Valverde verwacht geen klassement te rijden in Giro: “Lastig op mijn leeftijd”

donderdag 5 mei 2022 om 10:04
Valverde verwacht geen klassement te rijden in Giro: “Lastig op mijn leeftijd”

foto: Cor Vos

Iván Ramiro Sosa zal in de Ronde van Italië de enige kopman van Movistar zijn, volgens Alejandro Valverde. Laatstgenoemde gaat wel voor etappes, maar verwacht niet meer mee te kunnen doen voor de klassementsknikkers. “Het algemeen klassement is erg moeilijk op mijn leeftijd”, zegt de 42-jarige Valverde op een persmoment tegen Esciclismo.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik hoop een etappe te winnen”, aldus Bala, die op dag één gelijk een kans krijgt om die wens in vervulling te laten gaan. De eerste etappe finisht op een heuveltje van vijf kilometer aan ongeveer vijf procent. “De eerste etappe is veeleisend, maar op zich te doen voor sprinters. Iedereen verschijnt sterk aan de start, Van der Poel is goed bezig. Maar we hebben hierna ook nog twintig etappes op een overwinning te behalen.”

Het zal de tweede Giro voor Valverde worden, en zijn laatste. Na dit seizoen stopt de Spanjaard er namelijk mee. “Voor mij was het belangrijk om de Giro te doen. In mijn gehele carrière heb ik slechts één keer deelgenomen, dus in mijn laatste jaar wilde ik terugkeren”, zegt Valverde, die in 2016 als derde eindigde in het eindklassement en toen ook een rit won.

Sosa alleen kopman?
Sosa lijkt dus de aangewezen man om Movistar  een goede uitslag in het klassement te bezorgen. “Ik kom naar de Giro met grote verwachtingen. In de Vuelta Asturias werd ik elke dag beter, dat is waarom ik zoveel zin heb in de Giro. Samen met Valverde zullen we ons best doen”, aldus de Colombiaan, die zelf nog niet weet wie nou echt de kopman is, hijzelf of Valverde. “Ik weet niet wie de leider wordt, maar we zijn beide in orde en we zullen wel zien hoe het loopt.”

Ondertussen laat Valverde weten dat hij op een goede uitslag van Sosa hoopt. “Ik zou heel graag willen dat Sosa op het eindpodium staat. Ik zie dat hij heel gemotiveerd is en zijn overwinning in de Ronde van Asturië doet me denken aan het zegejaar van Carapaz.” In 2019 won Carapaz, destijds in dienst bij Movistar, achtereenvolgens de Vuelta Asturias en de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Sammysosa 5 mei 2022 om 10:35

Valverde die geen kopman is maar toch kopman is, waar hebben we dat eerder gehoord… Oh ja! In 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021!

Ab Normaal 5 mei 2022 om 10:36

Je vergeet 2014, 2015 en 2016.

ThorHushovd 5 mei 2022 om 10:39

Haha en 2012 en 2013. Alleen niet die twee jaren daarvoor, goh waarom niet

Alfons Haavers 5 mei 2022 om 11:01

Weer bezig aan een sterk seizoen: 2de in Strade, 2de in WP, 7de in LBL en ook in de Spaanse voorbereidingskoersen was hij al top.

Toch nog een jaartje erbij lappen?

Pizzi 5 mei 2022 om 11:02

Ik ga deze knecht nog missen.

Mr. Tornado 5 mei 2022 om 11:03

Sosa op het podium? Dan moet er toch al heel veel misgaan voor de concurrentie.

Steve De Wolf 5 mei 2022 om 11:09

Het is bijzonder jammer dat Valverde de Giro niet meer heeft (mogen) rijden. Zoals zijn enige deelname aangeeft, ligt deze ronde hem meer dan de Tour de France.
Sosa maakt enkel kans in een grote ronde met HEEL weinig tijdritkilimeters. Jammer, want hij is een fenomenale klimmer.

Jean Dumas 5 mei 2022 om 11:12

Talentje hoor, die Valverde. Maar waarschijnlijk nog niet klaar om een klassement te rijden :)

Kopinkas 5 mei 2022 om 11:33

Sosa, ’t zal me benieuwen.
Er zijn inderdaad interessante parallellen met Carapaz.
Carapaz werd vierde in zijn allereerste Giro, en won meteen ook een rit – en dat nadat hij in Asturië zijn allereerste profoverwinningen behaald had.
Sosa reed echter al twee eerdere GT’s, vrij anoniem (tegenover één eerdere voor Carapaz, vrij gelijkaardig). Daar staat tegenover dat hij nu wel al evenveel overwinningen op de teller heeft staan als de 4 jaar oudere Carapaz, maar nog geen enkele op WT niveau.
Ritwinst en een plek tussen 8 en 5 zouden een mooi resultaat zijn.

quickstep_wolfpack 5 mei 2022 om 11:43

Heb bij sosa toch wel het gevoel dat er nog wel wat rek in zit. Dat hij in de 2eerde GT geen resultaten behaalde kan je ook wel beetje wijten aan de rol waarin sosa die rondes reed. Was daar volgens mijn knecht. Zal een mooie test worden voor hem deze giro

Mac-S 5 mei 2022 om 11:45

Attentie, telefoon voor de heer Valverde. De heer Horner op lijn 1….

tvm 5 mei 2022 om 11:52

Samen met Valverde zullen we ons best doen”, aldus de Colombiaan, die zelf nog niet weet wie nou echt de kopman is, hijzelf of Valverde. “Ik weet niet wie de leider wordt, maar we zijn beide in orde en we zullen wel zien hoe het loopt.”

Prachtig.

chasse patat 5 mei 2022 om 15:06

Ik zie Valverde in deze Giro ook nog wel een ritje wegkapen voor de jonge honden.

Titaantje 5 mei 2022 om 15:30

Sosa reed nog nooit top 10 GC in een WT ronde terwijl hij al een tijdje meegaat. Ik denk dus niet dat het veel wordt.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone