Valverde: “Ik ga geen moment kunnen relaxen”
Foto: Sirotti
zaterdag 18 februari 2017 om 08:47

Valverde: “Ik ga geen moment kunnen relaxen”

Het is nog altijd erg spannend in de Ruta del Sol. Klassementsleider Alejandro Valverde heeft maar één seconde voorsprong op Alberto Contador, terwijl ook Thibaut Pinot (op zes seconden) nog een serieuze bedreiging vormt. “Ik dacht vooraf eigenlijk dat degene die in dit stadium van de wedstrijd aan de leiding zou staan, ook het klassement zou winnen”, stelt Valverde tegenover Cyclingnews. “Maar er kan nog van alles gebeuren.” “Alberto (Contador) is immers een geweldige rivaal”, vervolgt hij. “Bovendien zou het zondag hard gaan regenen. We moeten dus erg voorzichtig blijven, maar ik heb in ieder geval een goede tijdrit gereden en daar ben ik erg blij mee.”

Valverde staat momenteel op 99 zeges in zijn carrière. De honderdste lijkt dus dichtbij. “Maar een seconde is amper een voorsprong”, waarschuwt de Movistar-kopman. “Ik ga geen moment kunnen relaxen, zeker niet met Alberto zo dicht bij mij, al hebben we de zwaarste drie etappes al gehad.”

“Waar ik vooral blij om ben is dat ik binnenkort 37 word en me toch nog even goed voel als vorig jaar en het jaar daarvoor, zo niet nog beter. Dat is erg goed voor mijn motivatie. Kijk bovendien eens naar de sterkte van de concurrentie hier. De top-10 zou niet misstaan in bijvoorbeeld Parijs-Nice. Het is mooi om die mannen te kunnen verslaan”, besluit hij.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2017 10:18
Haha leuk toch dit. Jammer dat hij verslaafd is aan zoveel mogelijk koersen rijden anders zou hij serieus kans maken op een grote ronde overwinning, zelfs op deze leeftijd nog.

Hoop dat de Spanjaarden niet zoveel naar elkaar kijken en gezamenlijk met een Bardet en Porte het Froome en Sky eens een keer moeilijk gaan maken.
18 februari 2017 10:29
Ik was hem even zat na zijn uitspraken over een terecht podium in de giro vorig jaar, maar wat is het toch een fenomeen. Ik hoop dat we nog een flink aantal jaren van hem kunnen genieten.
En wie weet, horner was ook 41 toen hij de Vuelta won ;)
Daarbij, de afgelopen 2 jaar top 3 gereden in giro en tour, hij heeft in principe alle kwaliteiten in huis om nog een grote ronde te winnen.
19 februari 2017 11:32
Johnny, in welk opzicht is dat jammer? Ik juich het juist toe dat hij zoveel koersen rijdt, zonder specifiek te pieken. Dat maakt zijn palmares verbluffend en daarin vind ik hem een groter renner, dan zij die louter voor de Tour of Giro fietsen.

Ik bewonder zijn veelzijdigheid en get karakter van veelvraat.

Reacties zijn gesloten.