Uno-X debuteert dit jaar in de Ronde van Vlaanderen

maandag 14 februari 2022 om 16:39
Uno-X debuteert dit jaar in de Ronde van Vlaanderen

De voor Uno-X uitkomende Tobias Halland Johannessen - foto: Cor Vos

Uno-X zal dit jaar, voor het eerst in zijn historie, aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. De organisatie van de Belgische klassieker maakte maandag de lijst met deelnemende teams bekend. Ook Bingoal Pauwels Sauces WB, de ploeg van Bas Tietema, en Sport Vlaanderen-Baloise, komen met een wildcard aan de start.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Uno-X, Bingoal Pauwels Sauces WB en Sport Vlaanderen-Baloise zijn niet de enige ProTeams met een wildcard aan het vertrek. Die eer is ook voorbehouden aan de Franse formatie B&B Hotels-KTM. Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic en TotalEnergies waren als beste ProTeams in 2021 al verzekerd van een startbewijs. Verder verschijnen alle achttien WorldTeams aan de start.

De wildcard van Uno-X komt zeker niet uit de lucht vallen. De Noorse formatie van teammanager Jens Haugland timmert de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg en is uitstekend begonnen aan het nieuwe wielerseizoen. Zo won Tobias Halland Johannessen de koninginnenrit van de Ster van Bessèges, was Jakob Hindsgaul de beste in de Tour of Antalya en boekte Anton Charmig een etappezege in de Tour of Oman. De zegeteller staat momenteel al op vijf.

De Ronde van Vlaanderen staat voor zondag 3 april op de kalender.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ivo001 14 februari 2022 om 17:41

Ook Bingoal Pauwels Sauces WB, de ploeg van Christophe Brandt, en Sport Vlaanderen-Baloise, komen met een wildcard aan de start.

0
thomasjaarsma 14 februari 2022 om 18:04

Wat zou het een verhaal zijn. Bas eerst zijn eige RONDE. En 2 jaar later bij de profs

0
thomasjaarsma 14 februari 2022 om 18:05

Dik verdiend Uno-x hopelijk kunnen ze het waar maken. Het seizoen ziet er goed uit met al 5 Uci overwinning

0

Headlines

Populair

Materiaalzone