Valverde stelt pensioen mogelijk uit: “Ik heb de wielersport nog veel te bieden”

dinsdag 30 juni 2020 om 17:46
Valverde stelt pensioen mogelijk uit: “Ik heb de wielersport nog veel te bieden”

foto: Cor Vos (archief)

Alejandro Valverde herhaalde meermaals te stoppen na 2021, maar de Spanjaard twijfelt nu toch over zijn toekomst. De renner van Movistar heeft zijn laatste contract wellicht nog niet getekend. “Ik hou serieus rekening met een verlenging van mijn carrière.”

De 40-jarige Valverde was de grote man tijdens een persconferentie in het Spaanse Altea. Valverde is in het kustplaatsje aan het trainen met enkele collega’s van de Spaanse nationale ploeg. “Ik denk zeker na over een verlenging van mijn carrière. Ik zal in 2021, aan het einde van het seizoen, evalueren of ik nog een jaartje zal koersen.”

“Ik heb de wielersport nog altijd veel te bieden. Ik voel me goed en ben nog altijd hongerig. Ik ben dan wel veertig jaar oud, maar ik voel me veel jonger”, aldus Valverde, die zich na de coronabreak zal focussen op de Tour de France en de Vuelta a España. De veelwinnaar zal ook deelnemen aan het WK wielrennen en de Ardennenklassiekers.

Geloof in een tweede wereldtitel 
De Spanjaard kijkt vooral naar de mondiale titelstrijd in Zwitserland. Twee jaar geleden veroverde Valverde zijn eerste wereldtitel in buurland Oostenrijk, na een wedstrijd voor klimmers. “Ik richt me vooral op het WK, het parcours is op mijn lijf geschreven. De bondscoach (Pascual Momparler, red.) zal uiteindelijk een selectie moeten samenstellen.”

“Ik geloof wel in mijn kansen”, zo vertelt Valverde, die ook alvast vooruit kijkt naar de Ronde van Spanje. “Ik doe altijd mee om de eindzege, maar we krijgen dit jaar een totaal andere Vuelta voorgeschoteld. Het zal een koude editie worden en dat speelt niet in mijn voordeel.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Titaantje 30 juni 2020 om 18:22

Zal toch eens tijd worden om te stoppen. Het leek afgelopen jaar met name in de klassiekers toch allemaal wel wat minder te zijn, terwijl Valverde toch maar zelden vormdips kende voorheen.

Martino87 30 juni 2020 om 18:40

Dat gevoel had ik ook, maar als ik naar zijn uitslagen in 2019 kijk dan heeft hij op zijn klassiekers (LBL, Waalse Pijl en Gold Race) een heel sterk seizoen gereden. In alle meerdaagse wedstrijden top 10 (waarvan de meeste op de 2e plek) en in de laatste 5 Italiaanse eendagswedstrijden: 5, 2, DNF, 2, 2.

Franco Ballerini 30 juni 2020 om 18:44

Waarom stoppen? Nog steeds één van de betere renners van het peloton. Ik zie hem nog wel wat mooie overwinningen behalen.

Lance4eva 1 juli 2020 om 11:49

@Titaantje

Misschien moet je in een van zijn komende koersen met een spandoek langs de weg gaan staan VALVERDE ROT OP !

FFD 30 juni 2020 om 19:13

Ik vind het stiekem geweldig als ie weer door gaat. Al zou het ook wel wat hebben als ie wereldkampioen wordt en in die trui afsluit

Titaantje 30 juni 2020 om 19:21

Hij wil sowieso naar de OS in Tokyo, dus de fiets aan de wilgen na het aankomend WK zie ik niet gebeuren.

volvie 30 juni 2020 om 20:42

Dan krijgen we een grote naam bij de waterdragers

Brabander 30 juni 2020 om 21:17

Volgens mij wil-ie gewoon een soort legende worden. En eerlijk is eerlijk: de sleet is nog niet enorm. Dus waarom ook niet?

Arie den Blanken 30 juni 2020 om 22:55

Al deze sportieve bespiegelingen komen natuurlijk op de laatste plaats. Ook al zou hij nauwelijks nog aan de grote prestaties toekomen is hij voor een sponsor van grote commerciële waarde en zal daar evenredig naar gehonoreerd worden. Dan ben je wel gek om te stoppen. De salariëring van de topprofs in het tweede deel van hun carrière hangt niet af van het sportieve presteren maar van hun commerciële waarde. Om die reden is bijvoorbeeld de transfer van Nibali naar TREK de beste transfer die ze vorig jaar deden.

Zadelpen 1 juli 2020 om 04:03

De Arjen Robben van het fietsen. Want… uhmm….

Headlines

Materiaalzone

Populair