Val en fietswissel hinderen Harm Vanhoucke in vlucht: “Immens ontgoocheld”

donderdag 20 mei 2021 om 09:04
Val en fietswissel hinderen Harm Vanhoucke in vlucht: “Immens ontgoocheld”

foto: Cor Vos

Harm Vanhoucke heeft teleurgesteld gereageerd op zijn derde plaats in de Strade Bianche-rit naar Montalcino. De klimmer van Lotto Soudal zag de ritwinst gaan naar zijn medevluchter Mauro Schmid, voor Alessandro Covi. Vanhoucke strandde op 26 seconden. “Ik ben echt immens ontgoocheld”, vertelt hij.

“Ik voelde me vandaag echt de sterkste renner van de kopgroep, maar helaas strooide een valpartij en een fietswissel op tien kilometer van de finish roet in het eten”, aldus Vanhoucke. “In een razende achtervolging heb ik nog heel wat renners opgerold. Uiteindelijk strand ik op een kleine halve minuut van de winnaar, maar helaas verloor ik door die fietswissel iets te veel tijd om nog voor de ritzege te gaan.”

Vanhoucke schoof samen met ploegmaat Roger Kluge mee in een grote vluchtersgroep die een kwartier voorsprong kreeg. “Ik was toch wat verrast dat het peloton ons zo een grote voorsprong gaf, want ik dacht dat deze rit zou worden beslist onder de klassementsrenners. Gelukkig voor ons draaide het anders uit”, reageert hij. “Eigenlijk had ik deze rit helemaal niet aangestipt en was het de etappe waar ik het meeste schrik voor had. […] Onderweg sprokkelde ik ook nog wat bergpunten, misschien komen die later wel nog van pas.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

Vinyakke 20 mei 2021 om 09:29

Verdorie toch, dat is echt balen. Zo’n grote kans op ritwinst in een grote ronde. Ik hoop voor hem dat er zo nog gaan passeren, liefst nog deze giro.

0
Geert Kroezen 20 mei 2021 om 09:36

Je zag toen die over de finish kwam al een bebloed been. Viel me op dat weinige het opmerkten.

0
Rendo 20 mei 2021 om 09:38

Ja echt zonde dit. Hopelijk laat hij zijn goede vorm nog eens in de bergen zien!

0
Vinyakke 20 mei 2021 om 09:55

Dat zijn dan ook 2 klojo’s daar op Eurosport wat mij betreft. Alle respect, ze doen hun best, maar zien toch veel over het hoofd hoor. Ik zag Harm al afzakken naar de ploegauto toen die 3 net weg waren, zal toen al wel gevallen zijn. Bleven ook constant herhalen dat REV zich slecht positioneert en daardoor achteraan bengelt terwijl je tot hier kon ruiken dat die met dikke benen zat.

0
harryjohan71 20 mei 2021 om 10:18

@Vinyakke Een fietswissel in de kopgroep kan nooit zoveel tijd gekost hebben. Renners laten zich ook terugzakken om drinken te halen, zeker als de auto’s er direct achter rijden. Ik kan je opmerking dan ook niet plaatsen dat de verslaggevers het verkeerd gezien hebben. Helemaal omdat jij in je opmerking zelfs aangeeft dat jij het ook niet weet. Dit komt erg sterk over om op deze manier commentaar te leveren op de verslaggevers.

0
Lalsacien 20 mei 2021 om 10:25

@Vinyakke het werd niet in beeld gebracht. Doordat er één cameramotorbij Evenepoel bleef hadden ze er eentje te weinig vooraan.

0
Vinyakke 20 mei 2021 om 10:40

Zij weten bij Eurosport ook dat Harm normaal de sterkste klimmer was daar vooraan, dan kun je minstens vermelden dat er misschien iets mis was. Net voor ze opnieuw naar het peloton gaan zie je dat hij op kop sleurt aan het einde van de laatste grindstrook, iets later komen ze terug en is hij nergens meer te zien en zijn er 3 vertrokken met daarachter nog eens 3 anderen. Nog Iets later komt hij terug in beeld en laat zich afzakken tot aan de auto, dat doe je niet zomaar in volle finale natuurlijk. Sorry maar ik wist zeker dat daar iets aan de hand was. Ging meteen op Twitter kijken na de race en mijn vermoeden werd bevestigd. Natuurlijk kan je daar als commentator over kijken maar dit is geen alleenstaand geval, vandaar mijn opmerking.

0
Quincy Adams 20 mei 2021 om 10:53

@vinyakke
Ze kunnen toch niet elke renner op die manier in de gaten houden? Ik begrijp dat het vervelend is als ze dan net van jouw favoriete renner een detail missen. Maar om iemand dan meteen een klojo te noemen…

0
Thoin 20 mei 2021 om 10:54

Ik vind Jeroen Van Belleghem wel een hele goeie , maar het zijn vaak die ex-renners die willen laten zien. Ik ben ex-renner en ik weet alles. Traksel valt nog mee maar Kroon blaast van een hele hoge toren ondanks zijn verleden.

Ik zou Van Belleghem wel eens willen zien/horen met José De Cauwer.

0
xistnc 20 mei 2021 om 11:00

Ik kan Vinyakke hier wel volgen. Jeroen laat zich deze Giro erg vaak verleiden tot fanboy-gedrag. Omdat hij steeds zijn nek verdraait om links in de verte te kijken, ziet hij zowel dichtbij als rechts he-le-maal niets meer.

Dat Evenepoel alleen maar slecht gepositioneerd zat, was compleet wishful thinking. En na het lossen was hij eerst alleen maar met Almeida bezig, daarna probeerde hij het duo min of meer met zijn gedachten naar de streep te duwen. De Belgen in de kopgroep waren nog slechts figuranten of bewegende onderdelen van het decor.

0
Vinyakke 20 mei 2021 om 11:05

Persoonlijk liever Renaat Schotte dan van Bellegem als Wuyts-de cauwer dan toch niet kan. Maar wil van belleghem ook niet helemaal onderuit halen hoor, die jongen is altijd goed voorbereid en gaat wel mee in de beleving. Alleen soms wat oogkleppen, meer niet, zou het zelf zeker niet beter doen :)

@thoin
Mailbox wielerflits geeft foutmeldingen, dat zit er voorlopig even niet in…

0
Romāns Vainšteins 20 mei 2021 om 11:36

van Belleghem was inderdaad wat gefixeerd gisteren en werd lichtelijk depressief toen Evenepoel loste, toen werd het allemaal een beetje wazig voor hem ja.

0
Djamolidin Abdoezjaparov 20 mei 2021 om 09:46

Echt jammer idd. Hopen dat hij er niet teveel hinder van zal ondervinden.

0
assen 20 mei 2021 om 09:50

Zonder geluk vaart niemand wel, heet dat dan.

0
Bikeslave54 20 mei 2021 om 10:10

Hij was sowieso beter dan de 2 nederlanders die als eersten moesten lossen uit de kopgroep.

0
reusjen 20 mei 2021 om 10:24

En dat is relevant omdat?

0
Bazzz 20 mei 2021 om 11:15

Hij was ook beter dan die belg die geen derde werd in de etappe.

Ohja en die Italiaan die buiten de top 20 viel was ook een stuk minder

0
xistnc 20 mei 2021 om 11:46

Die twee NL-ers die allebei al een rit in een grote ronde gewonnen hebben? Waarvan één zeer recent? En de ander hielp zijn ploeggenoot aan de ritzege.

Verder snap ik je punt ook niet helemaal.

0
DrStein 20 mei 2021 om 11:52

Jammer voor hem. Ik had het hem gegund. Vond de regie van gisteren ook wel echt niet goed. Revanche in de volgende etappes!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone