Valverde gaat naar de Tour: “Om het team te helpen”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2019 om 11:28

Valverde gaat naar de Tour: “Om het team te helpen”

Alejandro Valverde zal over één maand beginnen aan zijn twaalfde Tour de France, zo laat hij weten aan het Spaanse Marca. Regerend wereldkampioen of niet, Valverde heeft één duidelijke taak. “En dat is Nairo Quintana of Mikel Landa aan de Touroverwinning helpen”, aldus de Spanjaard.

Valverde liet enkele dagen geleden nog weten te twijfelen over Tourdeelname, maar El Imbatido weet het nu zeker. “De Tour is een hele belangrijke wedstrijd voor de ploeg. Ik hoop met het team de Tour te winnen. Mijn taak is om Nairo of Mikel aan de zege te helpen. En om de dominantie van Team Ineos te doorbreken.”

Een wereldkampioen die zich opoffert voor zijn ploeggenoten: Valverde doet het naar eigen zeggen zonder morren. “Het is moeilijk om je op te offeren als je dertig bent en voelt dat je nog kunt winnen, maar ik ben al 39 jaar oud. Ik wil alleen maar dat de ploeg succes heeft en wint”, aldus de Murciaan.

Motivatie
Valverde wist vorig jaar – na legio ereplaatsen – eindelijk wereldkampioen te worden in het Oostenrijkse Innsbruck. Het zorgde voor een enorme ontlading bij de Spanjaard. “Maar ik merk ook dat ik nu wat rustiger ben, misschien een tikkeltje minder hongerig. Het kost allemaal iets meer moeite. Ik wilde altijd al wereldkampioen worden.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2019 11:35
Sta dan je plaats af aan een andere renner van Movistar die wat jonger is, José Joaquín Rojas bijvoorbeeld.
9 juni 2019 11:43
Hij zal in de bergen best gaan 'knechten', maar zal in het eerste deel van de Tour toch zeker voor een etappewinst willen gaan.
Vraag me alleen af wat voor knechtenrol het zal worden. Hij zal toch geen bidons moeten gaan ophalen, misschien een rol zoals Amador had in de Giro om in (grote) ontsnappingen proberen me gaan in de bergen en dan evt nog wat werken voor de kopmannen.
    9 juni 2019 12:25
    Eigenlijk wat ie vorig jaar al deed. Meesluipen in ontsnappingen en zo in de finale nog wat kunnen doen of er in elk geval voor zorgen dat INEOS vroeg flink aan de bak moet zolang Valverde zelf nog niet op 10 minuten staat.
9 juni 2019 11:45
Zucht.
9 juni 2019 11:58
Lachen. Altijd helpt hij zijn team. Maar zie hem altijd inhouden als hij op kop moet rijden om zijn eigen plekje wel veilig te stellen. Irritant als een Quintana zijnde. Snap dat hij daar weg gaat.
9 juni 2019 12:45
zeveraar
9 juni 2019 12:54
Die gaat na 2 dagen in de Tour het woord Tridente laten vallen...
9 juni 2019 13:13
Ik krijg een deja vu geloof ik...
Alejandro jij wordt weer die grote roze olifant in de Movistar kamer
9 juni 2019 13:15
Nou, Quintana gaat in ieder geval niet aanvallen en ook niet winnen.
9 juni 2019 13:31
Beetje haat-liefde verhouding van Valverde met de Tour.

Alleszins gaan zowel Ineos en Movistar met een mega-team aan de start staan. Neem daar nog Astana bij die al een gans jaar sterk bezig zijn en het wordt een interessante tour.

Hopelijk kan Bardet dit jaar eens een slagje slaan :)
9 juni 2019 14:09
Quintana zou toch anders moeten gaannkoersen om te winnen. Het lukt hem al jaren niet. Dus mooi dat Valverde wat voor het team gaat doen.
9 juni 2019 16:49
El simpatido

Reacties zijn gesloten.