Valverde: “Aanvallen eerder dan voorheen, zelfs voor La Redoute”

zaterdag 27 april 2019 om 20:13
Valverde: “Aanvallen eerder dan voorheen, zelfs voor La Redoute”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde staat bekend als specialist in de heuvelklassiekers, maar dit jaar kon hij er nog niet excelleren. Een 66e plek in de ‘Amstel’ en een elfde in de Waalse Pijl, waar hij voorheen al vijfmaal kon winnen: met die resultaten staat hij morgen aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

Aan de vooravond van Luik, de koers die hij al viermaal wist te winnen, laat Valverde zijn licht schijnen over het hertekende parcours. “De nieuwe finale is wat minder zwaar dan in voorgaande jaren; de oudere finale, met de Saint-Nicolas en de finish in Ans, was moeilijker”, stelt de Spanjaard in een bericht op de social media van zijn ploeg Movistar.

“De verscheidenheid aan mogelijke scenario’s en winnaars is groter dan vroeger. Het is oké. Het is een verandering, ik weet niet of het beter of slechter geworden is, maar het is goed om veranderingen te zien. Ik denk dat er al veel eerder wordt aangevallen, zelfs voor La Redoute. Laten we eens kijken hoe we onszelf kunnen verdedigen.”

Voor Luik worden buien voorspeld aan een temperaturen die uiteenlopen van 6 tot 12 °C. Valverde: “Het weer zal niet echt goed zijn, maar Luik is altijd zwaar – of het nu regent of de zon schijnt. Het wordt mooi en spectaculair. Ik had niet mijn allerbeste benen in de Amstel en de Waalse Pijl, dus ik weet niet hoe ik het morgen zal doen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marcel1112 27 april 2019 om 20:20

We zullen het zien. Normaal gesproken houd ik niet zo van veranderingen in een klassieker maar voor de AGR heeft het goed uitgepakt. Deze verandering zal eerder in het nadeel voor Valverde zijn.

Japsie 27 april 2019 om 20:34

In principe zal het niet nadelig voor hem zijn, zijn ultieme wapen, de punch op precies het juiste moment, heeft hij niet op dit moment. Ik denk ook niet dat we die ook ooit weer zullen zien. Het is voor hem zaak om zichzelf opnieuw uit te vinden, zoals bijvoorbeeld Gilbert dat heeft gedaan.
Winnen van een AlaFlip man tegen man zal nooit meer lukken, maar eerder wegspringen met types als Kreuziger en Wellens en het dan afmaken wellicht wel. Al zullen ze hem, met zijn reputatie en trui, niet snel laten rijden.

Mwielerfan 27 april 2019 om 23:33

Gilbert koerst nu zoals hij in 06-09 ook koerste. Hij won omloop tours en lombardije toen ook van ver

BenderBeach 28 april 2019 om 01:13

De wereldkampioenstrui

leegloper 27 april 2019 om 23:33

In de Waalse Pijl had hij last van een insectensteek in de keel: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190427_04355697

Wheely 28 april 2019 om 04:58

Valverde heeft de bij zelfs doorgeslikt! :o

Romāns Vainšteins 28 april 2019 om 07:48

Bijtje is nog wel te behappen, met een wesp is het afstappen.

Tuubke 28 april 2019 om 09:25

Ach, hij kan in elk geval niet klagen dat het te warm is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair