zomerseizoen sneller verliest dan op de mtb) maakt dat ik denk dat volgend crossseizoen VDP een klasse apart zal zijn, met alle respect voor VA overigens.
VDP wil nog paar jaartjes in de cross blijven, dus geen enkele reden om de hele zomer in het wegpeleton te gaan rondrijden ipv op de mtb. Trainingstechnisch en fysiologisch heeft dat laatste veel meer zin dan het eerste. Lange duur heeft voor crossers weinig zin. Vergelijk het met Usain Bolt die 5km's gaat lopen: slaat nergens op.
Zou liever hebben dat de crossers en mtbers wat meer zouden mixen. Schurter en Kulhavy op het WK cross bijvoorbeeld.

boomcie 15 februari 2016 om 08:28

Mooi indekken alvast, Van Aert moest toch maar eens zijn voet naast VDP blijven zetten volgend jaar. ‘Enkel mogelijk door de olympische inspanningen van VDP’

carlieman 15 februari 2016 om 12:23

Het gaat mij niet meteen over de manier van koersen, meer over het doortrekken van je conditie van augustus tot februari

Har77 15 februari 2016 om 14:33

De rest van de crossers moet er koud een paar weken later ook staan en komen van een wegseizoen. Denk dat mtb’en iets beter aansluit.
Enige dat problemen zou kunnen geven is een tik vanwege eventuele hitte. Moeilijk om daar snel van te herstellen als je écht diep gaat.

Kurrevd 15 februari 2016 om 15:36

zaterdag reed Van Aert een pak sneller dan Van Der Poel… dus om nu te zeggen dat hij volgend jaar the best of the rest zal zijn…
we zullen het wel zien… ik verwacht volgend jaar ook nog sterkere jongeren zoals Aerts, Merlier,… het kan er alleen spannender op worden !

Kaunertal 15 februari 2016 om 17:54

Dat Van Aert een pak sneller reed dan Van der Poel is maar relatief. In de eerste drie ronden na de pech van Van Aert liep hij 9 seconden in, terwijl hij steeds renners voor zich had om op te richten, ploegmaats had die tempo voor hem maakten en de extra adrenaline om de eindwinst van de Super Prestige niet te laten ontglippen. In de laatste twee ronden kon hij onbedreigd zijn tempo aan dat van Meeusen aanpassen en was er geen noodzaak om nog heel hard door te rijden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair