Vacansoleil keert terug in peloton als sponsor bij Team Jumbo-Visma

donderdag 23 december 2021 om 13:01
Vacansoleil keert terug in peloton als sponsor bij Team Jumbo-Visma

foto: Jumbo-Visma

Vacansoleil zal na een onderbreking van acht jaar terugkeren in het wielerpeloton. De vakantie-aanbieder was van 2009 tot en met 2013 hoofdsponsor van de gelijknamige ploeg van teammanager Daan Luijckx, dat de laatste drie seizoenen uitkwam op het WorldTour-niveau. De touroperator verbindt zich nu aan Jumbo-Visma en zal prijken op de zijkant van het vrouwentenue.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Het bedrijf zal daarnaast als partner aanhaken van het gehele sportteam, dus ook aan de schaatsploeg. “Waar de wielrenners rijden, daar promoten wij de regio en campings onder de noemer Explore Europe Together“, legt commercieel directeur Jacky Lambert van Vacansoleil uit.

Het budget dat sinds 2014 vrijkwam na het afscheid van Luijckx en co, is gebruikt om te investeren in de online markt voor campingvakanties. “Dit is het moment om onze sterke positie te koppelen aan andere A-merken. Jumbo-Visma is een sterk A-merk en we zijn trots dat we als Vacansoleil kunnen aansluiten bij dit topsportteam van wereldformaat”, aldus Lambert.

Komend jaar prijkt de naam van de vakantieaanbieder dus op het shirt van het vrouwenteam rondom Marianne Vos. Een van de hoogtepunten waar het bedrijf en het Nederlandse team naar uitkijken, is de eerste Tour de France Femmes.

“De acht etappes over uiteenlopend terrein door het Franse landschap passeren talloze campings waar de gasten van Vacansoleil deze zomer zullen verblijven. Een uitgelezen kans voor ons om nog meer mensen te laten zien op welke mooie plekjes je kunt verblijven op onze campings”, legt Lambert nog maar eens de sponsorfit met Jumbo-Visma uit.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Verweggistan 23 december 2021 om 14:10

Dus mocht Teuntje Beekhuis komende zomer ineens tegen Alpencols opvliegen, dan weten we hoe dat komt. ;)

Turtlehead 23 december 2021 om 14:15

Ik dacht zelf aan Ezequiel Mosquera als ploegleider?

Dikke Man 23 december 2021 om 14:18

Die naam is in de wielerwereld goed besmet ja. Ik betwijfel of het ze lukt om dat weg te poetsen zo.

Turtlehead 23 december 2021 om 23:34

Overigens is Arjan Bos (je weet wel, die van TVM) ook weer actief in de wielersport, wat dat betreft herleven oude tijden !

Murcia 23 december 2021 om 14:38

Goed gedaan en ik vind het weer een voorbeeld dat het dameswielrennen steeds aantrekkelijker wordt voor bedrijven. Vacansoleil ziet natuurlijk de Tour de France Femmes als een geweldige kans om het bedrijf te promoten maar in de breedte zie je meer bedrijven gericht kiezen voor de vrouwenteams en hoe meer geld er in wordt gestopt hoe meer je er ook voor terug krijgt omdat het niveau zal gaan stijgen doordat het professioneler wordt.

Koers 23 december 2021 om 15:02

Wellicht een mooie aanleiding voor de redactie om eens een rondje rond te bellen bij de damesploegen om te achterhalen of de Tour voor extra sponsoring/budget zorgt.

Mac-S 23 december 2021 om 16:44

Haha, noemt Vacansoleil zichzelf nou een A-merk?

Luca Quasi 23 december 2021 om 17:22

In camping land is dat zeker zo, of ken jij een andere camping tour operator die meer A-merk is?

Dikke Man 23 december 2021 om 19:46

De term camping touroperator komt op mij al over als spetterpoep met gelei. Een D is het hoogst haalbare.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair