Valverde: “Ik moest het gewoon proberen”

zaterdag 11 februari 2017 om 17:09
Valverde: “Ik moest het gewoon proberen”

Foto: Sirotti

Alejandro Valverde was vandaag voor de vijfde keer in zijn carrière de winnaar in zijn thuiskoers: de Vuelta a Murcia. “Het is altijd speciaal om te winnen voor eigen volk”, stelt Valverde op de ploegsite, “maar deze overwinning is zonder twijfel de mooiste van alle vijf.”

Dat komt door de manier waarop: Valverde won na een solo van ruim zeventig kilometer en kwam uiteindelijk met een grote voorsprong binnen. “Het was erg lastig, vooral door de stevige tegenwind in het laatste stuk naar Murcia. Mijn plan was om aan het begin van de Alto Collado Bermejo (8,4 kilometer aan 6,7%) een aanval te plaatsen, maar ik hoopte eigenlijk iemand mee te krijgen die kon helpen om voorop te blijven.”

Er was echter niemand die Valverde kon volgen. “Toen vertelde ik mezelf: ik blijf gewoon voluit gaan in de afdaling. Als ik dan gepakt word, kan ik er misschien nog voor gaan in de sprint. Zo niet, dan blijf ik vooruit. En dat gebeurde. Ik moest het gewoon proberen, ook al was het nog een lang stuk tot aan de meet, maar dit was het enige punt waar ik solo kon wegrijden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Manuel Beltran 11 februari 2017 om 17:53

Straffe stoot!

pirazzi 11 februari 2017 om 19:05

Oscar Riesebeek 25ste, niet slecht.

dumoman 12 februari 2017 om 02:34

Natuurlijk ik ben pas 36 en ik moest dan proberen en dan bleef ik mijn uppie als oude bejaarde een heel peloton voor. Heel geloofwaardig anti dope yeh NOT

Headlines

Materiaalzone

Populair