Valverde na nieuwe ereplaats: “Ben telkens dichtbij”

zondag 17 februari 2019 om 08:57
Valverde na nieuwe ereplaats: “Ben telkens dichtbij”

foto: Cor Vos

Het is midden februari, en Alejandro Valverde heeft nog geen wedstrijd gewonnen. En dat is opmerkelijk, aangezien de Spanjaard traditioneel vroeg zegeviert. In zijn Vuelta a Murcia (2e) werd de wereldkampioen geklopt door streekgenoot Luis León Sánchez. “Ik voel me prima, maar ik mis nog een overwinning”, zo vertelt Valverde.

In de slotetappe van de Vuelta a Murcia leek Valverde lange tijd op weg naar zijn eerste seizoenszege. De renner van Movistar wist zijn rivalen te lossen op de flanken van de Cresta del Gallo, maar kreeg in de afdaling het gezelschap van land- en streekgenoot Sánchez. “Ik voelde me heel erg goed op de klim”, zo begint Valverde.

“Sánchez begon energie te sparen”
“Ik wist echter dat Luisle tijd kon pakken in de afdaling. Ik ging er vol voor, maar de voorsprong bleek niet groot genoeg.” We kregen dan ook een tweestrijd om de ritoverwinning én de eindzege. “In het begin werkten we nog goed samen, maar na verloop van tijd begon Luis León energie te sparen.”

“Hij had namelijk ploeggenoot én leider Pello Bilbao achter zich. Hij kon dan ook niet doorrijden. Hierdoor moest ik extra energie verspillen, waardoor hij uiteindelijk kon winnen.” Toch blijft Valverde optimistisch. “Het was al een droom om als wereldkampioen in Murcia te koersen.” De volgende wedstrijd van de 38-jarige renner is de UAE Tour (24 februari-2 maart).

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone