Valverde verschijnt niet aan de start van Ronde van Vlaanderen
foto: Lapresse
donderdag 29 maart 2018 om 08:40

Valverde verschijnt niet aan de start van Ronde van Vlaanderen

“Het is niet 100 procent uitgesloten. In principe staat de Ronde niet op mijn programma. Maar we zijn dicht bij zondag en we zijn in België…” Dit waren de woorden van Alejandro Valverde de avond voor Dwars door Vlaanderen. Even leek het erop dat de Spanjaard zijn debuut zou maken in de Ronde van Vlaanderen, maar na zijn elfde plaats in Waregem liet Valverde aan El Larguero weten toch niet te zullen deelnemen aan De Hoogmis.

Valverde laat nogmaals weten dat hij deelname aan het kasseimonument heeft overwogen. “We hebben grondig geëvalueerd, en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het beter is om naar huis te gaan.” De Murciaan zal zondag – in plaats van te dokkeren over de Vlaamse keien – aan de start staan van de Gran Premio Miguel Induráin. Deze, in de regio Navarra gehouden, UCI 1.1-wedstrijd won hij eerder al in 2014.

De hoop op deelname van de 37-jarige Spanjaard werd versterkt door zijn optreden in Dwars door Vlaanderen. De Movistar-kopman speelde onderweg een nadrukkelijke rol door verschillende keren ten aanval te trekken, maar eindigde uiteindelijk net buiten de top-10.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2018 18:28
Jammer, had hem graag iedereen op zijn donder zien geven!
29 maart 2018 18:57
We moeten toch wel alles in perspectief zien. Valverde komt in topvorm aan. Hij rijdt een voorbereidingskoers mee op de RVV. Na 150km is ie braaf in het wiel blijven zitten.

Ja, hij heeft zich getoond, hij heeft klasse. Er warern maar 6km kasseien in de rit. Het is toch normaal dat een goede renner zich niet belachelijk maakt hier.

En Tommeke Boonen zou beter zwijgen, de grote meneer. Hij jent graag zijn collega's door te zeggen dat de Valverdes en Nibalis hier zo maar eventjes zullen komen winnen nu hij weg is. Hij zegt tegenwoordig ook dat autoracen even lastig is als koersen. Het is een beetje naar zijn hoofd gestegen me dunkt.
29 maart 2018 19:05
waarom zijn jullie allemaal zo enorm positief over deze valsspeler? blij dat hij niet start.
liever dat hij helemaal nergens meer start! weg met die vent.
29 maart 2018 19:08
@RIGHT

Valsspeler uit een tijd met louter valsspelers. Heeft zijn schorsing uitgezeten, krijgt een tweede kans en rijdt iedereen aan gort. En dat op die leeftijd. Deze hele grote renner heeft doorzettingsvermogen waar velen van mogen dromen. Wat een karakter, wat een baas!
29 maart 2018 19:15
@RIGHT

valspeler: ja
Hij rijdt attractief en heeft een groot hart (hij stond de helft van zijn loon af opdat zijn ploeg verder kon blijven bestaan).
29 maart 2018 22:29
Oei....moa, dat sprookje geloof je toch zelf niet ? Net zoals dat Europcar- verhaal waar de ceo een huilende Voeckler in december of zo nog een hele ploeg ging ‘redden’ ...mooie marketingstunt die af en toe ook werkt blijkbaar...
30 maart 2018 08:01
@ moa: Boonen zegt overigens al jaren dat Valverde de beste renner is van zijn generatie en ook in de Vlaamse klassiekers potten kan breken, is niet sinds hij gestopt is.

Reacties zijn gesloten.